En promenad i John Bauer-skogen

8

 

 

Förra veckan var jag i Tiveden för första gången. Det känns rätt knäppt att jag inte varit där tidigare, med tanke på att jag är ett sådant John Bauer-fan och dessutom älskar sagornas värld. För Tiveden är verkligen den riktiga sagoskogen?! Nu har jag aldrig varit i Smålands djupaste skogar, så det kanske finns massor av fler såna här ställen… men wow! Jag måste dit igen!

Jag och mamma åkte dit för att jag skulle kunna leta fotoplatser till mina kommande John Bauer-tolkningar. Tyvärr var det svårt att hitta exakt det jag var ute efter, så det blir mer klippa och klistra än vad jag hade förväntat mig… men äsch. Det var det ju i första bilden också, så det kanske är lika bra att retuschen/montaget håller ihop bilderna.

 

 

 

 

Jag vet inte varför, men jag har varit så off det senaste året. Off när det kommer till Sagosystrar och leva ut min sagoådra. Det känns så tråkigt på något sätt, för det är ju verkligen någonting jag älskar. Att klä upp mig i mina krigarkläder och springa ut med pilbåge och rökpatroner. Men allt har sin tid, så är det ju. Så jag antar att jag bara behöver pausa lite och hämta andan, för att det ska fortsätta vara lika roligt som det alltid varit.

Blev i alla fall sjukt taggad när vi var i Tiveden. Kanske får ta på mig mina bågskyttekläder när jag åker dit igen för att ta bilder som jag kan använda i montagen 😀

 

8 responses to “En promenad i John Bauer-skogen

 1. Jag har mest följt dig via Instagram av olika anledningar men nu hälsar jag på här igen. 🙂
  Tiveden är fantastiskt, har varit där och som du förtrollats, det var även så att jag letade efter fotoplatser.
  Dock har mitt John Bauer projekt avstannat. Mina bilder från Tiveden är dessvärre borta så får åka dit igen, de har röda näckrosor där som är väldigt ovanligt.

  Dock ska jag nu under hösten ta mig till Jönköping och skogarna där han gick runt och fick inspiration. Finns en John Bauer led på 4,6 mil som jag funderar på att gå.
  Tror att nu är ganska bra då det inte är för varmt och tror nog att trollen och skogens väsen vaknar till liv på ett annat sätt på hösten:-)

 2. Vilken vacker skog! Det är lite sorgligt att en nästan glömt hur en riktig skog egentligen ska se ut. Alla planterade tallskogar har gjort variationen så liten. Här runt Särna har jag turen att ha ett antal såna superfina gammelskogar (flera naturreservat plus fjällnära skogar som inte avverkats pga läget). Tänkte faktiskt på dig när jag gick på Fulufjället senast. Det finns en så otroligt vacker John Bauer-skog i närheten av Njupeskärsfallet, man går igenom den på vägen dit. Den förtrollar mig varje gång!

  Det där med att vara off – jag har varit likadan typ det senaste halvåret. Fotat mycket mindre än tidigare, inte gjort mina älskade små utflykter (soluppgångar, nattfoto m.m.). Det har liksom funnits en stress i det som tar bort glädjen. Prestation kanske eller splittrat fokus. Nu har det börjat återkomma och jag planerar fotoutflykter igen, men känner fortfarande lite stress över att pricka rätt tid och dag och allt jag missar när jag stannar inne. Kanske handlar det om att strypa flödet från andras fantastiska upplevelser och helt fokusera på den egna lusten. Utan jämföranden.
  Hoppas du hittar tillbaks, för den där glädjen i det rena utforskandet, den är så fantastisk!

 3. Blir helt salig av dina vackra bilder och talang, känns som ett andrum på nätet att komma hit 🙂

 4. Helt otroligt magiskt! Jag är så sjukt taggad på att se slutresultatet 😀

  Det är ju verkligen sjukt frustrerande när man vet att man egentligen vill, men man liksom inte kommer sig för att göra det.. För mig blir tröskeln så himla hög när jag väl varit borta från något länge, men när jag väl tar tag i det så brukar det ju kännas helt fantastiskt igen. (ändå lär jag mig inte till nästa gång hehe) Hoppas den här hösten kickar igång inspirationen igen 🙂

 5. Ååå älskar också såna där skogar! Speciellt när det är täckt med tjock, grön mossa! Supermysiga bilder, gillar den med svamparna och den med dig vid sjön lite extra? ! Vi har faktiskt lite sån miljö här omkring Halmstad också, tro det eller ej, med sån mysig skog med massa mossa och stora stenar och det är Såå mysigt att vara i!
  Spännande med ditt nya John Bauer projekt!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.