Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Min vecka i bilder | v27 2018

Jag glömde att ta bilder i början på veckan, så den här veckosummeringen kommer att handla om min långhelg i Skåne/Köpenhamn med min fina vän Hanna - eller HP som ni kanske känner igen henne som? Vi anlände till Malmö tidigt på morgonen på torsdagen och hade en slapp dag i stan, som avslutades med middag på Pinchos.

 

På fredagen tog vi tåget över till Köpenhamn. Jag har varit där två gånger tidigare, men det spöregnade båda gångerna, så det var trevligt att äntligen få se dagen i somrigt och soligt ljus. MAGISK stad alltså! Älskar kombinationen av gamla hus och de moderna, arkitektritade. Hade jag varit tvungen att välja en storstad att bo i (alltså mitt i), så hade det förmodligen varit här.

 

Vi började med en lunch nära Strøget.

 

Sen åkte vi på en sån där typiskt turistigt båttur. Vi hade en timme på vattnet och jag lyssnade typ inte på något som guiden sa, för det var så trevligt att bara åka båt och titta sig omkring. Och det såg så mysigt ut med alla människor som badade eller satt och dinglade med benen längs med kanalen.

 

Efter båtturen promenerade vi till Nyhavn. Har aldrig varit där förut, men har såklart sett tusentals bilder från olika influencers, som poserar med sina glassar och fina klänningar framför de färgglada byggnaderna... hehe.

 

Sen mer promenad, innan vi åkte tillbaka till Malmö.

 

Fredag kväll tänkte vi ha en magisk picknick vid havet i solnedgången. Det blev dock inte alls så mysigt som vi hade tänkt oss. 1. Det blåste och var snorkallt. 2. Det låg ett tjockt molntäcke över horisonten, som dolde solnedgången. 3. Himlen var full av skräniga och hungriga måsar, som cirkulerade runt hela stranden och letade efter människor som just hade picknick. För att kunna sno mat såklart. Så vi fick sitta och smussla med maten, för att inte råka ut för samma mås-storm-moln som våra picknick-grannar. Kul osv. Men jaja - allt kan ju inte vara perfekt 😉

 

Lördag. Vi vaknade upp och tänkte åka på en dagstur till Ystad, eftersom vi var sugna på sol och bad. Började dock tvivla på det hela, då det var ruggigt kallt i vinden den morgonen. Men vi åkte ändå.

 

Och tur var väl det, för det var så härligt och fint i Ystad! Vi hade tänkt att promenera runt i stan, men det slutade med att vi låg på stranden hela dagen.  Extra skönt var det att alla människor försvann vid 15 för att kolla på fotboll, så vi hade i princip hela stranden för oss själva. Havet var så kallt att benen typ domnade bort, men jag doppade mig i alla fall hehe.

 

Sådant jag tänkt på

» Att det är så jobbigt när jag haft mycket att göra ett tag (oavsett om det är jobb, semesterresor eller pysselprojekt) och jag sedan ska försöka att göra ingenting. Jag är inte en person som vanligtvis har svårt att sitta still - tvärt om - jag älskar att slappa och låta tiden gå medan jag tittar ut genom fönstret. MEN. När jag inte varvat ned på ett tag så är det så himla svårt att slappna av. Försökte nu på förmiddagen (måndag), men jag gick bara runt som en osalig ande mellan rummen och funderade på vad jag "borde" göra, medan jag bara mådde sämre och sämre för att jag inte orkade göra någonting. Istället för att bara njuta av att det faktiskt var så att jag inte borde någonting alls. Men men. Det brukar gå över efter någon dag.

» ATT DET ÄR SÅ UNDERBART ATT BADA!! AAH!

» Att jag inte orkar med mer politik nu. Blir bara ledsen. Ledsen för att fler och fler folk i det här landet vill att allt det som kvinnor, HBTQ-personer och människor med annat ursprung m.f. kämpat för i så många år, bara ska borstas bort. Jag hoppas att vi är tillräckligt många som förstår att en röst på Sverigedemokraterna inte är att "visa sitt missnöje för övriga partier", utan en fara för vår demokrati.

 

Tips, favvisar och annat kul

Kommer inte på något... haha

 

Det var allt för förra veckan det! <3

9 comments on “Min vecka i bilder | v27 2018”

  1. Hoppas du får möjlighet att varva ner snart. Glöm inte bort dig själv mitt i allt det roliga. <3 Det låter ändå bra att försöka "tvinga" sig till det, även om det dag 1 kanske är svårt att slappna av. Men lugnet finns där inne, du hittar det snart.
    Jag kraschlandade lite av värmen och för många aktiviteter, så nu är det noll ansträngning för min del, haha. Inga projekt, inga göromål. Hemmet förfaller men det är okej. Det får vara så nu ett tag 🙂

    Känner väldigt lika kring politiken också... Lite svart i hjärtat av bekymmer kring det där. Men hoppas innerligt att de människor som tänker till är fler än dem som inte gör det.

  2. Önskar att jag inte hade så svårt för danska språket, då hade jag lätt flyttat till Köpenhamn ☺️ Ni ser ut att ha haft det mysigt iaf!

  3. Håller med om politiken! Så sorgligt när det är saker som tagit så lång tid att bygga upp, som kvinnors rättigheter, som sedan kan gå så snabbt att rasera. Och att människor inte har historien med sig när de röstar 🙁