Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Bågskytte blir episkt på bild

 

Sagosystrarna har legat lågt under vintern. Om jag ska vara ärlig så har jag inte haft lust att klä på mig sagokläderna en enda gång sedan vi sågs i november. Helt sjukt egentligen. Så blir det väl när mörkret lägger sig över jorden, man känner sig allmänt oinspirerad och har mycket att göra.

Men så började jag fläta mitt hår den här morgonen den 12 maj och med ens kände jag hur det började pirra magen. Sagopirret är nästan lika underbart som kärlekspirret, det kan jag lova. Och hela vägen ner till Göteborg och Bohus fästning, satt jag med ett leende på läpparna och med längtan i själen. Och episk sagomusik i lurana såklart!

 

Sagosystrar Female archer

 

Det här var i alla fall min look för dagen! Jag körde på den svala linneklänningen som jag sydde till Medeltidsveckan 2017. Till den blev det bågskytte-detaljerna (kogret, långbågen och handskarna). Och så en jävligt lång hårförlängning, som jag fick (!) i ett PR-utskick för några veckor sedan. Tack för det, Irresistible Me - kommer användas flitigt till alla sagotillfällen.

Kände mig som en alv, så vi kan ju i alla fall låtsas att jag hade på mig öronen under hela den där frisyren, hehe...

Relaterat: Såhär såg det ut när jag sydde min sagoklänning

 

 

Kan ju säga att ungarna som befann sig på Bohus fästning just då, blev helt galna när vi kom. Det blev nog de vuxna också, men de visade det inte så tydligt. Vi tog t.ex. bilder tillsammans med två brasilianare, vars vän sa att vår uppenbarelse typ var det största som hänt dem under Sverige-resan. Haha! Alltid lika kul.

För nej, vi vandrar inte omkring obemärkta i de här kläderna ?

Har ni saknat sagobilderna något? Eller är det bara jag?!

 

20 comments on “Bågskytte blir episkt på bild”

 1. Helt fantastiska bilder 🙂
  Det enda som stör mig är att jag ju var där oxå. Fast jag var inte så högt upp på borgen
  Hade jag sett er hade jag sagt hej. 🙂

  Klart mer sagobilder 🙂

 2. Ja! Jag har saknat sagobilderna som bara den. Kanske ingen överraskning, dock... 😉 mer sånt här please..! XD

  Och ja, bågskytte blir helt sjukt episkt på bild. ?

  Man vänjer sig aldrig riktigt med uppmärksamheten, tycker jag. Förra sommaren under medeltidsdagarna på Hägnan i Luleå så var jag tvungen att gå på Ica i mina kläder. Folk stirrade ögonen ur sig, SÅ jobbigt! XD på Medeltidsveckan så vänjer man sig, och dessutom är man definitivt inte ensam där, men här uppe stack jag VERKLIGEN ut. Huuuuuu...

  /Ellen.

  1. Hahaha det är ju det! Oftast så tycker jag att det är lite roligt, fast på ett jobbigt sätt. Jag tycker att det är jobbigt att alla tittar på mig, men det är kul att de gillar ens kläder haha ?

 3. Jaa!! Jag har saknat de 😀 Älskar att se dom!! En av mina punkter på "saker jag vill göra" är att fotografera något såhär sagolikt, så häftigt

 4. Jaaa, älskar ju era sagobilder!
  Kommer ihåg när jag var på Gudahagen för två år sedan, så for jag in med Anton och Robin till byns matbutik för att handla. Självklart var vi ju finklädda och när vi kom till kassan får vi höra av kassörskan att hon medvetet försökt jobba just den helgen då marknaden är tre år i rad, för hon tyckte det var SÅ roligt när marknads-folket kom in för att handla, hon tyckte alla alltid var så trevliga och hade fina kläder. Det värmde så otroligt, att man kan sprida sådan glädje genom att bara bära särskilda kläder?! Helt underbart ju!

 5. Har saknat sagobilderna sjuk mycket under vintern! (Försåt dock vad du menar med allmän depp under vintern, det är liksom då man behöver bilderna att titta på, och så kan man ta dem under resten av året haha...)

  Har full förståelse för alla som blev överlyckliga när ni kom, vem vill inte se fantasins väsen träda fram mitt framför ögonen på en? Kan bara gissa hur episka ni såg ut när ni dök upp där!

  1. Haha men verkligen så!! <3 <3 Och ja, jag tänker bara på hur glad jag blir över att se andra fantasifigurer när jag är ute på äventyr ;D

 6. MER, MER, MER 😀 Älskart! Underbar klänning och underbara bilder! Och jag är uppväxt där! I Bohus alltså. Bohus Fästning är en anledning till mitt stora intresse av historia och fantasy. Åkte förbi det typ dagligen när jag växte upp 😀