Om det är fler som undrar över Bloggbevakning

Jag tänkte först inte skriva det här inlägget. För att min blogg inte handlar om skvaller, utan om min kreativa bubbla. Men samtidigt känner jag att jag skulle gå sönder om någon av er gick omkring och trodde att jag gjort smygreklam. Så här kommer min story:

 

Såhär lyder frågan:
Hej Elin! Hoppas du har haft en fin jul. Blev ganska förvånad när jag såg dig på bloggbevakning, gällande granarna. Hur ligger det till med detta egentligen?

Är granen spons eller är det slump? Anledningen till att jag frågar är att du alltid känts så genuin och äkta. Om det är spons, varför inte vara tydligare med det? Och om det inte är, fasen vilken sjuk slump att så många plötsligt gör gratisreklam för samma sak.

Man vet ju inte vad man ska tro riktigt, vill egentligen inte tro att det ligger nåt fult bakom det men det ser ju inte bra ut. (Har inte koll på hur ditt inlägg såg ut, har bara läst hos bloggbevakning, så det kan ju vara så att du skrev ut det mer än vad hennes inlägg visar också.)

 

Svar:
De kommentarer som du ser hos Bloggbevakning är recensioner från Smålandsgrans site. Alltså inga reklaminlägg från några bloggar. Anledningen till att jag är med är för att jag köpte en gran från dem 2014 och jag skrev även en recension, eftersom jag var så himla nöjd med min beställning. Detta har jag gjort många gånger tidigare till olika företag (senast en färgbutik i Hornstull), för att jag är företagare själv och vet hur viktigt det är med kundkommentarer.

I oktober hörde Smålandsgran av sig och undrade om de fick publicera min kommentar och jag sa ja. Och de erbjöd mig en gran gratis – som en gåva (men jag betalade frakten och ev. tillbehör).

Jag vill understryka att jag inte publicerat någon smygreklam för Smålandsgran. Jag har nämnt att jag väntar på en gran och jag har visat när jag tagit emot en gran i en vlogg – på grund av att jag är en super-jul-nörd och var så himla hype. Jag hade lagt upp det även om granen var från Ica Maxis parkering liksom.

Jag har taggat @Smålandsgran i en instastory pga tacksam att jag fått en hel gran, men där berättar jag också att granen är en julklapp från dem. Så som jag alltid gör när jag fått gåvor. Se tex. det här inlägget från i somras med märkning längst upp.

Jag reklammärker ALLTID mina inlägg/videos. Tydligt. Och det hoppas jag att ni märkt? Jag märker även inlägg och videos med gåvor, även om man inte måste göra det. Och det gör jag för att det känns bäst så. Jag skulle aldrig gå bakom ryggen på er. Jag har liksom byggt upp hela mitt varumärke på att vara ärlig och uppriktig, så det skulle vara oerhört dumt att förstöra 12 års arbete för en gran. Eller ett mobilskal. Eller vad det nu skulle kunna vara. Det skulle också gå emot alla mina principer.

Man måste komma ihåg att Bloggbevakning är en nyhetssajt, precis som Aftonbladet eller Expressen. Det är viktigt för dem att skriva om händelser på ett spännande och underhållande sätt, för att folk ska komma tillbaka. Det som presenteras är teorier och inte sanningar. Camillas teori är att vi blivit sponsrade och det tolkas i sin tur som att alla gjort smygreklam. Jag kan inte tala för någon annan, men det här är i alla fall min story.

 

15 kommentarer

Kommenterarens avatar

Det är så synd att man känner att man nästa måste märka inlägg som ”Ej sponsrat” för att rentvå sig. Känner igen det där… Jag är noga med att märka ut reklam, men när jag vill ge hjärtliga tips som på intet sätt är sponsrade är jag så rädd att någon ska tro att jag gör fel. 🙁

Kommenterarens avatar

Tack för att du förklarar hur det ligger till! <3 Skönt att det inte var något fuffens bakom. Anledningen till att man blir skeptisk är ju alla år av smygreklam i sociala medier. Tråkigt nog har man nog blivit mer kritisk i grunden.

Kommenterarens avatar

Jag förstår verkligen det! Känner själv att jag reagerar mycket mer på allt som rör sånt här 💕

Kommenterarens avatar

Vad fint att du ger en förklaring även om du inte hade behövt det. Vi är många som gillar din blogg! <3

Kommenterarens avatar

Nu läser jag inte blogbevakning, så detta hade jag missat. Men tycker inte om att du måste försvara dig, du känns inte det minsta mindre genuin och äkta för detta .
Jag har aldrig stört mig på spons inlägg, förstår att man måste ibland för att få in pengar.
Det är din blogg och du bestämmer, tycker inte att jag som läsare inte ens ska fråga dig om detta,spelar ingen roll hur mycket sponsinlägg du gör, kommer inte att sluta läsa för det, Men ja det är jag det:-)

Fantastisk bild på dig 🙂

Kommenterarens avatar

Tack snälla du <3 detta handlar om att Man tror att jag gjort smygreklam. Alltså gör reklam utan att märka ut att det är reklam - vilket är olagligt. Men det skulle jag ju aldrig göra 🙁

Kommenterarens avatar

Ok ja jag har dålig koll på sånt här, men vet att du har koll så att inget blir olagligt eller fel. 🙂

Kommenterarens avatar

Skulle aldrig ens tro att du skulle lura någon eller på något vis försöka dig på något ”bakom ryggen” på oss läsare. 💛

Kommenterarens avatar

Så himla tråkigt att de inte gör ordentlig research först! Bara för att skapa drama… Fler borde hålla varandra om ryggen istället för att snacka skit.
Jag har inte läst inlägget på Bloggbevakning men vill säga att jag tycker att du har skrivit en fin och sansad förklaring 🙂
Njut nu av din julgran! Kram!

Kommenterarens avatar

Men wow… Tack och lov tror inte riktigt du har läsarbasen som inte tar sidor som den där (bloggbevakning – vad är det ens?) med en nypa salt! Du är antagligen den mest genuina ”bloggaren” som finns där ute – du är liksom en klass för sig!

Kommenterarens avatar

Eller hur – en blogg som smutskastar andra bloggar – vad tusan är det för sak att vilja bli känd som? Vilken negativ blogg och vilket trist skvallercentrum! Dessutom har personen inte rätt att publicera bilder på personerna i inlägget om dem inte godkänt det. Företaget har rätt att göra det, men en skvallerblogg går under copyrightlagar som alla andra. Det den där människan gör är ju bara olaglig smutskastning! 😮

Kommenterarens avatar

Blir sjukt irriterad å dina vägnar. Att folk ska skvallra och alltid tro det värsta, ha konspirationsteorier och liknande hela tiden!

Har själv aldrig beställt från dem, men har vänner som jobbar i deras kundtjänst. Tycker attd et är ett jäkligt bra och seriöst företag och jag önskar fler köpte av dem istället för på Maxis parkering eller liknande. För mig är kravmärket otroligt viktigt och julgranshandeln kan vara en riktig miljöbov om man inte tar ansvar! Blir så trött på negativitet.

Bra skrivet <3 Jättebra inlägg och jättebra bemött!

Kommenterarens avatar

hahhahah så jäkla typiskt Svenskt WHO CARES! och att folk bara orkar GOTT NYTT ÅR (ej till gnällkärringar dock)

Kommentera