Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Mer friluftsliv!

Med bild-bidrag från Jacqueline Wester <3

Filip står och kollar in kartan vid Gömmarens Naturreservat

Jag älskar ju naturen. Skogen, bergen, sjöarna. Jag älskar att vara ute och promenera och jag gör det ofta. Men en sak som slog mig den här dagen - när jag och Filip åkte iväg för att hänga med Jacqueline och hennes familj i skogen - är att jag aldrig är ute och grillar korv över öppen eld.

Det känns lite konstigt när jag tänker på det, för 1. Jag älskar som sagt naturen och 2. Jag älskar öppen eld haha. Jag menar.. en av de saker jag tycker allra bäst om med Medeltidsveckan är doften av lägerend och att sitta och stirra in i elden.

Hursom! Jag och Filip åkte alltså till Huddinge för att möta upp Jacqueline, Calle, deras dotter Signe och vovven Kurbits:

Första gången jag hörde talas om Jacqueline så var det genom en gemensam vän. Och att vi klickade är väl inte så himla konstigt. Vi är lika gamla (well, hon är ett år yngre än mig, men vem märker sånt?), båda är fotografer, sociala medier-nördar och älskar naturen. Vid tiden som vi träffades var båda Stockholmsbor som längtade bort och nu flyttar Jackie till Umeå om en vecka. Så glad för hennes skull!

Första gången Jackie var och hälsade på mig, när hon precis fått Signe, så berättade hon att hon precis börjat jobba som virtuell assistent åt Linda Hörnfeldt under lanseringen av hennes kurs "Social Brand Lab". Jag som drömt om att skapa en kurs i många år, men som inte lyckats genomföra det trots många försök, blev väldigt intresserad. Och det slutade alltså med att Jacqueline coachade mig i och strukturerade upp även min lansering av "Förstärk Upplevelsen i Photoshop".

Jag är så sjukt glad över att ha Jacqueline i mitt liv. Både för att hon är en grym kollega/medarbetare och för att hon är en fantastisk vän! Vi har inte känt varann så himla länge, men hon har ändå kommit mig väldigt nära på väldigt kort tid. <3

Men i alla fall. Vi hade en supermysig dag i skogen tillsammans! Promenerade, grillade korv och "pinnbröds-kanelbullar", övade på Signes gå-kunskaper (hon gick första gången själv mindre än två veckor senare - mindblowing! haha), fotograferade som galningar och snackade om allt mellan himmel och jord.

Båda våra pojkar/killar/snubbar/män (har svårt att benämna dem nu för tiden, för antingen låter det för ungdomligt eller aaaalldeles för vuxet. Känner mig som någonting mittemellan) är jurister, så det är ju lite kul också.

Den här dagen fick mig att känna att jag definitivt vill ha MER friluftsliv! Det finns faktiskt mer saker man kan göra än att fotografera och andas i skogen. Så nu har jag beställt en fickkniv så att jag kan fixa grillspett och diverse nästa gång jag får för mig att jag måste tända en brasa. Känner på mig att det här bara är början ?

Och Jackie, vi ses snart! Man får passa på att krama dig nu innan du blir norrlänning igen! <3

8 comments on “Mer friluftsliv!”

 1. Vad härligt det ser ut, hade verkligen behövt en riktig skogspromenad men tiden räcker inte till. Missat mycket fint från dig det sista tyvärr 🙁
  Men skönt att se dina fina bilder och nästa kunna känna doft av eld, korv och mys 🙂
  Och jag måste tipsa om kniven eldris från morakniv en liten behändig kniv i fina färger som är lätt att ha med sig.
  Skulle du köpa en ta den med tändstål, så kommer du att kunna göra upp eld och tälja grillpinne. 🙂

 2. Ååh vad mysigt! Det känns alltid lite extra pirrigt att äta ut i naturen av någon anledning? Jag älskar exempelvis att dricka ur termos för det får mig att tänka på skogen <3

  Jag brukar förresten referera till min pojkvän som sambo! Det låter lite sådär mittemellan ung och vuxen tycker jag ?

  1. Jag håller meeed! Allt blir så mycket godare! 😀

   Skönt att veta att det inte bara är jag som tänkt på det där haha! Brukar också kalla Filip min sambo, men blev lite förvirrad när jag skrev det här inlägget eftersom Calle och Jackie är gifta. Och då sällan sällan sambo.. även om det inte hade spelat så stor roll 😉