Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Mina mål 2018 - så gick det sen

 

Avklarade

» Göra en Pyssel-serie på Youtube
Där jag målar om gamla möbler som jag hittat second hand, skapar dekorationer utifrån material som är återvunnet/hittat i naturen, syr eller försöker lära mig nya tekniker.

Det blev ingen renodlad pysselserie på Youtube, men pysslet har absolut tagit en betydligt större plats i mina videos och jag har även startat en ny kategori här på bloggen som jag döpt till "Elin testar pyssel". Det här är också någinting som jag definitivt kommer att fortsätta med!

 

» Utveckla mina Youtubefilmer och skapa mer varierade videos
Det har varit nästan uteslutande ”typiska vloggar” på kanalen det senaste året och jag älskar ju att göra vloggar, så det är ju inget fel i det. Men jag känner att jag tröttnat lite på upplägget. Jag är inte en sån person som gillar när mitt skapande går på rutin (vilken kreatör gör ens det?). Jag måste helt enkelt tänka lite i nya banor. Det kommer helt klart fortsätta vara en massa vloggar på kanalen, men jag vill komplettera med bl.a. pysselserien som jag nämnde ovan och videos som har en tydlig röd tråd och liksom handlar om någonting speciellt.

Jajemen! Jag har både gjort videos som bara handlar om inredning och om Bullet Journaling.

 

» Lära mig kalligrafi

Det visade ju sig kallas "Lettering" och inte kalligrafi, men ABSOLUT! Wow, jag trodde INTE att jag skulle skriva så bra vid årets slut. Från noll till kontroll. Nu kan det bara bli ännu lite snyggare ;D

 

» Planera mina blogginlägg bättre
Som det här inlägget till exempel. Jag hade bestämt innan vilka bilder jag ville ta och hur jag ville lägga upp det. Dels så känns det skönt att veta i förväg att jag har någonting att posta, så att det inte blir så stressigt att 1. Komma på en idé. 2. Ta bilderna 3. Skriva ett inlägg, på samma dag. Det kommer ju såklart komma sådana inlägg också, men blanda upp lite mer. Planerar man så blir det högre kvalitet på inläggen och det blir mer effektivt eftersom jag kan klumpa ihop fotografering av liknande bilder på samma dag.

Även om jag bloggat rätt dåligt i perioder, så har jag verkligen hållit detta till 100% de veckor jag haft blogg-feeling. Och det har varit SÅ SKÖNT! Jag var framförallt galet bra på detta i våras.

 

 

» Ta initiativ till fler samarbeten
Det senaste har det rullat på ganska bra med samarbeten och jag har inte behövt göra så mycket mer än att tacka ja, men… när man får generella förfrågningar som skickas ut till många andra ‘influencers’, så är det oerhört svårt att ta betalt. Så jag vill verkligen satsa på att hitta ”egna” samarbetspartners som jag kan pitcha.

Oui! Detta fixade jag också! 😀

 

» Göra en tavelvägg

EN tavelvägg?! Jag har gjort tre nu! En maffig i kontoret och två mindre. Så himla roligt att äntligen ha plats för flera tavlor på en och samma vägg ;D

 

» Uppmuntra andra kreatörer
Istället för att bara tänka att någon är bra, så ska jag se till att skriva/säga det till dem <3

Det tycker jag att jag har gjort! Men jag kan göra det ännu oftare! 😀

 

» Anlita en webbdesigner, som kan hjälpa mig att göra om min blogg till Nevnarien 2.0
Jag har så mycket drömmar och planer för min blogg, men jag kan inte själv. Så jag vill hitta en person som kan hjälpa mig att utveckla min blogg, så att den får en startsida, där mina tips och guider lyfts fram bättre och mina videos får en naturlig plats i flödet. Svårt att hitta någon dock, så har ni några tips på någon som är riktigt grym på webbdesign – mejla mig!

Jag HAR anlitat en person som nu sköter allt det tekniska kring min blogg och det är SÅ SKÖNT att ha den hjälpen! Målet är att det ska bli en Nevnarien 2.0 men det har helt enkelt inte funnits pengar till det i år. Men snart!

 

 

Pågående

» Våga ta tag i större projekt
En grej som bromsar mig väldigt mycket i livet, är att jag har oerhört svårt att ta tag i saker när de blir för omfattande. Jag gillar att köra på spontant, för då blir saker gjorda. Men så fort det krävs lite planering där jag måste boka, bestämma tid och plats, blanda in andra människor osv, så tar det stopp. Jag har lyckats genomföra några större saker nu det senaste året tack vare påtryckningar från Emelie Ohlsson (som är alla tiders ”do’er” haha) och efteråt har jag verkligen känt att

Det här är ju ingenting som kommer förändras över en natt, utan jag kommer att behöva fortsätta jobba med detta. Men absolut har jag tagit tag i saker. 

 

 

 

Ej avklarade

» Skriva daglig dagbok
Jag har en dagbok som jag skriver i (oerhört sällan), men jag skulle vilja ha en som jag skriver mer korta saker i. Inte så himla mycket djupa tankar utan mer ”hur har vädret varit”, ”vad är jag tacksam för idag”, ”har något kul hänt” och ”vilket humör är jag på”. Typ. Måste bara hitta en fin anteckningsbok.

Haha nej... trodde jag att jag skulle hinna detta? Har dock fått in lite mer dagbokslika tankar i min Bullet Journal. 

 

» Springa Midnattsloppet eller liknande lopp på 1 mil
Förra året sprang jag mitt absolut första lopp, som blev Vårruset på 5km. Vill fortfarande springa Color Run bara för att det verkar kul, men jag känner att jag behöver en större utmaning nu. Sen siktar vi på halvmara 2019 och maraton 2020 då… ?

Det har inte varit mitt spring-år det här året. Även om jag tränat löpning över hela året, så har jag inte varit motiverad att springa fortare eller längre. Mest pga trötthet, värmeslag (i somras) och nu på senare tid mina eksem, som blir värre när jag svettas.

 

» Göra om dockskåpet
Hemma hos mina föräldrar så finns det ett gammalt dockskåp som vi lekte med när vi var små och jag och mamma har ett litet drömprojekt som går ut på att förvandla det där ”typiska dockskåpet” till en super-insta-hem med massor av detaljer. Längtar efter att lägga golv och tak av glasspinnar och tapetsera/måla om alla väggar med coola papper och olika penseldrag.

Har inte hunnit. Men ser fram emot när det nu blir! 😀

 

» Hitta en träningsform/pass som hjälper mig att träna styrka
Jag har ju märkt att styrketräning underlättat sjukt mycket för min löpning, men jag tycker att det är så tråkigt att göra övningar hemma på yogamattan på golvet och maskiner är heller inget för mig. Så jag skulle vilja hitta ett annat, lite roligare sätt att träna styrka på. Typ något pass på gymmet, eller stå och vifta med min (väldigt tunga) sköld och svärd i en timme… typ… haha..

Jag önskar! Men tyvärr inte...

 

Blir ändå förvånad över hur många punkter jag faktiskt prickade av.

7 comments on “Mina mål 2018 - så gick det sen”

  1. Bra jobbat med dina mål! Precis som du så föredrar jag att sätta mål snarare än "löften", det känns mindre kravlöst då 🙂 Tack för att du gett oss så mysiga inlägg och videos under 2018, jag ser verkligen framemot vad som komma skall <3

  2. Shit, du har ju klarat av många av dina mål!
    Jag köpte en dagbok med konceptet "en mening om dagen" och jag har faktiskt snart skrivit ett år! Tror att det är för att det inte blir lika mycket prestation när det finns begränsat med yta att skriva på. Så det är faktiskt ett tips 🙂

    Hoppas ni lyckas med att fixa dockhuset, det hade varit så coolt 😀

  3. Får man tipsa om en dagboksapp som heter Journey? Det är inte lika mysigt som att skriva och bläddra i en fysisk dagbok, men lättillgängligheten gör att man får vanan att skriva mer. Går att lägga till bilder och videor i dagboksinläggen och om de är kopplade till en plats, visas de på en världskarta. Häftigt att se på sina throwbacks om man varit på resande fot. 🙂