Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Midsommar och ett dussin självporträtt

Canon EOS 5D Mark IV + Canon EF 35/2 IS USM

I början av året försökte och försökte jag, men bilderna blev bara skräp (i mitt huvud i alla fall). Nu är det plötsligt som att fotografering är typ det enklaste i världen. Jag bara plockar upp kameran och så är vi fast i varandra - i en härlig, virvlande dans. Precis så kändes det förra midsommarafton också och i år var jag ute och sprang på samma äng.

Precis som då, så sprack solen upp precis lagom till att jag skulle bege mig ut. Jag hade ätit mig proppmätt på midsommarlunch och chokladkaka med jordgubbar och fick trängas med lite glada midsommarfirare, på min väg till just den här ängen. Ängen där solen ligger helt perfekt mitt på dagen och jag får vara helt för mig själv.

 

 

 

 

 

Precis som förra året, så var jag och Filip ute hos hans föräldrar och firade midsommar. Besöken där är alltid lika med supergod mat, lugn och ro och en massa härliga fotoögonblick. Jag band en krans som tog en hel timme att göra, men tiden bara flög förbi. Det är alltid lika harmoniskt att sitta och skapa någonting med händerna. Att bära den efteråt blev lite som ett plus i kanten. Haha.

 

 

Hoppas i alla fall att ni hade (och har!) en mysig midsommar! Jag vaknade ganska tidigt i morse och kunde inte riktigt somna om, för att jag var så sugen på att kolla igenom de här bilderna från igår. Så jag låg i soffan och redigerade i ett par timmar och käkade lättsaltade chips till frukost. Hehe.

Känner mig fortfarande otroligt pysselsugen, så jag tror minsann att det ska bli lite "skapa med händerna" i dag också. Jag har planerat att sy en dyna och kuddöverdrag till en bänk/utesoffa som vi köpte second hand i veckan. Har också en byrå som jag hittade på Stadsmissionen som ska putsas lite och sedan tänkte jag måla den i någon härlig färg. Har inte bestämt mig för vilken än dock. Fondväggen i sovrummet ska äntligen få lite färg också och det blir grön! Tack Linda och Ellen, som kommenterade om det - var helt inställd på att köra på grå, men känner nu att det hade blivit för tråkigt och liksom "väntat" haha. Så är superpepp på grågrön/skogsgrön nu!

 

 

 

 

 

Mitt största problem när jag har så här många bilder att visa, är att jag inte kan komma på lika mycket att skriva om. Jag kanske egentligen bara skulle ha delat upp bilderna så att alla ängsbilder var i ett inlägg och alla havsbilder var i ett inlägg - men jag tyckte att de passade så fint tillsammans!

Men nu ska jag hoppa upp ur soffan, käka en riktig frukost och börja mäta ut tygerna kanske! 😀

 

 

 

 

23 comments on “Midsommar och ett dussin självporträtt”

 1. Härliga bilder, och vad kul att det blir grönt i sovrummet! Ser fram emot att se resultatet och om du blir lika nöjd som jag är över min gröna fondvägg. 😀 Vi har färgen "Salvia" från Beckers.

  1. Det känns så bra i magen att ha bestämt sig för det nu... men ja, nu är det "bara" rätt nyans av grön som gäller också.. haha! Har ett set med sängkläder i en väldigt härligt grön nyans som vi funderar på att utgå ifrån när vi kollar färg. Ska se om de har Beckers på byggbutiken som vi har närmast oss 😀

 2. Så fantastiska bilder!
  Och vilket fint väder ni hade 😀
  Själv fick man nöja sig med typ spöregn var 5:e minut ungefär.. ^^

 3. Så fina bilder. Harmoniska med en härlig känsla i.

  Och va kul att din känsla bakom kameran är tillbaka, dansa vidare och skapa denna typ av magi. Fröjd att se och följa.

  Ha en fortsatt härlig midsommarhelg 🙂

 4. Älskar dessa avslappnade bilder som liksom inte är så superstylade, känns så själsliga och djupa på något vis. De känns väldigt du 🙂

 5. Åhh vilka fina bilder <3 Skulle inte du kunna posta en video på hur man binder en så fin krans?