Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

När snön kommer och man ba AAAAH!

 

När snön väl kommer - då gäller det att passa på. Så jag drog till Tyresö tidigt i måndags morse och hämtade upp Alma Bengtsson (som flyttat in i "mitt" lilla hus efter det att jag flyttade ut i våras). Vi åkte ut till Tyresö Slott och fotograferade som galningar.

Och WOW vilken magi det var därute! (Som alltid, men ändå hehe) Den första timmen var landskapet helt blått. Träden, snön, vattnet, himlen, allt! Ah.. förrutom vassen då.. som lyste i sina gyllene toner och matchade våra hår.

Jag började med att köra upp drönaren och tappade andan när jag såg detta:

 

 

 

När solen orkat upp en bit, så ersattes allt det blåa med gyllenrosa toner. Det var fint, men jag föredrog faktiskt det blå. På tal om det, så tycker jag att det är så kul att man kan ha så himla olika känslor för färger, beroende på till vad "man har dem". Liksom.. Jag ogillar verkligen blått (och i synnerhet ljusblått) när det kommer till kläder. Är inte superförtjust när det kommer till inredning heller. Men i bilder och när jag bildbehandlar så ÄLSKAR jag blått!

 

 

 

 

Efter de här bilderna togs, så dog färgerna och allt blev bara tvärgrått. Så då åkte vi hem till Alma och drack te. Jag fick också se hur det ser ut i huset nu när hon bor där. Det var SÅ MÄRKLIGT att se. För mig känns det som att mina grejer står kvar och att jag bara har lämnat det där huset tillfälligt.

Tycker det är så med alla ställen jag bott på. När jag flyttar så känns det som att jag flyttar och att boendet förblir mitt och helt tomt. Som att jag har paxat dem alla typ.. Haha.

Det blev hur som helst ett kärt återseende - det där huset kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta <3

19 comments on “När snön kommer och man ba AAAAH!”

 1. Vilka bilder du bjuder på! Känner magin och blir glad in i själen av dem! Och jag gillar inte blått. Varken mörk eller ljus blå. Inte i inredning och absolut inte på kläder. Men den blå timman i skymning och gryning... Då är det magiskt! LOVE!

 2. Meeen va vackert!!! Här nere i söder har vi ingen snö eller frost..? det får gärna komma lite nu...

  1. Jaaaa! Det är nästan så att jag får nypa mig i armen.. trodde aldrig jag skulle kunna få en så "orörd" bild i Stockholm haha ;D

  1. Men vad fint att du kikar in Barbro! 😀 😀 Synd att ni var på jobbet när jag kom, annars hade jag stannat och kramats 😀 <3

 3. Åh, vad jag längtar efter en fotodejt nu! Bästa, bästa kompisträffarna 😀 Visste inte att det var så vackert därute, som du skriver, så orört!

  Blir så glad när du får frost och snö får då vet en att det kommer en drös härliga bilder!

 4. Kan inte du börja skriva vad du använder för objektiv under varje bild typ eller typ i slutet av inlägget vilket/vilka objektiv du har använt? Skulle vara fantastiskt för typ varje bild du tar blir jag alltid lika nyfiken på vilket objektiv det är :P<3

  1. Jag skrev ett tag, men det blev så svårt i inlägg med väldigt många bilder. Plus att jag till 95% använder samma objektiv, så det blev sås himla tråkigt... haha.. Men iaf.. Nästan alla bilder som finns på min blogg är tagna med canons 35/2 IS USM 🙂

 5. Hej Elin! Hoppas du har haft en fin jul. Blev ganska förvånad när jag såg dig på bloggbevakning, gällande granarna. Hur ligger det till med detta egentligen? Är granen spons eller är det slump? Anledningen till att jag frågar är att du alltid känts så genuin och äkta. Om det är spons, varför inte vara tydligare med det? Och om det inte är, fasen vilken sjuk slump att så många plötsligt gör gratisreklam för samma sak. Man vet ju inte vad man ska tro riktigt, vill egentligen inte tro att det ligger nåt fult bakom det men det ser ju inte bra ut. (Har inte koll på hur ditt inlägg såg ut, har bara läst hos bloggbevakning, så det kan ju vara så att du skrev ut det mer än vad hennes inlägg visar också.)

  1. Hej fina! Så här ligger det till: Jag köpte min första gran hos Smålandsgran 2014. Jag hade ingen bil, så jag bokade hemleverans och var så himla nöjd. Granen var superfin och jag skrev en recension på deras sajt, för att jag tycker att man ska uppmuntra företag som man tycker gjort något bra. Det gör jag alltid. Oavsett om det är färgbutiker eller restauranger. Eller granleverantörer. Jag betalade för denna gran, precis som alla andra. Snabbspola fram till i år, när Smålandsgran hörde av sig och berättade att de gått igenom gamla recensioner och undrade om de kunde få visa mig med bild på deras site - och då frågade de också om de fick skicka en gran som en julklapp till mig.

   Så jag har tagit emot en gratis gran från dem. Viktigt att poängtera här är dock att jag INTE gjort reklam för dem. Jag har INTE skrivit något inlägg om dem. Jag har gjort en video där jag tar emot granen, men jag säger ingenstans i den videon att granen är från Smålandsgran. Den kan vara från vilket företag som helst.

   En annan sak ang Bloggbevakning. De printscreens som du ser där är recensioner från Smålandsgrans site. INTE från kändisarnas bloggar. Känns viktigt att poängtera. Jag vet inte vad de har haft för kontakt med företaget i fråga, men jag har iaf inte gjort någon smygreklam och skulle heller aldrig göra det. Och det tror jag att du vet <3

   Tack för att du skrev till mig så att jag kunde förklara. Det är stort av dig <3