Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Godmorgon lilla sommarsjö

 

"Tänk att vi bor här", sa Filip en kväll när den rosa solnedgångshimlen reflekterades i vågorna och vi stillsamt gled fram genom vattnet. Sida vid sida, han och jag. Helt ensamma på den lilla sjön. Ja, tänk att vi bor här. I ett sånt där nybyggt lägenhetsområde, som man har sett så många gånger förr. Men mitt mellan kala, vita stenfasader och asfalt, finns en brant trappa i gråbrunt trä. En trappa, som leder ned mot härligheten.

För precis nedanför våra hus, så ligger det en liten sjö, omgiven av grönska och charmiga gamla villor. Tar man till höger, kan man cykla tills låren krampar och då kommer man till havet. Följer man sjön till vänster, så kommer man till skogen. Eller så stannar man vid sjön och badar.

 

 

 

 

Imorse, när jag var ute och tog de här bilderna, så hade jag först promenerat förbi här vid åtta och sett att det redan var folk på bryggan. Så jag gick upp till lägenheten igen och väntade en timme, innan jag sprang ned igen med kamera och stativ - och hoppades, HOPPADES att det inte skulle ligga några kläder på bryggan. Och det gjorde det inte! Lyckan var total!

Varje gång vi varit nere och badat så har jag tänkt att det skulle vara så fint att spela in en filmsekvens från bryggan. Helst hade jag velat göra det en av alla de kvällar som jag och Filip varit nere och plaskat omkring i stillheten, men det är mycket som ska klaffa. Ingen annan ska vara där, jag ska ha energi kvar efter dagen, Filip ska palla vara med osv..

Så idag bestämde jag mig bara för att jag skulle filma (och fota!) lite ensam på morgonen istället. Var lite nervös för att någon granne skulle komma ned och "ta mig på bar gärning" när jag filmade mig själv i baddräkt haha.. Men jag klarade mig! Det måste ha sett skitknäppt ut när jag klättrade upp och ned på stegen typ tjugoåtta gånger, för att springa och byta vinkel på kameran hehe... För jepp, alla bilder i det här inlägget har jag knäppt själv. Även om det var lite klurigt med skärpan på bilden precis ovan. Ställde liksom fokus på ett random ställe i vattnet och hoppades sedan att jag "simmade i skärpan". Tog 51 bilder i vattnet och 4 blev bra.. haha. (Kolla min instastory om ni vill se mina fails... @nevnarien)

 

 

Det är hur som helst helt galet, hur underbart det är att bada!!!

19 comments on “Godmorgon lilla sommarsjö”

 1. Ja, jisses så knasigt det ser ut när man gör såna fotosessioner :-). Men.. resultatet blev superfint, och jag skrattade gott åt dina stories med alla fails.

 2. Jag blir så glad av att läsa din blogg! Alltså dina bilder är ju så himla fina! Och jag fnissade en hel del när jag såg din story xD min sambo undrade vad jag sysslade med, haha!

  Hoppas du får en underbar sommar Elin =)

  1. Haha! Vad bra! ;D Jag tänker att det är viktigt att visa hur det egentligen ser ut också 😉 Och tack så mycket! ?❤️ Hoppas du får en fantastisk sommar också!

 3. wow asså, älskar att läsa ditt bakomkulissande. blir riktigt inspirerad av ditt tålamod och din envishet!

  jag bor typ också på en sån där "tänk att vi bor här"-plats just nu och allt är så fint i sommarskrud! och bada är life

  1. Men åh vad glad jag blir att höra det! Magi! 😀 😀 Och vad kul att du gillar BTS'en haha! Det är kul att dela med sig av det också - att allting inte alltid bara faller på plats (eller ehm.. väldigt sällan egentligen ... hehe)

 4. Just found your blog today, and I'm literally /obsessing/ over how inspirational and talented you are! (And not to sound too stalker-ish, *insert nervous laugh*, but I can't wait to deep dive into your previous work).

 5. Så fint inlägg! Beundrar ditt tålamod att orka springa upp och ner och hoppas på att skärpan ska bli bra haha! Och vilken lyx att bo så nära att man bara kan springa ner och ta ett dopp <3

  1. Haha när jag har en tydlig bild av hur jag vill att något (bild eller film) ska bli, så kan jag gå nästan hur långt som helst ?

 6. Ser sååå mysigt ut! Så underbart att bo så precis intill en sjö!! Och att kunna välja olika sorters natur att ta sig till lätt!

 7. Superfina bilder!! Älskar att bada och känner tacksamhet mot alla stunder i vattnet den här sommaren gett mig 🙂