Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Bilderna från 'Hairtalk on Tour' i Barcelona

Bilderna är tagna med Canon EOS 5D Mark IV + Canon EF 35/2 IS USM eller Tamron 85/1,8 VC

 

Nu kommer det en bildbomb från när jag var och plåtade med Hairtalk i Barcelona. Jag har filmat en hel vlogg från den här resan, så har du inte sett den - kika in på min Youtubekanal.

Platsen vi fotograferade på heter Jardins del Teatre Grec - en av flera helt magiska trädgårdar intill Museu Nacional d'Art de Catalunya. På plats var teamet från Hairtalk, nio externa frisörer och sex modeller. De sistnämnda skulle plåtas i två looks var.

 

 

 

 

Det var så himla kul att jobba med modeller igen. Och extra kul är det ju att få höra att någon av modellerna sagt att jag var så himla enkel att jobba med. Att jag var bra på att instruera. Då blir man allt lite mallig 🙂

Jag har ju fått jobba väldigt mycket med det genom åren - och det antar jag att alla måste göra. Jag menar, man kan ju inte vara bäst på någonting innan man har övat på det. Det har tagit mig en massa år att för det första; lära mig vad jag själv vill och vad jag gillar. Vad som ser bra ut på bild och inte. Hur ljus fungerar på olika ansikten. Att läsa av olika typer av människor och anpassa sitt sätt att kommunicera efter dem. Till och med anpassa poser, eftersom man är bekväm med olika saker.

Och sen ska vi inte prata om min sociala fobi som var väldigt nedtyngande i början. Och det är en sån där sak som jag vet gör att man ifrågasätter sig själv - om man överhuvudtaget "kan bli" fotograf eller inte. Men det går ju att arbeta bort. Eller att lära sig slå på fotograf-knappen. Lite som skådespelare går in i roller. 🙂

 

 

Vad deep det blev nu då! Den här dagen var i alla fall superhärlig! Väldigt intensiv, som det alltid blir på fotograferingar, men kul! Solen gassade och det var förvånansvärt lite turister för att vara mitt på en lördag. Antar att de inte hade hittat dit riktigt.

Det är så kul hur vissa bilder direkt blir ens favvisar, när man är ute och fotar. Och sen när man kommer hem och kollar igenom allt, så hittar man helt andra. Ibland tappar till och med "första ögonkastet"-bilderna sitt skimmer. Vet inte om det är för att man tröttnat på dem, eller för att bilderna ändå ser väldigt annorlunda ut beroende på om man tittar på dem på en 3" skärm eller på datorn.

 

 

 

 

 

 

Vilken eller vilka bilder gillar ni bäst?

Jag tror nog ändå att jag måste säga bilden längst upp. För att jag alltid haft en inre dröm om att fota mot en bakgrund täckt av palmblad och för att färgerna blev helt ljuvliga. Men det är svårt! De andra kommer hack-i-häl...

 

 

 

16 comments on “Bilderna från 'Hairtalk on Tour' i Barcelona”

 1. Så underbara bilder och den översta är ju bara så klockren!
  Du är så otroligt duktig på att fånga de där "speciell" eller hur jag nu ska utrycka mig.

 2. Wow, vilka härligt fina bilder och vilka härliga miljöer. Kul att få se resultatet nu efter att man sett din vlogg 🙂 Min favorit är nog den 5:e bilden av den blonda tjejen i lockigt hår som sitter vid en vit vägg. Sån härlig känsla i bilden. Nu blev man inspirerad att locka med någon vän för lite modellfotografering i någon härlig miljö.

 3. Men åååh du är så inspirerande!!! Att du berättar hur du jobbat på att lära dig...att det tar tid osv..är på nåt sätt skönt att höra, att om man bara jobbar på så kan man lära sig! Ibland känns det som en så lång väg dit! Så mycket jag vill lära mig! Men jag försöker njuta av processen ändå, för det är ändå så himla roligt att fota! Så TACK för att du alltid delar med dig av dina tankar, erfarenheter osv!

  Och favoritbild...svårt att välja, men älskar också den med palmer som bakgrund...sen tycker jag jättemycket om känslan i den 4:e (?) där man bara ser ryggen! Sen den med turkos bakgrund är superhärliga med de färgerna och till modellens kläder! Den sista gillar jag också för den ser så drömmande ut och underbara frisyr! Det blev mer än en..haha! Bra jobbat!

 4. Bilderna är så fina var för sig! Mina favoriter är den med tjejen som sitter, lutar sig lite åt sidan.. bilden känns enkel och genuin! Och den andra är där tjejen går nerför trappan ... känslan i bilden är naturlig och som du förstår gillar jag enkelhet!!!! Grattis!

 5. Älskar bilderna!! ? speciellt första och dom med tjejen i blå klänning!
  Kan du inte skriva ett inlägg om hur man jobbar med modeller...hur man instruerar m.m. (om du inte redan gjort det) vore jättekul att läsa!
  Kram!

 6. Jättesnyggt! Du lyckas verkligen fånga känslan och det där extra i dina bilder! Min favorit är den första, så fin!

 7. Jag blir så glad av att läsa vad du skriver om din social-fobi, jag har nämligen det själv och vet inte riktigt hur jag ska lyckas att vara fotograf när jag inte kan riktigt kan prata med människor, men ditt inlägg ger mig hopp!

  1. Jag har verkligen känt samma sak! Det har varit en massa obekväma och obehagliga situationer, men de har gjort det lättare och lättare - ge inte upp! <3

 8. Älskar sommarkänslan bilderna utstrålar! Var kommer den gröna wrap-klänningen ifrån? Behöver den!

 9. Grymt fina bilder, härlig annorlunda känsla. Liksom mer levande och analog känsla än många i samma genre. Gillar dem verkligen!