Tips: Batteridrivna värmeljus

 

LED-värmeljus.

Att jag inte har tänkt på det tidigare?! Det är så många gånger som jag velat ställa ljus i hyllor eller tätt ihop med vaser, där växterna spretar ut över kanten. Men inte kunnat det, såklart. Tänk att det skulle krävas ett eldningsförbud för att jag skulle hitta dessa batteridrivna värmeljus på IKEA?

De ser inte så mycket ut för världen när man håller dem i händerna (och framför allt inte i det starka butiksljuset inne på IKEA), men på plats i en mörknande lägenhet så är de hur mysiga som helst! Det är klart att ingenting klår levande ljus, men jag ser de här LED-ljusen mer som komplement.

 

 

 

 

Där det går att ha ljus, har jag riktiga ljus och där det är lite mer riskabelt, har jag LED-ljus. T.ex. på ett skåp bakom ryggen, på hyllan ovanför sängen (där man annars riskerar att bränna av håret), intill en vas med torra växter, i hyllor och i rum där jag inte rör mig hela tiden.

Själva ljuslågan rör inte på sig, men ljuset flackar och darrar, vilket gör att det verkligen känns som att man har riktiga ljus omkring sig. Så himla mysigt! Och det är SÅ många gånger som jag böjt armen runt ljuset (eller hållit undan håret) för att sträcka mig efter en tallrik – för att sedan komma på att det ”ju är LED”. Haha.

Så TIPS! 40 spänn (exklusive batterier) på IKEA! Eller ett par mer fancy ena på K-Rauta.

 

16 responses to “Tips: Batteridrivna värmeljus

 1. Har också börjat få upp ögonen för det där med led-ljus, särskilt för dem ljushållarna som ändå döljer själva lågan så testade ett par från Ö&B för typ 20kr, det är så skönt att inte oroa sig för att det ska fatta eld men just dem har en lite rolig… färg. Ljuset är lite gröngult men det funkar ju tills vidare, får kika på dem från Ikea tror jag 😀

  1. Ja men verkligen! Har tex ett ”Visby-torn” som jag köpte på marknaden förra året, där ljuset inte syns och där är det ingen skillnad haha… Och HAHA! Ja det där med färgen kan ju göra väldigt stor skillnad 😉

 2. Ja alltså Medeltidsveckan i år öppnade verkligen mina ögon för det fantastiska med LED-ljus! Är ju magiskt! Man behöver inte oroa sig för att glömma dom när man lägger sig, OCH som en bonus slipper man andas in farliga partiklar. Har inte riktigt lyckats hitta ljus med rätt temperatur dock, tycker de jag har är lite för orange/röda… är de från IKEA bra på den fronten?

  /Ellen.

  1. Men verkligen!! Och jag tycker att det är jättebra ljus på dem! Ser ingen skillnad mellan dem och de riktiga ljusen, mer än att de ser plastiga ut när man kommer nära och de har en text på ena sidan 😉

 3. Jag är nog mr tråkmåns här, jag kan inte ha batteridrivet, vill ha ”riktigt” värmeljus el inget. Det doftar höstmys när man släcker dem om inte annat.
  Farsan gick en gång runt hemma hos honom och tände ljus, hans sambo mixade lite, några vanliga och några led. Han Tänkte inte på det så han gav sig på även ledljusen med eld.
  Det gick bra men doften var inte av mysdoft art 😀

   1. Ja det är klart, ditt hår tjänar på det. 🙂 för mitt hår spelar det ingen roll, mitt hår börjar redan försvinner i samma takt som om jag hade bränt bort det på värmeljus 😀 haha

 4. Riktigt mysigt med ljus! Jag köpte med Led på rusta för snart ett år sedan men det var usel kvalité, kanske borde testa ikeas?

 5. Jag måste bara säga att den där taklampan i första fotot är jätteläcker! / Ola

 6. Köpte två paket på Rusta i somras till medeltidsveckan. Dem hade 4-pack för 19,90 då. Finns även som antikljus om man har andra typer av ljusstakar. Fungerar hur bra som helst och i ljuslyktor som inte är av klarglas syns det inte att det är fejk. Har dem på ytor katterna riskerar att hoppa upp på, samt på ytor där det är för lågt för att ha riktiga. Superbra!

  1. Men ja, det där med katterna har jag inte tänkt på men nu när du säger det så hade jag aldrig ljus hemma när vi hade kissar.. så nu kan vi skaffa katt igen 😉 😉

 7. Har inte testat led-värmeljus ännu men har ett gäng blockljus som är led från IKEA (tror dom heter IKEA Mognad) Tillsammans med uppladdningsbara batterier, även dessa från IKEA, är dom perfekta för oss kattägare och nyblivna (läs trötta och halvt småförvirrade) småbarnsföräldrar! Snyggt sken är det oxå, så tips om en är sugen på att testa 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.