Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Ögonblick när mitt liv inte känns verkligt

Canon EOS 5D Mark IV + Canon 35/2 IS & Tamron 85/1,8 VC

I tisdags var jag så trött att jag nästan däckade vid skrivbordet klockan 17. Lyckades hålla mig vaken till 20, när jag ringde Filip och sa godnatt. Sedan förväntade jag mig en lugn och skön sömn och en naturligt pigg och väldgt tidig morgon dagen därpå. Men icke. Jag kunde inte somna.

Är det inte hemskt när kroppen är så trött att man inte kan stå på benen, men man samtidigt inte kan hitta off-knappen på hjärnan? Jag kunde inte sluta tänka på hur jag skulle filma min nästa video; vilka scener jag ville ha, i vilken vinkel och om jag skulle ta upp ljud på plats. Och som om det inte var nog med det, så kände jag hur hungern kröp på och min mage började kurra. Jag som inte kan sova, när jag är hungrig.

Så vid 23.30 blev jag förbannad och slängde undan täcket. Tänkte att "fan, det var då heeeeelveeeete, vad svårt det ska vara att somna?!?!". Var dock inte irriterad i mer än några sekunder, för jag kände att jag verkligen behövde komma ut ur huset en stund. Stod och skrapade rutan på bilen i en kvart, för att frosten var sådär ilsket ihärdig och tjock. Men det gjorde ingenting att det tog tid - det var så skönt ute i den friska luften. Tänkte åka till McDonalds och köpa en hamburgare. Behövde en destination och orkade inte vara hungrig längre.

Och på vägen såg jag...

...den tjocka dimman och frosten.

Sist jag såg att dimman låg tät sent på kvällen, så såg jag till att packa bilen med kameragrejer och dra ut till samma plats igen för att möta soluppgången. Så jag tänkte att "det kanske blir samma sak den här gången - dimman ligger säkert kvar hela natten". Och hey - det gjorde den!

Onsdagen grydde och jag hade inte sovit mer än ett fåtal timmar. Eftersom jag saknar fönster i mitt sovrum, så är det väldigt enkelt att missa om det händer något magiskt där ute, så jag kunde lika gärna ha legat kvar där och varit trött hela förmiddagen. Men icke. "Det kommer ju vara dimma!", tänkte jag och var med ens klarvaken. Studsade ur sängen och kikade nöjt ut genom fönstret. Visst låg dimman tjock över kvarteret! Och frosten...

Jag klädde mig i dubbla jackor (en fin och en varm) och cyklade med hela kameraryggan full, bort till min favoritsjö. Där smög jag runt i diset och lyssnade på medan isens nyvakna röst sjöng för mig. Jag har aldrig hört isen sjunga förrut, utan bara hört Jonna berätta om det på sin blogg/youtube. Så jag blev helt till mig när jag - genom mina hörlurar (hade cyklat dit med sagomusik i öronen) - hörde ljudet från sjön.

Helt magiskt! Och den här utsikten! Jag som älskar utsikter... Det var väldigt länge sedan jag klättrade upp på klipporna intill den norra sidan av sjön, så jag hade nästan glömt bort att det fanns ett litet mini-berg där. Blev helt lyrisk när jag började klättra upp. Stod sedan på toppen och lyssnade på Starlit (har ni hört den låten? MAGISK att lyssna på i naturen!), medan jag tittade på dimman som vilade över grantopparna och på solstrålarna, som försökte tränga sig igenom diset.

I sådana ögonblick känns det inte som att mitt liv är på riktigt.

27 comments on “Ögonblick när mitt liv inte känns verkligt”

 1. Wow, så himla vackert!! Svårt att tänka att du bor i Stockholm när man ser detta inlägget. Så fin natur <3

 2. ååh va fint <3 blir så avis på dig som kan vara ute och fota i ljuset.. tur att vi får ta del av alla dina fina bilder! woop woop!

  1. Ja, det är verkligen en av fördelarna med att vara egenföretagare! Även om jag blir stressad som fan av det för att jag inte hinner med allt på dagens todo :/

 3. Magiskt vackert Elin!!! Tack för att du delar med dig ??
  Och musiktipset tar jag med mig till Orust i helgen - otroligt stämningsfullt. m e r c i

 4. Vad segt att inte kunna sova. Så störigt när man är sådär övertrött men ändå inte kan sova.
  Men du fick ju verkligen helt magiska foton! 🙂 Så inget ont som inte har nåt gott med sig. 🙂

 5. Vi verkar ha samma nästan lika hjärnor :p
  Såg med dimman i förrigår kväll så jag packade ner kameran i bilen och när jag lämnat barnet på skolan åkte jag någon mil bort till en insjö där jag vet att sjön fryst... magiskt var det 🙂 fick fina foton. Inom en timme trängde solen igenom och jag fick underbart fina soluppgångsfoton med massa färg! Mina dimmiga foton såg nästan svartvita ut .. 🙂

 6. Så underbart! Jag känner igen känslan du beskriver, att livet knappt känns verkligt när man befinner sig ute i naturen alldeles ensam och bevittnar någonting magiskt. Norrsken, dimma, en stjärnklar natt... Det är magi!

 7. Men alltså åååååhhh!!! Verkar ju varit helt underbart!

  Har precis sett på din intervju på moderskeppet!:) den var jättejättebra! Heja dig alltså❤️