Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Så blev mitt hemmakontor!

titta in i mitt hemmakontor

 

Äntligen kan jag välkomna er in i mitt hemmakontor! Det tog 1,5 månad att fixa i ordning här, men nu är allting klart! Och det har varit SÅ svårt att dölja det här rummet för er - så mycket tid som jag spenderar här.

Mitt hemmakontor: Före

före room makeover av hemmakontor

målar om hemmakontor

 

Visst hade det varit underbart om jag haft en riktigt trashig före-bild? Så att jag kunnat stoltsera med min fantastiska makeover. Men familjen som ägde lägenheten innan oss hade verkligen väldigt bra smak - som ni ser. Så hade vi haft en unge på G, hade tapeten förmodligen fått stanna, men nu är det ju kontor som gäller!

Först rev jag ned tapeten och målade väggen i samma vita ton, som resten av rummet. Kan säga att jag var otroligt tacksam för att de tidigare ägarna lämnat kvar och (märkt upp!) färgbunkar till väggar, lister och tak. Vilket gjorde att jag bara kunde gå ned i källaren och hämta upp det jag behövde, redan första veckan. TACK för det.

 

Mitt hemmakontor: Efter

långt skrivbord i hemmakontor

EKET skåp, LIMMON bordsskiva (200x60cm) och ALEX hurts, SKRUVSTA skrivbordsstol från IKEA.

 

Redan innan vi började leta lägenhet, visste jag att jag ville ha ett kontor med mycket förvaring och öppna vägghyllor. Jag var dock inte helt hundra på layouten, eftersom jag ville ha skåpen under hyllorna och då blev det väldigt trångt med skrivbordet. Gissa lyckan när jag insåg att skåpen och hurtsen var lika höga? För då kunde jag vila bordsskivan ovanpå dem båda!

Tycker att skrivbordet smälter in bra i hyllväggen nu och bordsskivan/skrivbordsstolen döljer dessutom att skåpen inte riktigt täcker hela väggen. Jag har fått ett utrymme längst in i hörnet, där jag kan gömma undan stativ och liknande saker.

 

vägg med öppna hyllor i hemmakontor

Hyllplan i Furu (30x235cm), målade med två lager vit bets, för att man ska kunna se strukturen i träet.

 

Vi hittade också hyllplan som var i perfekt längd, så jag behövde inte såga till dem. Skönt! Det var bara att betsa på och slänga upp dem på konsolerna.

Är verkligen så himla nöjd med den här väggen! Det är alltid lite klurigt att inreda öppna hyllor, men jag är nöjd! Speciellt efter det att jag hängde upp min fina, rosa vimpel, som vi köpte till vår examensutställning.

 

minibyrå från IKEA

MOPPE minibyrå från IKEA. Ursprungligen i obehandlat björkplywood - jag har målat den vit.

bilder från fotoautomat

inred med gröna växter i hemmakontoret

 

Jag känner väl också att det här är ytor som jag kommer ändra om hela tiden. Jag måste inte ställa upp dem helt perfekt nu. Utan jag kommer jobba med detaljerna med tiden. Mest nöjd med hur jag hade det i mitt förra boende i Tyresö, var nämligen sista halvåret innan jag flyttade. Så det ska bli spännande att se vad jag känner för att göra med det här utrymmet under åren vi kommer bo här.

 

tavelvägg i hemmakontoret

 

Alla posters och nästan alla ramar kommer från Dear Sam. Dem hade jag ett samarbete med på min Youtubekanal, när jag gjorde videon som ni ser här under!

 

Se hela processen - från början till slut - på Youtube!

 

15 comments on “Så blev mitt hemmakontor!”

 1. Det kontoret ble så fint at jeg kjente inspirasjon og arbeidslysten helt hit opp til nord i norge!
  Shit så fint. Dette var rett og slett perfekt i mine øyner. Godt jobbet Elin 🙂

 2. Så nu har jag förstått hur man kommenterar med inloggning.
  Missade WordPress ikonen.
  Du inreder jättefint. Det kommer att skapas magi i det kontoret 🙂

  1. Yay! Hoppas det nya inte är allt för komplicerat! Det är ju få som orkar kommentera redan som det är, så jag vill ju inte att det ska vara ännu jobbigare än vad det redan känns att ta sig tiden liksom ;D Och tack!

   1. Nej det var inte krångligt, jag har bara läst från mobilen det sista och så har det varit mycket jobb så har nog kollat fördåligt.
    Det var väldigt enkelt .
    Reply grejen är ju oxå bra 🙂
    Så hoppas kommentarerna ökar igen 🙂
    Jo nu står det ju fotoluffarn och inte Fredriksson men jag är densamme 😀 haha

    1. Ja men ellerhur! Älskar att ni kan svara på det jag svarar och slipper skriva en ny kommentar! 😀 Så att man hänger med i konversationen ;D Och jag känner igen dig som båda! 😀

 3. gudars vad härligt med så mycket förvaring! borde ta tag i mitt kontor också, men det är så mycket som pågår just nu att jag blir helt matt haha! kaoset får nog råda ett tag till hemma