Kamerarem för två kameror

10
Black Rapid Hybrid Breathe

 

Efter X antal fotograferingar där jag blivit nära på strypt, för att jag behövt ha två kameror på vanliga kameraremmar runt halsen, så bestämde jag mig för några veckor sedan att jag skulle köpa en ny kamerarem. En sån för två kameror. Jag var först inne på en sele, som sitter stadigare och mer ergonomiskt över båda axlarna. Men det har ju varit så otroligt varmt den här sommaren, så jag kände inte för att ha något som klämde åt och skapade svettfläckar onödigt mycket.

Så det blev en Blackrapid Hybrid Breathe.

 

Kamerarem med skruvfäste

 

Fick en del frågor om den här kameraremmen, när den skymtade förbi på Instagram, så jag tänkte att jag skulle lista mina för- och nackdelar med den här!

Fördelar

»Du blir inte strypt…. haha.

» Remmen skruvas fast i stativfästet på kameran, vilket gör att det är väldigt enkelt att både sätta fast och ta bort kameran. Och den sitter säkert!

» Det går suuuupersnabbt att växla mellan båda kamerorna. Fattar inte hur jag har klarat mig utan den här remmen på tidigare fotograferingar haha!

» Kameran glider bra på remmen, vilket gör att du får väldigt mycket rörelsefrihet. Det är inga konstigheter att varken ta upp kameran och kika i sökaren, eller att hålla den en bit ifrån sig och kika på skärmen. Något som är desto krångligare med en vanlig kamerarem.

» Det går att knäppa loss ena fästet, så att du kan använda remmen till enbart en kamera också. (Men det finns också liknande remmar som är till för endast en kamera, för er som inte jobbar med dubbla kameror och enbart vill ha en mer ergonomisk och smidig kamerarem)

» Jag upplever det som att det är tydligare för andra att jag är på ett jobb som yrkesfotograf när jag har på mig en sele. Vilket gör att folk litar på mig och låter mig ränna runt som en galning och fota dem ur olika vinklar, utan att ifrågasätta 😉

Nackdelar

» Kamerorna slår lätt ihop i varann när man böjer sig fram, så man får vara försiktig! Så man får ta tag i dem när man ska ta upp något från marken.

» Att bara ha remmen över ena axeln gör att man får lite ont i axeln om man bär remmen för länge. Fotar du långa och många dagar och framförallt med tunga 70-200-objektiv, så skulle jag verkligen rekommendera en dubbel rem som man fäster över båda axlarna. T.ex. en Blackrapid Double Slim Breath.

 

Kamerarem för två kameror

 

Verkligen hundra procent nöjd med detta köp!

Rekommenderas verkligen till er som i första hand jobbar med fotografering eller har flera kameror.

10 responses to “Kamerarem för två kameror

 1. Alltså en sele/slingrem måste bli mitt nästa inköp, det har funnits på önskelistan i måånga år. Trasslar in mig hela tiden i remmarna och stryps av tyngden/remmarna (eller slår ett objektiv i andra kameran) ?
  Och just det med att andra ser enklare att man jobbar!
  Men en fråga: jag jobbar ofta med dubbla kameror, där den ena är mycket tyngre i sig med batterigrepp och ett ganska tungt 16-50 medan den andra kameran är lättare och ofta har 50mm på sig (eller ibland ett 70-300). Nacken/axlarna/käklederna protesterar i nuläget med den tyngden runt nacken, skulle du säga att det lönar sig att ta sele/dubbel rem då vikten mellan kamerorna är då olika?

  Dock underlättas mitt liv mycket av att jag har ergonomisk handrem till den tyngre kameran, sprider vikten lite ?

  1. Jag skulle säga att det absolut lönar sig – iaf om du köper en dubbel (annars hamnar ju all tyngd på enbart en axel)! Det är INTE kul eller skönt att vara intrasslad runt halsen och även om ena axeln kommer vara lite mer nedtyngd, så kommer det att vara skönare. Du kan ju switcha axel en gång om du jobbar under en lång dag eller varva mellan fotojobben. 🙂

 2. Att ha sele är underbart. Saknar inte vanliga kameraremmar alls! Förstår dock inte hur du ska orka med en som går över ena axeln. Det kommer slita otroligt mycket på dig! Jag har alltid dubbla kameror i min sele och det känns inte alls i ryggen efter ett heldagsbröllop. Jag har aldrig heller blivit svettig av den. Hade den under medeltidsveckan när det var så sjukt varmt och det var helt underbart. 😉 Och kamerorna slår aldrig i varandra… fy vad jobbigt det låter!

  1. Du har en i läder va? Funderar på att skaffa en sån lite snyggare lite senare. Varför jag snålade var för att den dubbla jag kollade var så himla maffig och täckte så stor del av kroppen. Säkert superergonomisk med allt sitt vadd, men just då var det 33 grader och jag ba NEJ. Plus att jag inte fotar så ofta med dubbla kameror. Har hänt tre gånger i år 😉 Så jag tänkte att remmen skulle ersätta kameraremmen på min ena kamera och att jag alltså mest skulle använda den som singel 🙂

   1. Aww! Smart tänkt! Vadd låter ju hemskt varmt! <3 Du kunde ha fått prova min ju så hade du kunnat känna efter vad du tycker om läder. Du får gärna prova dem om du kommer ner till medeltids jul. Ja, den är i brunt läder så jag tycker den passar alla tillfällen 🙂 Fotar jag bröllop har jag en kavaj över så då "flyter" liksom kamerorna vid kavajens kant. Tycker själv att det ser rätt proffsigt ut, men framförallt är det bekvämt! 😀 Och bekvämt är ju verkligen drömmen när man ska springa omkring med två kameror en hel dag!

 3. Åh Elin kollade precis på din senaste youtube om saker du gör för att må bättre och ville bara säga att den var SÅ HIMLA FIN. Alltså du är så duktig, jag blir helt till mig?! FATTAR INTE hur du gör. Älskar dina kanaler och att följa dig, det ger mig så mycket glädje och inspiration i vardagen <3

  1. Men alltså finaste du, vad glad jag blir!! <3 <3 <3 TACK! (Print screenade din kommentar så att jag kan läsa den när jag känner mig lite nere <3 :))

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Cart Item Removed. Undo
 • No products in the cart.