Min vecka i bilder | v28 2018

MÅNDAG. Då tog jag bilfärjan över till Tynningö, för att reka inför ett bröllop sex dagar senare.

 

TISDAG. Jag hade ruggig medeltidsfeeling och satte mig ned och skissade på både nya kläder och lite medeltida-sömnadsmotiv. Vi Sagosystrar har ju även varsitt andedjur. Mitt är hjorten och här hade jag precis fått hem en brosch som jag beställt och som ska pryda mina lite finare kläder från och med nu!

 

ONSDAG. Medeltidsfeelingen fortsatte och jag köpte tyger till de nya plaggen som jag ska sy. Det blev dock inte alls enligt skissen…. haha. Inte ens typ av plagg stämmer med vad jag först tänkte.

 

TORSDAG. Ännu mer rekande inför bröllopet. Måste erkänna att jag var lite oroad inför hettan, men det gick bra! Man hinner inte tänka så mycket när man fotar ändå 😉

 

På kvällen drog jag ut med cykeln och fotade bilder till en kampanj på Instagram, som ska komma upp snart! Jag tänker ofta att det måste se så himla märkligt ut när jag är ute och fotar mina ”projektbilder”. Släpar alltid med mig halva bohaget och sedan springer jag omkring och flyttar på saker fram och tillbaka. Som min cykel nu t.ex. Solen flyttar ju sig så makalöst fort på kvällen, så jag släpade cykeln hit och dit över ängen. Men bra blev det iaf!

 

FREDAG. När man är så inne i att skriva på Messenger att man inte märker att man lagt armen i sin choklad…

 

Och så var jag inne i stan och hämtade en extra kamera + objektiv som jag hyrt till bröllopet!

 

LÖRDAG. Då blev det bröllop från tidig morgon, till sen kväll! Jag hade med mig Caroline Frankesjö som assistent och ja… jag undrar ju hur jag tidigare klarat mig utan assistent på bröllop? Speciellt 12h, som vi körde nu. Obegripligt!! På bilderna ser ni i alla fall hur vi åkte båt med brudparet och alla gästerna från vigseln, till festen. Ni ser mig och Caroline. Och så den kungliga platsen som vi fotografer fick när det var dags för middag. Magiskt skönt att kunna öppna upp hela långsidan på det här rummet, så att det blev till en balkong.

 

SÖNDAG. Efter 12h bröllop blir det inte många knop… jag vaknade till liv vid 15.00 ungefär och då kollade jag och Filip på Westworld!

 

Sådant jag tänkt på

» Alltså den här hettan. Det börjar bli lite obehagligt nu faktiskt. Inte för att det inte är härligt när solen skiner, utan för alla bränder och för att det inte är naturligt med den här värmen här uppe hos oss. Och för att jag med egna ögon sett en person dumpa sin fimp i gult och stickigt, snustorrt gräs, utan att ens reflektera över det. Vi sa till förstås, men han lär ju inte vara den enda som inte tänker längre än näsan räcker… tyvärr.

» Nu har jag äntligen, efter X antal månader, bokat en tid på vårdcentralen för att få mina eksem kollade igen. De som jag har över hela rumpan och baksidan av låren. Kan inte bada i värmen för att eksemen blir så infekterade och det blir ju helt outhärdligt.. måste få hjälp :/

»Jag vill paddla SUP! Jag vill äga en SUP-bräda! Synd att jag har så många andra dyra intressen bara… haha

 

Tips, favvisar och annat kul

» Djamila Knopf. Hennes tecknarstil är verkligen precis min cup of tea. Om jag fortfarande tecknade, så skulle detta förmodligen vara det jag höll på med. Faktum är att jag blev så otroligt inspirerad av hennes bilder, att det började rycka lite i fingrarna. Jag som inte målat på så många år… Haft tecknarkramp. Satte mig faktiskt och skissade upp ett motiv (som ni ser i en av bilderna ovan), så får se om jag lyckas fylla i den också. Det är inte så himla enkelt när man låst sig en gång och låtit tiden gå så pass länge.

»Westworld. Är ju som vanligt sist på bollen när det gäller alla typer av inne-grejer, så som serier, böcker och musik osv.. men nu har jag äntligen sett hela första säsongen av Westworld! Haha… Fastnade direkt och har nu sett avsnitt efter avsnitt som besatt. Blev dock lite besviken på slutet, som kändes väldigt rörigt. Och det är svårt att hänga med i vissa grejer. Men helt klart värd känslan man hade de första 7 avsnitten iaf 😉

» Ariana Grande’s musikvideo till God is a woman. Älskar Ariana för att hon inte tar någon skit och för att hon står upp för alla kvinnor i det offentliga. Och den här videon är ju bara spot on 🙂

 

Det var allt för förra veckan det! <3

16 kommentarer

Kommenterarens avatar

Jag tycker också att det är läskigt med värmen och torkan, speciellt när det finns människor som inte tänker på att bara en liten gnista kan skada så mycket. Vill att det ska regna i några dagar nu!

Härligt med bröllop och båtåkning. Och spännande med förberedelserna inför medeltidsveckan 😀

Kommenterarens avatar

Ser ut som Gustavsbergs kyrka? Samma gata som jag är uppväxt, vilken nostalgi jag kände nu. 🙂 Jag vill också HEMSKT gärna äga en SUP-bräda, men jag reser så mycket att jag aldrig hade hunnit ha nytta av den. Hade ju varit det perfekta fritidsintresset nu i hettan.

Kommenterarens avatar

Åh, då måste du kolla in min klasskompis instagram. Hon är sååå himla duktig på att teckna och har också lite liknande stil som hon du tipsade om. @silvrets heter hon där!!

Kommenterarens avatar

Jag blev lite nyfiken på det där med att hyra kamera och objektiv. Hur funkar det? Berätta gärna någon gång om du har tid och lust.

Kommenterarens avatar

Åh vilken fin brosch! Den kommer passa jättebra på dina kläder 😀

Och ja, hettan. I början var jag glad men nu börjar det bli obehagligt på riktigt. Är orolig för alla de som har svårare att återställa vätskebalansen; äldre, barn och sjuka. Och såklart riktigt läskigt med bränderna. Det brinner häruppe också och det händer sällan. Så regn. Regn vill vi ha. Om det bara fick ösa ner fem dagar!

Kommenterarens avatar

Håller med dig helt om värmen, jag tycker den är så himla läskig inte bara för alla bränder men också för att det för mig är ett sånt konkret bevis på vart vårt klimat är på väg. Och att då veta att det ÄNDÅ sitter folk och hävdar att klimatförändringarna är nonsens, det gör mig stressad. För tänk om det blir så här varmt nästa sommar också? Tänk om vi inte får tillräckligt med regn/snö för att grundvattennivåerna ska resa sig igen och vi står utan dricksvatten? Usch, nä jag blir himla stressad av detta. :/

Kommenterarens avatar

Känner precis samma sak… fy fa-an alltså… och som du säger: Att det fortfarande finns folk som sitter där och tycker att det är trams med allt som rör miljöfrågor..

Kommenterarens avatar

Tråkigt att det blivit värre med dina eksem…? hoppas de kan hjälpa hos läkaren!?

Kommenterarens avatar

Måste bara tipsa dig om TSW(Topical Steroid Withdrawal) som kanske kunde hjälpa dina eksem, kanske har du redan hört om det och testat på det, men måste ändå säga till om det! 🙂 Här är en blogg som där du kan läsa mer om det; https://janicaida.blogspot.com/2016/09/topical-steroid-withadrawal.html. Hoppas du får ordning på eksemen! 🙂 H. En med atopisk hy

Kommenterarens avatar

Nej, mina eksem är inte så ”hemska” ännu, dom kommer mest på vintern och det brukar hjälpa med en vanlig bassalva. 🙂 Dessutom har dom blivit bättre med åren, när jag var yngre var som sååå mycket värre! 🙂 Men jag har blivit så intresserad av ämnet att det känns som att jag har testat på det haha. Tänker att om mina eksem blir värre i framtiden så vet jag vad jag ska testa på! 🙂 Här har du en till som gått igenom TWS; https://www.instagram.com/atopiskteksem/?hl=sv!

Kram!

Kommenterarens avatar

Ah jag fattar! Jag blir lite rädd när jag läser om dessa TWS’are… De har haft så många plågsamma år, innan metoden äntligen gett resultat. Kan inte ens begripa hur de överlevt det. Som det ser ut nu så verkar det som att mina största eksem beror på att jag är allergisk mot ett ämne i min blodtrycksmedicin (hoppas verkligen det stämmer! För isf kan jag bara byta märke). Jag har andra eksem också, men de är så små att jag känner att jag kan hantera det. 🙂 Kram!

Kommenterarens avatar

Men åh! Det var så himla roligt att jobba med dig Elin ❤️ Jag gör det gärna igen ? Kändes inte ens som 12 h (eller hur mycket det tillslut blev, haha! ?)

Kommentera