Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Min vecka i bilder | v1 2019

Nu var det ett väldigt bra tag sedan jag gjorde en veckosummering sist.
Jag tröttnade ganska bra på formatet, men tänker att jag ska ge det ett försök till.

 Måndag

Nyårsafton. Jag och Filip var hur trötta som helst och bestämde oss föra att fira bara vi två, hemma. Även om vi blivit bjudna till vänner i både till Helsingborg och Huskvarna - vilket såklart också varit supermysigt! Här har vi dukat upp lite nyårsmiddag med bubbel. Sedan spelade vi Primetime-quiz och kollade på Harry Potter. Efter elva promenerade vi den rätt långa vägen upp till min favoritklippa och kollade på fyrverkerierna som brann över hela stan. Hur mysigt som helst!

 

Tisdag

Nyårsdagen. Hur trötta som helst, dag två. Stormen Alfrida drog in över Stockholm och strömmen gick ett par gånger. Får väl tacka för det, ändå.. Tack vare det, så släppte jag och Filip våra datorer, tände en massa levande ljus och myste i soffan istället. Borde stänga av strömmen lite då och då tror jag.. haha!

Inte så kul för er där strömmen inte kom tillbaka igen på kvällen dock. Måste blivit snorkallt hemma.

 

Onsdag

Vi städade hela lägenheten dagen innan. Märks inte. Men såhär ser det ut när jag fotat bilder till ett blogginlägg och solen går ner innan arbetsdagen är slut..

 

Torsdag

Syrran kom och hälsade på, vi drog till Rusta (för att jag har det jättenära och det har inte hon) och så köpte hon en matta. Sedan åkte vi hem och åt plockmat och hade det allmänt gott.

 

Fredag

Lovisa kom till stan och vi gick till Fotografiska och tittade på Kirsty Mitchell's utställning, som hänger där fram till 3 mars. Jag har sett hennes arbete online i så många år, så det var verkligen jättekul att komma dit och se bilderna i verkligheten. Jag hade dock inte riktigt förväntat mig att upplevelsen skulle bli så stark. Alla otroligt vackra bilder, den starka texten och musken... jag fick gåshud och blev tårögd på samma gång. Kände så starkt för henne och hennes mamma, samtidigt som jag blev så otroligt inspirerad och stärkt inför mitt egna sagoprojekt.

 

Lördag

Jag och Filip tog en långpromenad i det fina vädret. Solen sken och det var underbart, tills mina klådstillande tabletter kickade in.

Jag hade vaknat med hemsk klåda och var livrädd att jag skulle klia upp mina eksem (som blivit så mycket bättre det senaste) igen. För såna tillfällen har jag en klådstillande medicin som man kan ta - "1-2 tabletter på kvällen" säger förpackningen (för man kan bli lite sömnig av dem) och "upp till 5 när som helst" sa min läkare. Så, eftersom jag inte känt av någon direkt effekt när jag tagit dem tidigare (mest troligt för att jag gått och lagt mig strax efter... smart-ass) och för att det kliade så OTROLIGT mycket, så tog jag fyra tabletter den förmiddagen. Jag blev sanslöst trött och jag som aldrig "småslumrar i bilen", satt och nickade på bussen. Tänkte att de där 3min hem från busshållplatsen kändes oooääändliga, för att jag bara ville lägga mig ner och blunda. Och jag som heller aldrig någonsin sover middag, stensomnade direkt efter hemkomsten. Tur nog så ställde jag klockan, så jag kunde sova på kvällen sen 😉

 

Söndag

Yoga-morgon med Adriene för femte dagen i rad. Det här är någonting som jag verkligen behövt <3

 

Veckans tankar

Jag har lite svårt för när saker blir för mycket rutin. Så blev det nog som sagt med den här veckosummeringen och i vanliga fall kanske jag bara hade lagt ner helt och lagt min energi på någonting annat. Men här känner jag verkligen att mina veckosummeringar gjort så mycket för mig. Alla vardagsbilder som jag tagit, som annars aldrig blivit till. Minnen som jag annars aldrig hade sparat. Jag känner att det är viktigt att fortsätta att samla dessa mindre ögonblick, som inte fastnar med stora kameran pga "alldeles för omständigt". Så nu kör vi igen. Om jag så ska behöva sätta på ett alarm för att komma ihåg att ta bilder varje dag <3

 

Mina favoriter & tips:

Kirsty Mitchell's utställning på Fotografiska. Bara besök den om du gillar sagor och är konstnärligt lagt själv. SÅ mycket inspiration!

Sorry - Seinabo Sey. Så moody låt. Älskade den från första ton.

Makers Mail En prenumerationstjänst där man får hem en DIY-box varje månad, med nytt och hemligt innehåll varje gång. Tanken är att man ska få testa på nya typer av hantverk, inspireras och hitta nya favoriter. Jag fick hem en sån här box som ett pressutskick från Sandra och tycker bara att det är en för fantastisk idé för att inte sprida. <3

The Last Kingdom. En serie på Netflix, som handlar om när de danska vikingarna försöker erövra hela det kristnade Storbritannien. Var sjukt skeptisk under första avsnittet och kände bara att nääää, inte ännu en sån här "krig hela veckan"-serie. Men storyn växte snabbt i andra avsnittet och jag gillar verkligen hur man fastnar för olika karaktärer - både på den "onda" och "goda" sidan. Fast vem är ond och vem är god egentligen? Man skiftar fram och tillbaka genom hela säsongen. Lite samma känsla som när man tittar på Ronja Rövardotter. Gillar man Borka-släkten eller inte? Är inte Mattis'arna lite jobbiga ändå? Jag gillar verkligen storys som inte är så svartvita. En annan sak som jag både gillar och ogillar är att huvudkaraktären är så fruktansvärt irriterande stundtals och att man blir så provocerad av honom. Det är en lite ovan känsla, men jag tycker ändå att det bidrar till en starkare story också!

10 comments on “Min vecka i bilder | v1 2019”

  1. Åh jag såg fyrverkerierna på instagram(?) och jösses! Önskar jag satt på samma klippa, haha 🙂

  2. Blev så glad när jag såg en veckosummering från dej! Sen blev jag lika glad att se att skrivbordet var i sitthöjd igen! Då måste dina utslag blivit bättre sen sist vi sågs!
    Underbara bilder av vardagen! Håller med dej, vardagen syns egentligen inte så bra någon annanstans!

    1. Ellerhur?! Är så himla himla glad över att mitt kontor inte ser ut som att helvetet brakat lös längre. Måste fortfarande tänka på hur jag sitter och hur länge, men det GÅR och det är huvudsaken! <3 <3 <3

  3. Jag kände lite samma med The Last Kingdom, så jag kanske ska ge det en chans? Jag gissar att du inte missat Outlander? Annars kan jag verkligen rekommendera den 🙂