Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Årets första lussekatt och julmarknad

 

Igår var jag och syrran på Zetas Julmarknad och det var hur mysigt som helst! De hade dekorerat så himla fint med marshaller och glödlampsslingor. Det spelades julmusik och saftiga lussekatter serverades i caféet.

Eftersom det var snorkallt, så rusade vi till caféet det första vi gjorde och köpte varsin av dessa saffransrika lussekatter och varsin kopp te. De hade en brasa tänd precis utanför, så vi satt där och myste en stund.

 

 

 

 

Jag blev helt pirrig i magen av den kollosala julstämningen som var där inne, så jag gick mest runt och andades supersnappt och gav ifrån mig små lyckotjut. ÅH VAD JAG ÄLSKAR JULEN! FATTA ATT DEN SNART ÄR HÄR!?

Nu längtar jag ännu mer tills jag ska julpynta!

 

 

 

 

Jag blev supersugen på att köpa en krans, men bestämde mig sedan för att jag ska göra mig en egen. Vem tackar nej till lite meditativt julpyssel liksom? Ska gå ut i skogen i veckan och se vad jag hittar för någonting. Känns så meningslöst att köpa grenar, när det finns massor utanför dörren.

Har massa idéer på julpyssel, så vi får väl se hur mycket jag hinner med egentligen. November har redan gått så sjukt fort och det känns som att jag inte har hunnit med någonting. Så har inte så höga förhoppningar.. haha! Men planen är i alla fall att mysa till det rejält, skapa för att det gör mig glad och dela med mig av alla mina julkänslor på Youtube!

 

 

Tänk om man skulle lyckas pyssla ihop en sån här stjärna tex? Verkar komplicerat, men jag bangar ju aldrig kreativa utmaningar.

 

 

 

 

Mamma kommer och hälsar på mig nästa vecka, så då ska vi åka till Zetas igen.. haha. Det var helt enkelt för mysigt för att inte åka dit flera gånger ?

Hoppas ni haft en mysig helg!

18 comments on “Årets första lussekatt och julmarknad”

  1. Men åh! Jag har helt galna julkänslor i år. Nästa helg åker vi till Stockholm. Julbord i gamla stan. Kanske helt enkelt måste tvinga med mig min man till Zetas. Så himla mysigt det ser ut!

    1. Men vad myyysigt med julbord i gamla stan!! Säg till om ni åker till Zetas runt 14.30 --> senare på lördag, för då kommer jag och mamma vara där. Hade vart så kul att säga hej! 😀 😀

  2. Ja julen står för dörren så mysigt det ser ut, kan dessvärre inte åka på julmarknad, jag vill inte "peaka" för tidigt men jag i december är det ok men då är det sällan julmarknader.
    Tur att det tar 10min till Liseberg 🙂
    Jag ska faktiskt testa på att göra en jullyktstolpe, coolstuff hade en men den var dyr så jag ska testa en egen enklare variant 🙂
    Sen håller jag just nu på och läser hur julen såg ut förr i tiden där jag kommer ifrån, ska göra ett julklipp om det så hänger på folklivsarkivet nu:-)
    Ska dock på med diy handskarna redan imorgon, ska fota Lucia bilder till mitt klipp och jag behöver en luciakrona för levande ljus, dyr i inköp men tror att jag kan få ihop en med lite kreativa tankar 🙂

    Mycket jul i år men som Lars Vegas säger "för mycket av det goda är bara bra" 🙂

      1. Åh ja det var verkligen synd, för jag litar inte helt på min diy ritning 😀

  3. Det slog mig i detta inlägg hur jädra lik Hanna är er mamma! Finns det någon i släkten som du är lik? Haha, konstig observation i ett mysigt julinlägg. Kram <3

  4. Så mysigt! ♥ Jag hade också tänkt julpyssla och julpynta men alltså ja, vart tog november vägen? Känner att snart är första advent här och jag har knappt hunnit börja tänka på allting.

  5. ÅH! Ser ju magiskt ut, jag och sambon ska åka dit nu på lördag! Jag tvingade honom efter att jag läste det här inlägget xD

    KRAM!