Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

En dröm jag har som jag vill uppfylla i livet

idyllisk trädgård

 

När jag startade mitt bolag i maj 2016 och började jobba heltid med mitt skapande, så hände det någonting inom mig. Det är märkligt när man gått och burit på en livsdröm och den plötsligt slår in. För mig blev det tomt på något sätt. Inte tomt som i ett "djupt och mörkt hål", utan tomt som i "jag är lycklig, men vad fan händer nu?".

Sedan dess har det varit som att någonting fattats mig. För är man en typisk "drömmare", så lever man på utveckling genom mål och önskningar inför framtiden. Jag har absolut haft mål under de två år som gått, men det har varit små sådana. Mål som jag löst över en tremånadersperiod.

Så nu sitter jag här en solig dag i maj och funderar.

Vad är det jag vill med livet nu? Vad är min nya livsdröm?

 

bara fötter i gräset tusenskönor

sommarträdgård

 

Svaret på den frågan är nog ganska förväntad och egentligen självklar. Jag har tänkt på det, men har bara sett på det som en "kul grej som kan hända någon gång" och inte som en faktisk livsdröm. Det blir så seriöst nu, men det känns viktigt att det blir det. Så att jag tar det på allvar.

Min dröm är att bo i ett hus, där man får vara för sig själv när man går ut. Ett hus, med en stor trädgård, där jag kan springa barfota bland syrenbuskar, äppelträd och vilda blommor.

Jag har inte ens sagt det till Filip än. Inte för att det är hemligt, utan för att jag insåg det typ nu. Jag började känna det långt in i magen när jag var på väg till Maria i torsdags. När jag satt i bilen och svängde av den asfalterade landsvägen och in på en slingrande grusväg, som inte tycktes ha ett slut. Långt ut bland åkrar och ängar, fågelkvitter, vitsippor och vakande granar.

Sedan kom jag hem till huset i Skara och tänkte att det inte är en tillfällighet att hjärnan varvar ned och själen får ro när jag befinner mig där. För i den trädgården kan jag virvla runt, medan gräset kittlar mina vrister och tusenskönorna fastnar mellan tårna. Jag kan slänga mig på rygg i sommarsolen och det enda jag hör är insekterna som surrar och fåglarnas kvitter.

 

sommar på landet i solnedgången

 

Det här betyder förstås inte att vi ska flytta igen här och nu. Jag menar, det tog mig åtminsone 10 år att förverkliga drömmen att "jobba med att skapa". Tanken för mig med en livsdröm, är att den ska ligga och pocka på mig i bakgrunden, tills rätt ögonblick infinner sig.

Tills dess jagar jag magiskt solljus längs väggarna i lägenheten här i Nacka och njuter av livet som nybliven sambo <3

Har du någon livsdröm?

 

23 comments on “En dröm jag har som jag vill uppfylla i livet”

 1. Jag drömmer så det sviiiiider om hus! Men jag tror att jag drömmer om att lyckas få ihop mitt liv som helhet, lite "life design". Att jag ska jobba med sådant som får mig att må bra och som utmanar och uppmuntrar mig, att min vardag inte ska bestå av "söndagsångest" och sådant. Eller pendeltåg för den delen. Jag inser exakt nu när jag skriver att jag nog borde konkretisera min dröm lite, så att det blir lättare att jobba mot den!

 2. Jag har en dröm och det är att driva ett eget fotoföretag. Jag har fotografer, bildbehandlare mm anställda där vi jobbar mot andra företag.

  En annan dröm är att äga en hund och bo ute på fjället i min stuga en vecka varje år. Det låter väldigt enkelt men det är en stor process att ta sig dit och jag vill gå dit helst. Glädjerus går genom kroppen när jag tänker på dessa drömmar

 3. Har akkurat den samme drømmen! 🙂 Å kunne være "alene" i sin egen hage, uten naboer som ser alt du foretar deg. Ulempen er at denne typen eiendom er så dyr (i alle fall i Norge) :/ Så må nok vente ganske mange år på det..

 4. Oaaah, jag har många drömmar.
  - Att bli mamma (klyschigt.... men sant)
  - Att bli sjuksköterska (måste nog stryka från listan, tar ju examen om två veckor! WHAT???)
  - Som du, att bo i hus. Gärna ett trähus eller med grovputsad vit fasad. Lantlig stil med lummig, uppväxt trädgård utan störande insyn.
  - Husbilssemester i Australien
  - Återvända till Sydafrika och bo där en längre period.
  - Se ungdomar växa och bli trygga i sig själva och få vara med i den processen. ÄLSKAR det!

 5. Jag har många drömmar. Hus är ett mål som jag har. Sen har jag som mål att kunna flytta till Gotland någon gång, kanske när jag blir pensionär. Det målet ligger låååååångt in i framtiden haha! Ett annat mål är ju att få barn, och se dem växa upp. Det ser jag verkligen fram emot!

 6. Jag drömmer om att flytta ihop med min fina pojkvän och kunna vakna upp med han varje dag. Jag drömmer även om att resa i några månader och upptäcka Asien och Nya Zeeland. Förhoppningsvis kan jag uppnå båda dessa inom några år men i nuläget längtar jag bara

 7. Drömmen för mig vore en liten gård på landet, inte allt för stor utan med lite betesmark så man kan ha några djur. En get vill jag ha! Tycker de är så himla charmiga. Dröm gården vore min farmor och farfars gård. Den ligger ungefär 5 kilometer i från "stan", nära till vattnet, lite åkermark, stall och skogen runt husknuten. Stor trädgård då jag fått odlingsintresse. Drömmar mig bort, någon gång i livet så händer de <3

 8. Åh! Jag är uppvuxen i Nacka och min livsdröm kommer nog alltid vara att få flytta tillbaka dit. Bo i ett hus där jag kan tassa ut på farstun en tidig sommarmorgon, känna doften som ligger kvar från den svala natten och höra hur fåglarna vaknar till liv i träden. Just Nacka (eller kanske just platsen där man vuxit upp) har en speciell plats i mitt hjärta. Att då kunna få "komma hem" igen tror jag betyder mycket för mig.

  Just nu bor jag i Solna, inte jättelångt från Nacka men ändå. Luften är speciell ute i Nacka tycker jag. Skärgårdsluften som känns lite lättare, klarare i bröstet på en!

  Hoppas ni trivs bra 🙂

  1. Ja, det är ju verkligen något speciellt med platsen där man växt upp - extra speciellt om det är en mysig plats, som det låter som att det var för både dig och mig 🙂 Och ja! Känslan här ute är underbar! Det finns också galet mycket syrener och äppelträd här, så jag blir galen så fort jag går ut ;D

 9. Kan tänka mig att det är mognads fråga också. När man är yngre/ung så vill man oftast bo "mitt i smeten" där allt "händer" men så växer man upp och får kanske andra värderingar på livet och vips så längtar man kanske tillbaka till tryggheten där man växte upp. Fast alla är ju olika. Man ska göra det som känns bäst för en själv.

 10. Min högsta dröm var att äga en egen häst! Efter en mycket lyckad lägenhetsförsäljning 2016 kunde jag köpa min första, alldeles egna häst i mars 2017! 😀 Sen följde ett halvår av total lycka tills jag bröt knät på sommaren på jobbet och hästen åkte till en fodervärd. När mitt knä fick börja belastas igen (efter ca 3 månader) fick jag tillbaka hästen då fodervärdens veterinär ansåg att hästen hade en gammal skada sedan innan jag köpte honom. När hästen kom hem till mig igen följde därför 7 månader av 11 veterinärbesök till tre olika veterinärer. Nästan exakt ett år, med två dagar för lite, efter jag köpte min drömhäst fick han somna in..

  Det är för mig helt ofattbart sorgligt att hästen som var min högsta dröm också var drömmen som gick i tusen bitar. Att köpa honom var en långsiktig planering, jag ville verkligen få leva min flickdröm på ett sånt där barnsligt, lyckligt sätt flera år. Ändå känner jag mig lugn och sansad, för jag gav honom ett lyckligt hästliv där han fick vara häst så mycket som möjligt och fick massa kärlek, ända till slutet.

  Någonstans i bakhuvudet finns fortfarande drömmen kvar, att få bli hästägare igen men jag tänker vänta. Jag vill ha alla variabler i livet optimala för att skaffa häst innan jag gör det igen.

  Så, den närmsta livsdrömmen jag jobbar på just nu är att skriva klart min bok :D! Hur går det med ditt bokskrivande, förresten??? 😀

 11. Min livsdröm liknar din. "Slutstationen" är ett hus på landet, utan grannar, där jag kan gå naken en hel dag om jag så önskar. Jag vill ha djur; hästar, kor, får, getter, grisar, hönor, kaniner & hundar så klart (check på den i alla fall). En vildvuxen trädgård, vissa av djuren ända in på förstukvisten, och blommor/träd/buskar av olika sorter som blommar från tidig vår till sen höst. Odlingsmöjligheter för att vara självförsörjande på mat under hela sommarhalvåret. Och tid. Främst tid. Att njuta av allt, och bara vara. Ingen söndagsångest, ingen fredagspepp. Och där kommer vi väl till livsmålet före slutdestinationen. Att hitta en sysselsättning som jag kan försörja mig på och arbeta med hemifrån. För jag vill inte vara anställd. Jag vill klara mig själv och kunna fördela min tid som jag vill. Jag vill kunna bo exakt där mitt drömhus/drömläge är, utan att behöva oroa mig över pendlingsavstånd.

 12. Min största dröm är nog att få ha en gård, inte en stor gård men en lagom liten. Mycket mark med varierande och lite lummig terräng, låta djuren gå på lösdrift. Vill ha en trädgård där jag kan odla så mycket som möjligt själv, tänk en trädgård där du kan plocka nästan vad som helst och äta det!
  Men närmst i tiden ligger nog det som jag längtat efter sedan barnsben - skaffa hund!! Någon dag, så fort jag har tid och ekonomi. 😀

 13. Jag har en dröm om att självhushålla... Alltså att ha en liten gård där man odlar sin egen mat, har ett växthus med lite mer "exotiska" frukter och grönsaker, och en liten ateljé/verkstad eller liknande där man kan sitta och pyssla med vad man vill. Och så kan hunden (som jag inte har ännu) springa fritt. Vore underbart! Samtidigt vill jag att det ska vara nära en medelstor stad så att det inte är alltför långt bort från civilisationen. Ja, drömma kan man... 😀

 14. För mig handlar drömmen i grunden om samma sak, att bygga ett litet hus. Jag vill helst flytta tillbaka till min familjs sommarställe utanför Karlskrona. Lugnet, havet och naturen lockar oerhört- jag längtar HEM!

 15. Hus alltså.. Det finns så många fina Norrbottensgårdar här omkring. Med stora ytor, och vackra landskap, det finns några som vi NÄSTAN slagit till på. Men .. Det är lite dyrt ibland, medan vissa känns som man kan köpa.. Men det ligger några år framåt. Förstår känslan iaf. Vi drömmer, planerar och satsar lite iaf. Det började med en ny bil.. HAHA. Men hoppas att det blir som man vill, oavsett när det händer. Och att ni blivit sambos precis och flyttat är ju ett av de första stegen helt enkelt ! 😀 Keep on dreaming <3

  1. Det är spännande att ha någonting att längta efter och spara till. Då känns det så himla mycket bättre när det väl slår in <3

 16. Åh vad kul att läsa! <3 Hade precis samma fundering i går. Vi köpte hus nu för en månad sedan drygt och vi är halvvägs inflyttade. Nu har syrenhäcken slagit ut och det kvittrar i skogen. Jag satt ner och stirrade in i lövskogen och insåg att jag har allt, allt, allt jag drömt om. Jag har mitt hus, som har allt jag drömt om (fristående villa, öppen spis, bjälkar i taket, lummig trädgård, lantligt läge nära stan). Jag har min drömkille. Jag har mina drömdjur. Och nu har jag sagt upp mig från deltidsjobbet för att köra 100% inom film och foto. När tanken slog mig kunde jag knappt fatta det.

  Men man drömmer ju alltid om något, som du säger. Nästa steg. Just nu drömmer jag om "små" saker. Om renoveringar, ett 400mm objektiv, utbyggnader, bygga växthus, köpa en bit mark i anslutning till huset och bygga ateljé och studio, om att skriva böcker, fotografera analogt, ha ett mörkrum, sy medeltidskläder för årets medeltidsmarknad... många mindre saker som blir stora på grund av hur mycket jag längtar. Sedan har vi börjat prata om barn, något som känns jätteläskigt men som vi båda längtar efter. Det känns som nästa stora steg. Gifta oss. Bägge sakerna är saker vi pratar om men som vi inte planerar än. Men att prata om det gör ju att man börjar drömma, föreställa sig, tänka... vi får se. Det är så spännande. Just nu försöker jag sitta ner i trädgården och bara lyssna på surrandet av humlor och bin, fågelsången och hundens lekande med sin boll. Det är underbart att längta och drömma, men just nu är jag precis där jag velat vara så himla länge. Så jag njuter av det i fulla drag 🙂

  1. Alltså, så himla glad för din skull Annie! Hur fint?! Hur fantastiskt?! Och det är klart man ändå drömmer om saker, det måste man ju för att kunna fungera som en kreativ människa 😉 Och spännande och mysigt på samma gång med nästa sten i livet <3 Massa kramar!