Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Hur jag skapade Prinsessan och björnen

Hade egentligen tänkt att lägga upp den här videon på söndag
men kunde bara inte hålla mig, så här kommer den! 😀

Alltså det är SJUKT vilken respons jag fått på den här bilden?! Den här bilden (och hela projektet som fortsätter), kom verkligen från djupet av mitt hjärta och på något sätt så känns detta som en ytterligare bekräftelse på att om man som kreatör gör någonting till fullo för att man själv älskar det, så kommer det att tas emot bättre av andra. Så är det. Och ändå är det så svårt att våga satsa.

Men nu har jag gjort det. Mitt konstprojekt är igång och det är så många hjul som rullar. Visste ni att den 20 november i år, så är det exakt 100 år sedan John Bauer miste livet ute på Vättern? 20 november. Då vill jag ha en vernissage i Jönköping med alla mina bilder - printat på handgjort papper från Småland.

Det är en DRÖM!! 😀 😀

48 comments on “Hur jag skapade Prinsessan och björnen”

 1. Alltså jag är mållös! Satt typ och grinade när jag såg allt jobb du lagt ner. Det här är så jäkla snyggt gjort och jag älskar din tolkning av John Bauers verk. Det ska bli så roligt att få följa ditt projekt och du ska vara stolt över ditt mästerverk! ??

 2. Wow! Så imponerad Elin! Jag har haft svårt med tavlor här hemma - är peppad på att köp hela / delar av serien och sätta upp!
  Drömmer om att kunna retuscha ens hälften så bra som du kan, hoppas på att dina framtida kurser ska bjuda på mycket knep och inte vara så nybörjarinriktade (även om jag säkert lär ta kurserna även om det skulle bli så haha)

 3. Fick rysningar när du visade hur bilden kom till, all redigering och man visste på förhand i början hur bra det skulle bli. Grymt duktig är du Elin!

 4. Woew!! Dette er så awesome! Fikk lyst å prøve selv!
  Hvordan teknikk bruker du for å enkelt fjerne bakgrunnen på bildet av bjørnen og jenta? Har du en tutorial på hvordan man fjerner bakgrunn? 🙂

 5. Så jäkla fin Elin! Så mycket Wow! Klart du ska ha en utställning med bilderna då i Jönköping. Är det någon som kan få det att hända så är det du!

 6. Men älsk på videon också! ? Jag är ett fan av Bauer så din tolkning gör mig så rörd, än en gång, helt otroligt fint komponerat!
  Lite nyfiken på hur länge du sitter och redigerar en sån här bild? Klockan i filmen tickade ju ungefär mellan 11-17, men du lär väl ha tagit någon paus?

 7. Alltså det här är SÅ sjukt..haha!! jag har ju hållt på med foto montage i ca 14 år.. och förra året bestämde jag också att mitt mål var att ha ett tema å ha vernissage, men bestämde då Disney tema först, och började men blev inte som jag ville..och eftersom jag är ett SJUKT fantasy freak som du, OCH eftersom jag börjat med youtube så ville jag göra EXAKT det här som du precis gjort.. ett fantasy montage projekt å satsa i år, åsså kommer du å levererar guld med EXAKT samma idé haha.. Elin du är så SJUKT grym!! och jag känner nu samtidigt enorm ångest å besvikelse på mig själv att jag inte började mitt projekt tidigare..för nu skulle det ju bli som att jag "härmar" dig... Så även om ja hatar mig själv just nu så e ja sjukt impad av dig å du inspirerar mig ännu mer!! tack<3 kramar (följt dig sen 2007 btw)

 8. Alltså hur lustigt var inte detta, jag har haft stor frånvaro på din blogg och nu när jag går in så ser jag att vi tänkt mycket lika 🙂
  Jag har i flera år tänkt göra ett projekt på John Bauer. Tänkte oxå på 20Nov och att det är väl dax att ta tag i det.
  Så hann du före och jag kommer inte i närheten av dina bilder, så lika bra att ge upp 😀 haha
  Alltså jag måste tänka utanför boxen, jag väntar på sommaren för att ta mina bilder.
  Tänkte inte alls som du att man kan göra montage.:-)
  Jag tänkte ta mig de fyra milen genom Johns favoritskog för att ta in platserna där han fick sin inspiration. 🙂
  Du gav mig oxå inspiration att ta tag i mitt sagoprojekt. Får se om jag får till något, annars får jag njuta av dina bilder.
  Handtillverkat papper har jag oxå tänkt använda att printa alla mina bilder på. Det blir lite mer personligt och kul.
  Jag har tillverkat själv, det blev ganska bra att printa på. Lite söligt men rätt kul 🙂
  Jag hoppas att du får din utställning och jag kommer att infinna mig 🙂
  Rock on

  1. Men är det sant?! Vad komiskt!! 😀 😀 Och ja, jag orkar absolut inte vänta på rätt årstid, haha. Det är verkligen för kallt för att vara ute, men montage löser alla problem 😉 Det blir en utställning i Jönköping i Januari 2019 - det är spikat nu! Ska bli så otroligt spännande att få göra klart den här serien och förbereda för vernissagen 😀 😀

 9. Gud va fint och inspirerande!! Älskar att allt är skapat från scratch, tack för att vi fick följa processen.
  Låter som en fantastisk idé, den vernissagen vill jag besöka 😀 Är 2018 trollskogens år? Jag känner själv hur jag blir mer och mer insnöad i såna motiv med mina illustrationer - finns nog inget vackrare än trollskog, mossa, mörka tjärnar och insjöar.

 10. Helt otroligt! Jag är så imponerad. Satt med ögon stora som jordglobar när du jobbade med redigeringen, hade inte haft något emot om det avsnitt hade varit 1h långt! Tycker det är så spännande.
  Ser fram emot dina kommande bilder!

 11. Att inte du och Jonna Jinton gör några sagobilder tillsammans (jag veeeet att ni bor en miljon mil från varandra, men ändå).

 12. Du är så fantastiskt duktig! Jag satt som paralyserad under hela videon.
  Jag är själv ett stort fan av John Bauer (skrev en barnbok om troll inspirerad av honom innan jul) och detta skulle vara en perfekt present till mina farföräldrar som introducerade Tomtar och Troll för mig när jag var liten.
  Jag ser framemot då jag kanske kan köpa ett print 😀 xxx

 13. Ahh, såg som svar bland kommentarerna att det är bokat i Jkpg till januari 2019? YASS vad kul, jag kommer såklart!
  Alltså förresten. Förstår att du inte har tid att svara på detta haha, MEN ändå, tror vi har samma team i grunden - Whimsical? Jag förstår mig dock inte på det här att blogg.se automatiserat så många av inställningarna. Eller ja, det ska underlätta såklart, men när jag vill ändra själv i stilmallen går det knappt för då fallerar hela designen? Hur går en runt detta?

  1. Yay! Ja, kom!! 😀 Så himla kul! Och vi har samma tema i grunden, men jag vill tyvärr inte svara på designfrågor </3 (Sen kan jag säga att jag inte är helt hundra på hur jag gjorde heller, fattade inte heller först, men lyckades få till det efter några timmars gormande. Men det var länge sen nu, så kommer inte ihåg)

 14. Fick seriöst tårar i ögonen av den här videon - så himla mäktigt att se slutresultatet efter alla om och men du har tagit dig igenom på vägen! Sjukt imponerande, du är grym! <3

 15. Hej, vad kallas det när man på kamerans visningsskärm kan se hur bilden kommer se ut med de valda inställningarna innan man tar bilden?
  Tacksam för svar!

 16. Hej! Jag måste skriva detta. Hur jag ser på denna bild, vilken känsla den förmedlar hos mig och varför jag så gärna vill ha den på min vägg.
  Jag såg ut som den lilla tjejen när jag var liten, väldigt ljus och med trevande små nyfikna fötter och händer som bara ville ta för sig av världen. I din bild ser jag mig själv, lilla jag, som så ofta känner mig liten inför världen med den stora skogen omkring mig och den vackra men läskiga björnen. Jag ser i denna bild att jag trots min litenhet ändå vågar möta min rädsla och hälsa på den som en potentiell vän. För mig blir det en symbolik i att jag kanske, om jag vågar mig fram, kan vara vän med det läskiga i livet och våga leva fullt ut.
  Det här blev superdjupt men hoppas du förstår hur jag tänker och hur tacksam jag blev när jag såg denna bild. Du är en sann konstnär och det är så himla fint att följa och inspireras av dig! Heja!
  Stor kram!