Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Vad ska jag göra med min blogg?

 

Förra helgen var jag iväg på äventyr tillsammans med ett gäng andra sociala medier-fantaster. Influencers of Sweden hade nämligen ordnat en Summer Workation hemma hos bloggaren Nathalie, som bor på en egen ö i Mälaren. EGEN Ö! När jag läste att det skulle bli av, så kände jag direkt att det var någonting som jag bara var tvungen att åka på. Vill ni se resan i videoform och höra mig berätta om den, så finns den på min Youtubekanal (mysstämning utlovas!).

I det här inlägget så tänkte jag mer fokusera på tankar som susat den senaste tiden och som fick lite fäste under tiden vi var på ön, då vi hade en hel del diskussioner rörande våra kanaler och hur vi arbetar med dem.

 

 

 

 

Jag började ju blogga för 11,5 år sedan och då var mina inlägg som en kombination av Bilddagboken och Twitter. Bilder från mina dagar blandades med väldigt korta uppdateringar om allt och ingenting. Jag kunde blogga fyra-fem gånger om dagen och det kändes inte konstigt alls. Men sen blev bloggandet ett yrke och innehållet skärptes ordentligt. Innehållet gick från snabbt, avslappnat och direkt, till att likna internetmagasin. Twitter-texterna byttes ut mot långa inlägg med guider och inspiration.

Sedan dess har det inte känts som att jag riktigt hittat rätt och jag har börjat tvivla så himla mycket på min närvaro i Sociala Medier. Det känns som att jag svävar omkring i ett tomrum och varken vet vad som är upp eller ned. Jag älskar den här internetvärlden och det är därför jag är kvar här, trots alla stormar som blåst förbi. Men jag önskar att jag bara kunde lista ut hur JAG vill ha det. Utan att ta hänsyn till vad man borde och vad som är mest framgångsrikt.

 

 

Ni känner ju mig och ni vet att jag inte är någon som varken strävar efter kändisskap eller ekonomiska framgångar. Det är lätt att gå vilse ibland, när man läser alla tips på hur man blir störst och bäst, men det jag vill mest av allt är ju bara att må bra och göra det jag tycker är roligt. Och det är nog där som jag trasslat till det lite. Både med företagandet och mina sociala medier. Det är så lätt att känna att jag inte är bra nog, när man flyter omkring bland människor som mäter lyckan efter mängden arbetade timmar, besöksstatistik och omsättningen i företaget.

Jag VET att jag är bra nog, men som typ alla vi vet, så kan man veta hur mycket som helst och det kommer ändå hjärnspöken. Jag försöker vifta bort dem och fortsätta på min väg. Stillheten och skaparglädjens väg. Där jag bara tänker på mig själv och det jag gillar att göra. Jag kanske bara behöver stänga av och komma bort från bruset? Sluta scrolla och börja känna på riktigt.

 

 

 

Bilderna på mig i vattnet är fotograferade av Helena Gunnare

 

Vad jag försöker skriva är väl egentligen bara att jag känner mig förvirrad. Det känns som att min blogg är vad jag tror att den borde vara och inte det jag vill. Kan inte sätta fingret på vad det är jag vill förändra, men någonting är det. Helt spontant så känns det som att jag vill ha mindre av att jag visar och mer tankar och berättelser - både från mig och er. För det kvittar hur många googleträffar jag får på en fotoguide jag gjort, när känslan på bloggen är tomhet. För mig är det kombinationen av mig och er som skapar värme här inne. Jag vill veta mer om er, höra mer om er, vad ni tänker och hur ni känner. Exakt hur jag ska göra det, vet jag inte, men det är någonting som jag kan sätta mig ned och fundera på.

Jag tror att jag vill driva mina olika kanaler på olika sätt och inte som olika versioner av varandra, om ni fattar vad jag menar. Jag har liksom alltid känt att Instagram varit en konkurrent till bloggen och att jag dubbelberättar saker på blogg och Youtube. Någonting som säkert inte gör någonting för er som följer mig, eftersom jag tror att ni följer olika kanaler... men det KÄNNS liksom konstigt inom mig. Det flyter inte på. Jag vill att Instagram, blogg och Youtube ska vara mer olika. Och jag vet inte om skiftet är mer mentalt än vad det är faktiskt, men det känns i alla fall vettigt när jag skriver det. Haha.

 

 

För Youtube tänker jag fortsätta så som jag gör. Det känns som en självklar plats, där ni kan se vad jag hittar på och hänga på i min vardag. På bloggen vill jag fokusera mer på vardagliga tankar. Jag vill skriva mer igen! Försöka hitta tillbaka till den där humoristiska tonen som jag hade för många år sedan. Sluta vara så jäkla stel och tråkig. Vill fortfarande skriva guider och så, för att det är kul, men jag känner verkligen att det behövs mer djup! Mer lättsamhet. Och Instagram... får bli för snabba uppdateringar och mer direktkontakt.

Vad tror ni om detta?

Vad är din spontana tanke när du läser detta? Vad vill du se mer av? Vad vill du läsa om? Vad är intressant? Vad är ointressant? Vad är det för mycket av? Ni får alltid spinn på mina idéer! <3

58 comments on “Vad ska jag göra med min blogg?”

 1. Tycker det låter vettigt ? fortsätt gå din egna väg, det finns alldeles för många ytliga personer i den här världen! Du är den enda som känns genuin och äkta! Den enda som på riktigt inspirerar ?

 2. Om du bara gör det du tycker om... innerst inne, så kommer resultatet bli bra. Mår du bra och känner glädje för det du skapar så kommer resultatet att bli därefter. Ett tips är väl som du är inne på själv, försök hitta en tråd för dom olika kanalerna. Behöver inte vara samma tråd som går genom alla kanaler men kanske hitta lite olika inriktningar för dom olika kanalerna.

  1. Jaaaa, jag känner tex att jag inte vill prata så mycket fotografi på Youtube. det kommer ju av sig självt för att det är ett intresse jag har, men jag kommer inte sitta och göra tutorials där liksom. Utöver det jag redan skrev då 😀 Tack för pepp!

 3. Hej Elin! Har läst din blogg i massa år och känner att du är en av få som har "det". Det där lilla extra. Och jag tror att du förr eller senare kommer komma till en punkt när du vet "vad som saknas". Jag tycker om när du delar med dig av dina tankar (allt möjligt) för du har ett skrivsätt som tilltalar mig och jag bara vill läsa mer av. Jag kommer faktiskt inte på något som jag "inte vill" läsa om, haha, för du är verkligen en så genuin och jordnära person och jag känner igen mig i så mycket du skriver och delar med dig om. Mer av dig själv, mer av tankar om livet, mer av din fotokonst - bara DU liksom. Vet inte om det här ger så mycket, men ville bara skriva att du är en fantastisk person och tack för allt du gör! 🙂

 4. Du Elin er best på å være deg selv, å slik er det med meg, naboen osv også. Vi er best da vi er oss selv, å det er da vi er ekte og da vi skinner. Så vær 100% deg selv. Ikke bry deg om hva du tror naboen din ønsker du skal være, skrive osv.

  1. Du har så rätt! Jag vet ju om detta, men ändå blir jag distraherad av en massa trams :(( Men! tramset viftas bort när jag läser såna här kommentarer. Tack för pepp!! <3 <3

 5. Älskar när du skriver så öppet pm dina tankar! 🙂

  Känner lite samma med min blogg.. Har bloggat sedan typ 2004 och alltid skrivit om det jag VILL skriva eller visa, och pga det får jag typ ett pip i månaden från mina läsare. Det är i princip ingen som hör av sig. Så jag skulle kunna göra bloggen mer ”cool” och influencer-aktig men det är ju liksom inte jag ?

  1. Det känns alltid lite läskigt när jag gör det, men jag behöver aldrig ångra mig, för ni öppnar er alltid tillbaka <3 Och jag tycker att det där är så himla trist. Världen är så himla less på traditionella influencers, men samtidigt är det ju precis de som går som allra bäst. Så uppenbarligen är världen inte less alls. Fattar inte :/

 6. HURRA!!!! DET er min spontane kommentar 😀
  Følg hjertet, gjør det DU vil med bloggen og drit i hva "alle andre" mener man "må" gjøre:-)
  Jeg jubler inni meg når du sier at du vil skrive mer personlig, og det tror jeg mange andre også gjør. Du er RÅ og en enormt stor inspirasjon både som person og influencer 😉

  Stooooor klem <3

 7. Jeg ble livredd da jeg leste overskriften, for jeg var redd du ville legge ned bloggen. Jeg koser meg med den, - både bildene og teksten. Jeg liker måten du fotograferer på, og på bloggen så har jeg tid til å se på bildene. Men, uansett så tenker jeg at du har det i deg, og du må velge veien du og bloggen skal gå ! Lykke til! 😀

 8. Jag har följt dig sedan du pluggade i Jönköping och gjorde porträtt av bloggare i Illustrator, och för min del hade du kunnat skriva om precis vad som helst och jag hade tyckt om det lika mycket. Även fast jag inte känner dig så känns du så familjär, typ som att vi växt upp tillsammans, även fast du inte har en aning om vem jag är liksom, antagligen för att jag läst din blogg och följt dig via dina kanaler i så många år, helt sjukt egentligen. Men jag tror att alla som fastnat för din blogg känner samma sak, det kvittar vad du gör typ, bara du skriver/gör det du själv vill utan någon press på att allt ska vara 100%.

  Hade jag bara fått följa en enda bloggare/youtube:er/influenser resten av livet hade jag utan tvekan valt dina kanaler.

  Hoppas att du inte blir creeped out av min kommentar nu att jag följt dig så länge osv ??

  1. Creeped out?! NOOO! Tänk att du kommer ihåg det liksom?? Wow 😀 😀 Det känns så jäkla häftigt och typ.. berörande att du och några till pallat med mig i alla dess år? Att ni inte tröttnat på mig. Det är galet! Och så himla fint <3 Ni betyder verkligen världen för mig <3

 9. Det jag gillar allra mest med din blogg är just den vardaliga tonen och utstrålningen du har skapat! Allt du gör är relaterbart och inspirerande. Fortsätt göra det som gör dig glad!

 10. Hej!
  Jag hittade din blogg i somras när jag sökte på medeltidsklänningar då jag själv håller på och ska sy min första klänning. Skulle vilja åka till medeltidsveckan och bara vara o känna hur det ungefär kändes på den tiden. Måste säga att du är så otrolig duktig på att sy. Mycket fina klänningar du gjort. Sen kom jag till din blogg igen när jag ville lära mig mer om foto märkte att vi delade samma intresse och måste säga att du är en otrolig duktig fotograf jag gillar verkligen att du har skaffat din egen stil så otroligt duktig du är både på foto och sy.
  Märkte vi delade liknande intressen sen blev jag fast och läsa din blogg se på alla dina fina bilder från sagosystrar etc.
  sen märkte jag ju mer jag läste din blogg att vi både har gått igenom tuffa saker i livet.

  Du verkar vara en sån härlig jordnära tjej du känns så äkta och så genuin och inte så ytlig som vissa blir och är när de blir lite kända.
  Jag tycket du ska lyssna på ditt inre och göra det som känns rätt för dig. Bry dig inte om vad du tror vi läsare vill läsa se utan skriv om det du känner och vill skriva om gör det som känns bra och rätt för dig.
  Gör man som man tror andra vill eller som andra vill så förlorar man sig själv på vägen och det tycker jag inte du ska göra.
  Följ ditt hjärta ditt inre du kommer sedan finns svaren på dina frågor med tiden 🙂

  Lycka till och tack för du delar med dig om dina tankar och funderingar 🙂

  1. det här tycker jag är så himla kul! Att få höra hur du hittat hit - internet är coolt 😀 Och tack så mycket för dina otroligt fina ord <3 <3 Och tack för pepp!! <3

 11. Du är helt rätt ute. Youtube är en sorts direktkanal, såsom bloggen en gång var. Instagram är twitter och profilbanan. Bloggen har mest potential, där kan du skriva, utan bilder om du vill, där har du djupet som du saknar. Det bästa är att du inte behöver "vara" någon där. Du är du helt enkelt. Är så glad över att du kommit till ett krön där du känner att du måste välja väg. Ett jättebra vägskäl och en ännu bättre slutsats. Kör på! Vi följer dej! Kram!

 12. Jag kommer nog läsa och följa dig vad du än gör, gör det du känner är rätt och bäst för dig. Kan vara svårt att nå dit men låt det ta tid och gör bara det som känns bra i magen.

 13. Tycker bäst om din blogg av kanalerna du har, utan att mena att de andra på något sätt skulle vara sämre. Gillar stämningen här som växt fram av en trogen krets följare och sättet du kombinerar allt från lättsamma till djupa och stillsamma reflektioner, ackompanjerad med foton från både vardagliga och professionella sammanhang. Vill därför uppmuntra denna reflekterande sida då det känns som något du mår bra av att göra, speciellt när livet tycks vara som mest hektisk och knoppen inte riktigt hinner ta in allt.

  Vad eller hur du än väljer att göra blir det helt säkert bra, för man vet att du är trogen dig själv och då blir man själv så inspirerad. =)

  1. Tycker verkligen också så himla mycket om stämningen här! Så himla kul att höra att du också kan känna den <3 Och tack för dina fina ord!

 14. Jeg leser bloggen din fordi jeg liker både bildene dine og teksten du skriver. Jeg liker you-tube kanalen din for de levende stemningene du fanger der. Kommer til å fortsette å følge med deg, uansett om du endrer konseptet eller ikke. Når så mange bloggere føles kjøpt og betalt så står du for noe ekte og ærlig som jeg liker veldig godt ?

   1. Haha, nei ingen problemer å lese svensk, det er jo veldig likt norsk så det går kjempefint! 🙂 Og du fortjener all pepp du kan få! 😀

 15. Jag tycker att du bara ska köra på det DU känner för. Att hitta tillbaka till din egen själ i dina kanaler är helt rätt, gör vad du vill att det ska vara och inte hur det bör vara, så som man tror att alla andra vill se. Jag känner igen mig så väl i det du säger, jag tappade totalt min personlighet efter en workshop där jag blev totalsågad för mina kanaler på grund av att de var för personliga, för "vardagsfotobloggiga" och oproffsiga. Direkt började jag att skriva mer redaktionellt, tänkte fullt ut på storytellingsflöde osv osv.. och nu har jag kommit till ett läge där jag skäms när jag vill lägga upp ett inlägg med lite härliga bilder ifrån en lördagsmiddag hemma i köket, för vem vill se det, det passar inte in i min nisch, andra influencers kommer tycka att jag är oproffsig osv osv.. och det gör mig lite ont. Jag älskar att plåta och vill bara få visa bilder på vad som händer runt omkring mig, men det anses liksom inte "rätt" längre i omvärlden. Men det är ju rätt för mig, så varför är det då så fel?!

  Vi touchade ju detta i soffan hos Nathalie och jag tror att trots åldersskillnaden, framgång, utbildning osv.. så tänker vi lite lika i det här, du och jag. Jag ska verkligen försöka göra exakt vad JAG vill, och jag önskar så varmt att du också tar skuttet ut i det.. för du är en stor inspirationskälla, en varm och jättehärlig tjej, du skriver roligt och inbjudande och dina bilder och filmer är magiska. Jag har följt dig i många år och hoppas innerligen att du fortsätter så jag får fortsätta följa dig :).

  Vem vet, en vacker vinterdag kanske jag också vågar visa hur mycket jag älskar snöflingorna med en snödans för du får aldrig sluta vara den spontana tjej du är! Stora kramar till dig <3

  1. Du är ju verkligen en stor inspiration till det! Så himla mäktig resa du gjort <3 Men shit - kan man vara för personlig?! Sjukaste jag hört! Det är så himla svårt det där - för precis som du skriver så upplever jag en liten hets som driver en till att skriva mer eftertänksamt, mer redaktionellt och "professionellt". Men samtidigt vet jag att mina läsare (och jag själv när jag läser andras bloggar) uppskattar precis det där enkla och vardagliga. Otillrättalagda och ärliga. Och jag tror verkligen på att man kan blanda riktigt välarbetade tutorials och storytelling-inlägg med superenkla och vardagliga betraktelser. Det är dit jag vill! Men återigen - det känns så FEL att göra så, för att man blivit matad med att det är fel. Fattar inte var det kommer ifrån eller hur det fått så starkt fäste hos en??

   Och jag tror också vi gör det - vi får peppa på varandra! <3 Det är VI som bestämmer vad VI vill skriva om. Vad VI tycker är kul och vad VI uppskattar! Ah! Det känns så självklart att skriva, men ack så svårt när man sitter instängd på sitt kontor och bara läser en massa crap 😉

   Och tack för fina ord! <3

 16. Jag har alltid gillat dina ord väldigt mycket, så fortsätt skriva och fota det du vill. Viss del av läsarskaran kanske byts ut men jag gillar att följa människor, och som introvert ger bloggar mig en chans att få inblick i andras tankesätt utan att behöva första vara så social (haha).

  Jag hade jätteproblem med inriktning/nisch på min blogg. Och så försökte jag lite livsstilsblogga ett tag men det blev inte heller så bra. Men nu, nu bara lossnade det. Har gjort en stor omställning i livet (skilsmässa) men det har på ett sätt öppnat min kreativitet. Och det blev helt annorlunda än vad jag nånsin tänkt mig! Så nu bloggar jag på, men har även börjat skriva igen (precis som ditt målande - inte gjort på flera år!)

  Så fortsätt skriv det som känns rätt och prova dig fram <3

  1. Man kanske bara ska sluta tänka och bara göra?! Haha! det känns ju som den rätta lösningen när jag sitter här och läser era grymma kommentarer, men sen kommer vardagen och tankarna och så blir allting kaos 😉 Får öva helt enkelt. Nisch är svårt och gör saker jäkligt komplicerat. Tack för dina ord <3

 17. Jag känner igen resonemanget hos mig själv. På grund av utmattning är min blogg nästan "död" men innan dess så svängde jag också om för att hitta vad jag ville fylla den med. När jag inte skulle göra "rätt" utan för min egen skull, och då blev den mer text, mer egna tankar, mer öppen dagbok med reflektioner om livet. Det ledde till att jag kände att den hade mer innehåll.
  Så en förändring för att du ska ha kvar lusten är nog viktigt. Att det kommer bli bra är jag helt lugn i för du producerar så otroligt bra saker Elin, du är i en egen klass och nisch. Jag har varit tvungen att dra ner på intryck men dina kanaler finns kvar för de ger så mycket inspiration, på det sköna sättet och inte med bittra eftersmaken av prestationsångest.
  Du är grym <3

  1. Alltså jag känner ju redan en sorts harmoni kring att blogga, bara för att jag lättade på trycket och bestämde mig för att skippa alla "borde". Från att ha svårt att skriva ett inlägg om dagen, till att ha producerat sex inlägg på en vecka (några schemalagda hehe). Uppenbarligen gör det skillnad att göra skillnad 😉 Tack för peppen! <3 Och... utmattning är fan svårt.. det var ju det som hände med min blogg 2012-2014 när allt blev kaos från första början och jag har väl inte riktigt återhämtat mig eller "listat ut det" sen dess :S

 18. Åh blev alldeles orolig när jag bara såg rubriken, tänkte direkt att nej nu har hon tröttnat o tänker inte blogga längre! Puh att det inte var så 🙂 Jag tänker att bloggen ska vara alldeles precis det du vill den ska vara, du är en så inspirerande människa och jag kommer fortsätta klicka in så länge du skriver o delar med dig av dina vackra bilder. Heja dig! Kram från en annan Elin! <3

  1. Alltså jag tänker inte en extra gång när jag skriver rubriker alltså... det här är inte första gången jag skrivit någonting som tolkats som något annat haha ;D ;D Nu när du säger det så är det ju uppenbart att det tolkades så, känns så wierd att jag inte såg det själv 😉 kram!

 19. Tycker mest om dina personliga inlägg på bloggen, därför tycker jag verkligen du borde köra på att skriva om dina vardagliga tankar.

 20. Elin jag måste bara börja med att säga att du alltid varit och fortfarande är en av mina största förebilder inom fotografi. Jag har läst din blogg i ca 10 år, sedan jag gick på högstadiet med min första lilla systemkamera och var helt förblindad av vilken magi du kunde skapa - och hur mycket jag önskade att jag en dag skulle kunna vara på samma nivå fotografmässigt som dig. Är 10 år senare fortfarande inte i närheten, och det är inget som jag är speciellt ledsen över. Det innebär ju att jag fortfarande har någon att se upp till och tänka "woaaooow" när jag får se dina bilder. Vill bara säga att oavsett hur du väljer att göra med formaten osv så är det som jag alltid kommer tillbaka till din stil, och hur just du är som person och fotograferar. Hoppas att kunna få följa dig i 10 år till. Tack för alla inlägg och alla tips som jag fått via dig.

  1. Men alltså dina ord! TACK! Du anar inte hur glad och uppmuntrad jag känner mig av att läsa detta <3 Tänk att du VILL följa mig i 10 år till - mäktigt <3

 21. Jag hittade dig via youtube och herreguf jah blev fast med en gång i dina vlogs såååå bra kvalitet. Ett tag tänkte jag vilket bra tv program. Innan jag kom ihåg de är inte svt de är Elin Keros på Youtube. Allt du gör är ju toppkvalitet, jag bugar ????

 22. Jag tycker om att läsa om vad du tycker om.
  Som när du skriver och visar solljuset på en enkel vägg. Så enkelt är det, livet. Först tänkte jag inte på det, det är ju en sådan liten liten sak, men idag, nu, efter att ha följt dig i närmare tio år (åh har det gått så lång tid), så kan jag se solljuset på en enkel vägg, och bli helt till mig.
  Jag tycker om de små sakerna helt enkelt, som du lyckas med att visa och upplysa oss andra om. I alla fall mig.

  1. Men alltså vad glad jag blev av detta! :') Det här är liksom mitt livsmål - att få fler att upptäcka magin i det lilla <3 <3

 23. Det jag gillar med bloggen är just att den har en avslappnad stämning.
  Jag skulle lätt kunna tänka mig kortare inlägg om vardagen. Min spontana tanke när jag läste om de olika kanalerna och utformning var att du skulle kunna utnyttja bloggformatet med titlar och kategorier för att skapa mini-följetonger (till skillnad mot instagram, vilket är mer enskilda händelser/foton).
  Som exempel skulle en kategori kunna vara ”Veckans bild”, där du publicerar en ny eller gammal bild som du visar upp igen med en kort beskrivning om vad som gör att du gillar den, t.ex. ”Denna bild tog jag en kväll förra sensommaren. Jag tycker om det varma gula ljuset som jag har framhävt i photoshop för att ta fram lugnet jag kände på platsen”. Det behöver inte vara en essä!
  En annan kategori skulle kunna vara ”Elin testar på”. Genom ett samarbete med en hobbybutikskedja skulle du kunna prova på nya saker utan för högt kreativt motkrav på dig (eller ta för mkt tid eller pengar). Utbyte mot pengar och ett par produkter kan de få exponering. Då kan du testa på t.ex. godistillverkning, klädtryck eller läderhantverk ngn gång i månaden över en längre tid och recensera upplevelsen (som amatör). Jag tror det kan bidra till flera bra saker: 1) sänka det generella kravet hos dig om vad som ”får” publiceras på bloggen, 2) regelbundenhet som stärker helheten och, 3) ingen kräver att du ska prestera på topp precis i denna kategori, vilket kanske gör att kreativiteten vaknar till liv i en annars grå, kall, trist årstid som det brukar bli om ett halvår.
  Det var bara mina tankar 🙂 Men det ska förstås inte gå i överdrift att det bara blir kategori-inlägg, lagom är alltid bäst 😉

  1. Åh jag vet att jag har sååååå svårt att göra korta inlägg. De blir alltid flera mil, trots att jag tänker att "det här hade kunnat bli typ fem inlägg om jag bara delat på det" haha. Måste öva på det - för min egen skull. Och tack för sjukt bra tips!! Har faktiskt funderat över både följetonger (inte kommit in på det så specifikt dock) och "prova på-pyssel", men inte kommit till skott riktigt. Ska definitivt fundera mer på det! <3 <3

 24. Omg, blev så rädd av rubriken :'D

  Jag älskar din blogg precis som den är, jag längtar efter dina inlägg och tycker på något sätt att det bara är positivt att du inte skriver ett inlägg varje dag etc. Jag tycker verkligen om att läsa om dina tankar i vardagen och lika mycket tycker jag om att läsa dina sagoinlägg och guider. Men jag tycker verkligen du ska följa din magkänsla, jag kommer fortsätta läsa din blogg i vilket fall för den ger mig så mycket bra energi 🙂 <3

 25. Jag har också följt dig i många år och det kvittar vad du gör, jag gillar allt du gör!? Tycker du ska göra det DU känner för och vill!
  Själv är jag i en fas just nu där jag börjat drömma om att en dag våga börja jobba som fotograf lite grann, så därför skulle jag vilja våga mig på att fota mer porträtt och utvecklas inom det (vilket är lite läskigt och svårt) så det hade varit kul att läsa hur du gjorde! Hur du vågade och din väg osv. Eller tips om företagande, ja från dröm till företag, eller om porträttfoto, hur man gör en portfolio, ja allt sånt! Bara några tankar som poppade upp hos mig:)
  Fortsätt vara du? du peppar och inspirerar ska du veta!

  1. Superbra idé på teman!! Det ska jag definitivt skriva om! 😀 😀 Och tack för dina fina ord Pia - blir alltid så glad när jag ser ditt namn dyka upp <3

 26. Hej Elin. Läst din blogg i sååå många år och under alla dessa år av läsning på olika bloggar osv så är din blogg den enda som jag alltid följt. Den är så genuint mysig, fin och personlig på ett sätt som är helt fantastiskt! Jag älskar dina bilder och dina texter. För att inte tala om när du började med YouTube, det finns verkligen ingen kanal som har det som din har! Så fantastiskt välgjorda videos, även där väldigt personligt och vackert! Kram!

 27. Jag längtar efter varje inlägg här på bloggen, det spelar ingen roll vad de handlar om eller hur upplägget ser ut egentligen. Jag fylls med så mycket inspiration och den enorma värme du sprider varje gång jag klickar mig in här och ser något nytt.

  Jag älskar speciellt alla dina inlägg som är foto blandat med brinnande intressen. Som när du och Sagosystrar fotar och skapar en helt ny värld som alla vi på andra sidan skärmen är välkomna in i. Jag kan bara inte få nog av dessa bilder, de är helt magiska och petar och knuffar i varje glädjenerv i min kropp. Man ser verkligen hur mycket du brinner för magin, oavsett om det handlar om Sagosystrar, eller småsaker som den där solkatten på väggen eller snöflingorna som fastnar i en lurvig mössa.

  Och då handlar det ju om vardag igen. Det behöver inte alltid vara krångligt och massvis av rekvisita och perfektion, eller sånt som du "booorde" fylla dina kanaler med. För även när du riktar din lins mot något enkelt och litet som du inspireras av så sker magin. I alla fall för mig 🙂 Kram!

 28. Jag brukar inte kommentera så ofta men har läst din blogg ända sedan allra första början med illustrationer, första gången du gick på blog awards och allt som hänt sen dess. Älskar det personliga och tycker att du ska göra det du mår bra av (såklart) <3 men ville bara lämna en liten kommentar, för jag läser och har läst i 11 år nu 🙂

 29. Himla intressant läsning Elin!! Tror det kommer bli super om du fortsätter låta skaparglädjen leda dig. Har följt dig i över tio år och tycker att du ständigt inspirerar <3

 30. Jag brukade läsa många bloggar förut, nu läser jag en knapp handfull. Din är nog min favorit bland de som är kvar, du har skapat en genuin och varm plats här. Känner igen mig själv i din kärlek för skogar, sagor, foto, pyssel och annat. Älskar att läsa dina texter med tankar och funderingar, blir lugn när jag kommer in hit. När du skriver om ett stilla kvällsdopp i solnedgången eller om en promenad du tagit i skogen tillsammans med dina olika tankar så känns det nästan som att jag själv är där. Vandrandes i skogen bland mossan och porlande bäckar. Det är typ terapi att komma in här och läsa, en slags kompisterapi 🙂 Min poäng är att jag tycker du är så bra och dina idéer om hur du vill ha bloggen låter jättebra - det är när du är dig själv och gör sånt som känns bäst för dig som det blir roligast att komma in till bloggen och dela det med dig 🙂