Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Mina mål för 2018

Precis som tidigare år är det dags för en ny inspirationslista för året!
Har jag idétorka så vet jag vart jag ska bläddra tillbaka 🙂

 

2018 vill jag...

» Göra en Pyssel-serie på Youtube
Där jag målar om gamla möbler som jag hittat second hand, skapar dekorationer utifrån material som är återvunnet/hittat i naturen, syr eller försöker lära mig nya tekniker.

» Utveckla mina Youtubefilmer och skapa mer varierade videos
Det har varit nästan uteslutande "typiska vloggar" på kanalen det senaste året och jag älskar ju att göra vloggar, så det är ju inget fel i det. Men jag känner att jag tröttnat lite på upplägget. Jag är inte en sån person som gillar när mitt skapande går på rutin (vilken kreatör gör ens det?). Jag måste helt enkelt tänka lite i nya banor. Det kommer helt klart fortsätta vara en massa vloggar på kanalen, men jag vill komplettera med bl.a. pysselserien som jag nämnde ovan och videos som har en tydlig röd tråd och liksom handlar om någonting speciellt.

» Våga ta tag i större projekt
En grej som bromsar mig väldigt mycket i livet, är att jag har oerhört svårt att ta tag i saker när de blir för omfattande. Jag gillar att köra på spontant, för då blir saker gjorda. Men så fort det krävs lite planering där jag måste boka, bestämma tid och plats, blanda in andra människor osv, så tar det stopp. Jag har lyckats genomföra några större saker nu det senaste året tack vare påtryckningar från Emelie Ohlsson (som är alla tiders "do'er" haha) och efteråt har jag verkligen känt att

» Skriva daglig dagbok
Jag har en dagbok som jag skriver i (oerhört sällan), men jag skulle vilja ha en som jag skriver mer korta saker i. Inte så himla mycket djupa tankar utan mer "hur har vädret varit", "vad är jag tacksam för idag", "har något kul hänt" och "vilket humör är jag på". Typ. Måste bara hitta en fin anteckningsbok.

 

Drömkalender från Sporrong Form - älskar den här typen av självutvecklande böcker <3

 

» Springa Midnattsloppet eller liknande lopp på 1 mil
Förra året sprang jag mitt absolut första lopp, som blev Vårruset på 5km. Vill fortfarande springa Color Run bara för att det verkar kul, men jag känner att jag behöver en större utmaning nu. Sen siktar vi på halvmara 2019 och maraton 2020 då... 😉

» Lära mig kalligrafi

» Planera mina blogginlägg bättre
Som det här inlägget till exempel. Jag hade bestämt innan vilka bilder jag ville ta och hur jag ville lägga upp det. Dels så känns det skönt att veta i förväg att jag har någonting att posta, så att det inte blir så stressigt att 1. Komma på en idé. 2. Ta bilderna 3. Skriva ett inlägg, på samma dag. Det kommer ju såklart komma sådana inlägg också, men blanda upp lite mer. Planerar man så blir det högre kvalitet på inläggen och det blir mer effektivt eftersom jag kan klumpa ihop fotografering av liknande bilder på samma dag.

» Ta initiativ till fler samarbeten
Det senaste har det rullat på ganska bra med samarbeten och jag har inte behövt göra så mycket mer än att tacka ja, men... när man får generella förfrågningar som skickas ut till många andra 'influencers', så är det oerhört svårt att ta betalt. Så jag vill verkligen satsa på att hitta "egna" samarbetspartners som jag kan pitcha.

» Göra en tavelvägg

» Göra om dockskåpet
Hemma hos mina föräldrar så finns det ett gammalt dockskåp som vi lekte med när vi var små och jag och mamma har ett litet drömprojekt som går ut på att förvandla det där "typiska dockskåpet" till en super-insta-hem med massor av detaljer. Längtar efter att lägga golv och tak av glasspinnar och tapetsera/måla om alla väggar med coola papper och olika penseldrag

 

 

» Uppmuntra andra kreatörer
Istället för att bara tänka att någon är bra, så ska jag se till att skriva/säga det till dem <3

» Anlita en webbdesigner, som kan hjälpa mig att göra om min blogg till Nevnarien 2.0
Jag har så mycket drömmar och planer för min blogg, men jag kan inte själv. Så jag vill hitta en person som kan hjälpa mig att utveckla min blogg, så att den får en startsida, där mina tips och guider lyfts fram bättre och mina videos får en naturlig plats i flödet. Svårt att hitta någon dock, så har ni några tips på någon som är riktigt grym på webbdesign - mejla mig!

» Hitta en träningsform/pass som hjälper mig att träna styrka
Jag har ju märkt att styrketräning underlättat sjukt mycket för min löpning, men jag tycker att det är så tråkigt att göra övningar hemma på yogamattan på golvet och maskiner är heller inget för mig. Så jag skulle vilja hitta ett annat, lite roligare sätt att träna styrka på. Typ något pass på gymmet, eller stå och vifta med min (väldigt tunga) sköld och svärd i en timme... typ... haha..

 

Har ni gjort en liknande lista? Länka gärna i kommentarerna,
för det hade vart superkul att se vad ni vill hitta på i år!

41 comments on “Mina mål för 2018”

 1. Om du vill leka med svärd så kolla upp HEMA, finns en grupp i Stockholm och sen tror jag SPIF Fäktning har långsvärd också.
  Känner precis som du gällande styrketräning, gymmet är inget för mig och yoga duger väl men hallå, svärd är ju så mycket roligare. Bästa träningen är när man inte tänker på att man tränar, haha ^^

 2. Kolla om du kan börja med BodyPump? Styrka i gruppträningsform till peppig musik. Jag vet också att det finns pass som är mer ”funktionell” styrka, där du använder den egna kroppsvikten. Minns inte vad de heter dock... kanske inte den mest kreativa och äventyrligaste styrketräningen, men träningsvärk utlovas! Annars HEMA som Isabella tipsade om.

  Dagbok är något som jag också vill börja med. Men jag är så vansinnigt dålig på att hålla i det! Kanske ska försöka mig på det också i år? Points for trying, right?

  Ser fram emot dina pysselvideos, och vilken cool grej med dockhuset!

  /Ellen.

 3. Har ett superbra tips ang. skriva daglig dagbok. Istället för att ha en traditionell anteckningsbok så skriver jag små lappar med minnesvärda saker som hänt under året, både bra och dåliga. Sen lägger jag de i en fin glasburk som fylls på under året och i slutet av December tar jag ut alla lappar och läser igenom alla. Så småningom hade jag tänkt köpa en hederligt gammalt fotoalbum och klistra in lappar när tillsammans med bilder från året som gått.

  Mitt största mål för 2018 är att bli frisk från min ätstörning! 🙂

  Lycka till med alla dina mål!
  Sandra

 4. Vad roligt med en pyssel-serie. Jag älskar sånt! Jag har själv inte gjort några mål under året men har tänkt mycket på det eftersom alla bloggar kryllar av just såna här inlägg 😉

 5. Riktigt bra mål Elin! Ska bli så spännande att följa hur du utvecklas mer under 2018, älskar att följa dina kreativa processer!

 6. Jag skriver dagbok varje dag. Är inne på mitt tredje år nu. Väldigt kul att ha lite anteckningar. Jag har en enkel 5-årsdagbok. Inte meningen att man ska skriva så mycket i dessa vilket jag tycker är perfekt!

 7. Du kanske har kollat på det här men jag tycker att Ida Warg har massor av bra enkla styrkeövningar på sin blogg. Tycker inte att de är så sega som andra jag tittat på.

 8. Bodypump kanske passar dig? Skivstångspass på gymmet, hantlar också, till pepp musik. Fördelen där för mig är att jag gör mycket för att inte andra ska få glädjen av att se mig inte orka, så jag orkar mer.

 9. Tyngdlyftning, alltså fria vikter, är super roligt! Jag var superrädd och nervös i början, då det kan kännas som att alla andra redan är proffs. Men när vikterna börjar öka får man så mycket bekräftelse att man blir bättre. Det blir som ett beroende och man får verkligen bekräftelse på att träningen fungerar. Tyngdlyftning är en av de mest effektiva sätten att bygga styrka, kroppskontroll och balans. En övning kan få så många olika delar av kroppen att jobba samtidigt .

  1. Jag kan tänka mig att det är det.. jag har bara så oerhört svårt med de där tankarna som kommer när man är bland andra människor och tränar själv... Men det kanske finns gruppträning för sådant också 🙂

 10. Ett tips till träning är Nordic Military Training. Man får vara ute, använder sin egen kroppsvikt (och andras med) som "redskap".

 11. Ang ny design, hade jag kört och kolla in några av dom extremt underbara teman på t.ex themeforrest.Hittar man ett som man tycker om där upplögg mm stämmer med det man vill så har man kommit långt, extremt enkelt och kraftfullt och SNABBT.

 12. Du kanske skulle testa Forza, en träningsform där man arbetar med träsvärd. Jag tränade det för några år sedan och det var väldigt roligt och jobbigt!

 13. Ang. dagbok, har du kollat upp "One line a day"? Det är en liten fin bok där man skriver lite varje dag i fem år. Rekommenderas!

 14. Åh, men dockskåps-makeovern skulle ju kunna passa skitbra som större projekt väl? Då kan du bunta ihop de målen 😀

  Jag tänkte lite lika detta år, tog med mer flera mål från förra året, och försökte se till att de överlappar varann liksom. Älskar effektivitet, haha.

  Och Bodypump på gymmet, som fler nämnt är askul! <3

 15. SÅ härliga mål du sätter upp för dig! Skulle också vilja lära mig kalligrafi. Pinterestar "lettering" hela tin'. 🙂

 16. Vilka bra mål inför det nya året! Är flera av dem som jag själv är sugen på, men jag ska först och främst jobba på att lära mig redigera film och prioritera mitt skrivande, vilket är två saker som kommer ta en massa tid haha. Så andra mål får nog vänta lite för min del 😀

  Det där med att skriva dagbok varje dag är också något som jag velat göra länge, men känns aldrig riktigt som att tiden räcker till... Får nöja mig med annat skrivande så länge. 🙂

 17. Kul att läsa om dina mål!:)
  Ger ju inspiration till egna mål! Några av dina känner jag att jag också vill jobba mot:)
  Lycka till!!

 18. En daglig dagbok har jag velat ha sen jag köpte min kalender i juli i år! Började skriva daglig dagbok i den men sen kom jag på att det vore så roligt med en sån 5 års dagbok så köpte en från Leuchttrum idag!

 19. Mycket spännande punkter du har med, hoppas du får gjort många av dem under året!
  Vad gäller träningen har jag kommit på att om jag ser ett syfte med den är det större chans att det blir av. Jag löptränar en del och har sprungit både det ena och andra loppet. Springa är det jag gör med andra ord. Att styrketräna funkar ett tag men sedan tröttnar jag. Jag VET att det är bra att vara starkare men det är tydligen inte en tillräcklig motivator för att jag ska fortsätta. Men nu har jag provat på OCR-lopp (hinderbanelopp) och det är skitkul! Tänkt dig skeppsbrott för vuxna. För att man ska bli bättre på det måste man, just det, träna en del styrka. 🙂 Och det är en större motivator för mig i alla fall. Lycka till!

 20. Det är roligt att läsa om andra som också har mål, då känner jag mig mindre nördig. Jag fastnade för ditt mål, att uppmuntra kreatörer och kände igen mig. Jag återkommer till din blogg ganska ofta men skriver aldrig hur bra dina inlägg om foto är. Tack för dem! Tips: klättring är bra träning, man glömmer att man tränar. Ha det bra! Mvh Emma