Min vecka i bilder | v30 2018

MÅNDAG. Katt på besök! Jag hade glömt soffdynorna ute och när jag vaknade på morgonen, så hade den här sötnosen tagit plats. Som jag skrev förra veckan så har den blivit mycket tryggare i vår närhet. Denna veckan låg den till och med kvar trots att jag och Filip sprang ut och in med vår frukost.

 

Jag är världens mespropp när det kommer till vatten, vilket är lite ironiskt med tanke på att jag älskar att bada. Jag gillar inte tanken på vad som finns under vattnet, så jag hoppar aldrig någonsin från bryggan. Min största skräck är att jag ska nudda botten när jag hoppar… haha. Men Filip tyckte att jag skulle testa en gång i alla fall. Totalvägrade först. Sen fick han kontrollhoppa och lova mig att jag inte skulle nudda botten. Lite hyperventilering på det. Sen hoppade jag. Vad bra jag kände mig då 😉 Jag nuddade inte botten, så efter det har det blivit många hopp.

 

TISDAG. Klippt ut och sytt på överklänningen den här veckan. Waaaoooow vad det har varit svårt att jobba när det är typ 36 grader inomhus. Men jag har kämpat. Inte långt kvar till Medeltidsveckan nu!

 

ONSDAG. Jag bestämde mig för att vara klar med sovrummet och filmade det sista till Youtubevideon om sovrummet som kom upp i torsdags! Ska lägga upp lite bilder här imorgon också.

 

På kvällen kom Annika och Magnus. Vi käkade halloumiburgare och spelade kort till solen gick ned!

 

TORSDAG. Vad man gör för att överleva utan AC: Stänker ned sig själv med vatten varje halvtimme och käkar lass med glass!

 

På kvällen tog vi båten över till Djurgården och käkade middag med Filips familj på Ulla Winbladh. Supermysigt! Tänk att man kan åka båt ”gratis” med SL-kortet! Så himla bäst! Jag älskar att åka båt och titta på utsikten.

 

 

FREDAG-LÖRDAG. Vi åkte ut till Filips föräldrar och tog det lugnt. Låg på bryggan hela dagen och badade i havet. Det är första gången jag badar där (utan att ha bastat innan), för det brukar alltid vara så kallt i vattnet. Nu var det typ 25 grader. Så himla sjukt. Och skönt! Och så lever jag på grönsaker och dipp. Orkar inte äta något annat i den här hettan.

 

SÖNDAG. Mera sagoförberedelser och så solnedgångsnjutning.

 

 

Sådant jag tänkt på

» Det har blivit en hel del ändringar i mitt sömnadsprojekt inför Medeltidsveckan nu, men jag försöker att gå mer på känsla, än efter skiss och mål. Eftersom jag konstaterat att det gjort mig missnöjd tidigare och missnöjd vill jag inte bli när jag lägger ned så mycket tid på något haha. Har ingen aning om ur det här kommer att sluta, haha!

» Att jag sakar mamma, pappa, Skara-kebaben, sommarträdgården och badet på Svalnäs! Det är inte riktig sommar förrän jag är där och även om jag redan varit där en sväng i början av sommaren, så känner jag att jag måste dit igen nu när jag har officiell semester. Efter Medeltidsveckan får det bli!

 

Tips, favvisar och annat kul

» TV-serien Anne. Läste ni Anne på Grönkulla när ni var yngre? Det gjorde jag och jag älskade verkligen böckerna! Mamma berättade att det fanns en serie på Netflix (Jag heter Anne), baserad på böckerna och jag har nu sträckkollat hela första säsongen på ja.. ett dygn. Fantastiskt fint gjord och rekommenderas verkligen till alla som gillar historiska draman! Hade dock helt glömt att Anne var SÅ himla klantig och pratig. Jag tror att jag projicerade mycket av mig själv på karaktären Anne när jag läste… och därför minns jag henne som lugn och försiktig… måste nog läsa om 😉

» Skäringer & Manheimer. Ni har säkert redan lyssnat på den här podden, men jag måste verkligen tipsa om den nu, för de är verkligen hysteriskt roliga. Jag måste erkänna att jag hade lite svårt att komma in i deras avsnitt, för att de kändes lite… röriga på något sätt och för att jag ”inte kände dem”. Men nu älskar jag deras snack om såna där vardagliga och lite småskämmiga saker, som man aldrig pratar om. Älskar att de är så rakt på sak.

 

Det var allt för förra veckan det! <3

18 kommentarer

Kommenterarens avatar

Så himla fina bilder på kvällsljuset, och med skölden! Aaaaah!

Jag har också sträcksett Anne With An E, första säsongen såg jag ifjol när jag sydde till MTV och andra säsongen såg jag traditionsenligt i år. ÄLSKAR de nya kararktärerna, Cole och Bash ❤️

Kommenterarens avatar

Haha men herregud vilket sammanträffande att du sett den just inför MTV när det är precis det jag håller på med hahahaha ;D

Kommenterarens avatar

Ser ut som ett Kille-kortspel?? Fasen vad sugen jag blev på att spela det nu! ^^

Kommenterarens avatar

Jag håller på att se på klart säsong 2 av Anne with e ( Anne på Grönkulla). Jag har inte läst böckerna , men här sett Anne på Grönkulla där som Megan followers som spelar Anne från 90 talet. Den är jättebra ??????? älskar din blogg youtube ?? ha en underbar härlig vecka ????

Kommenterarens avatar

Åh vad spännande, den har jag aldrig hört talas om – måste kolla in! 😀

Kommenterarens avatar

Ah vad mitt hjärta hoppade högt när jag såg båt-bilden med era händer, tankarna for direkt till Gotlandsfärjan. Shiiiiiit, vi ses på söndag (eller annars under veckan haha)!! 😀

Kommenterarens avatar

Vad fint det blev bra jobbat!
Älskar Anne with an E, så mysig! Säsong 2 är minst lika bra! 🙂

Kommenterarens avatar

Tack så mycket! Och jag håller med – har snart sett hela andra också 😉

Kommenterarens avatar

Prydnadskuddarna (de naturfärgade) som du har i sängen, vart kommer de ifrån?

Letat i en evighet efter liknande.

Kommenterarens avatar

Det är min farmor som har sytt kuddöverdrag till ett par megakuddar från vad jag tror är Ikea 🙂 Har haft dem i 15 år! 🙂 Men kuddöverdrag är annars det smidigaste ever att sy själv om du har nära till symaskin! 😀

Kommentera