Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Julen är häääär!

 

Julen är i gång för fullt här hemma och aaaah... jag kan inte fatta att det är 1 december idag?! WHAT! Tiden när man inte längre kan ge sig iväg till shoppingcentret eller shoppingstråken på helger, den har kommit. Skulle till Jula och köpa förlängningssladdar till vår julbelysning och det fanns inte en enda parkering. Helt sjukt. Sen fick jag typ blunda och zon'a ut på min väg till kassorna. Får panik när det är så mycket folk.. haha. Ska bara göra mina ärenden på vardagförmiddagar hädan efter...

Mamma var i alla fall här förra helgen och vi hade en riktig myshelg i julens tecken - vill ni kika hur det såg ut, så har ni vloggen här:

Alltså jag kan verkligen inte fatta?! PÅ MÅNDAG KOMMER JULGRANEN?! Känns som det var nyss jag beställde den och tänkte att "nu var jag ute i väääldigt god tid här. Kanske nästan lite överdrivet".

När julpyntar ni? Och när tar ni in granen? I familjen så brukar vi alltid ta in julgranen den 23e, men när jag flyttade hemifrån så kände jag att 1. Jag vill ha en julgran hemma hos mig också och eftersom jag är hos föräldrarna över jul så måste jag ju ta in den tidigare. Och 2. MAN VILL JU NJUTA SÅ MYCKET SOM MAN BARA KAN?! Så nu tar jag alltid in granen antingen på 1a advent eller 1 december.

*Juuleeen är häääär*

 

24 comments on “Julen är häääär!”

 1. I min familj har vi alltid tagit in och klätt julgranen på min födelsedag den 18 december, det är en väldigt mysig grej att göra när man fyller år 🙂

 2. Jag brukar alltid ha på mig hörlurar med musik eller en ljudbok när jag är på stan, för att skärma ute alla andra runt mig. Jag tycker att det är oerhört stressigt med massa folk som trängs runt mig.

  Angående gran så är det en pågående strid mellan mig och Fredrik, haha! Jag vill ta fram den 1a advent, han vill ta fram den den 23e. Nu tar vi fram den tredje advent som en kompromiss 😛

 3. Tänker precis som dig angående granen eftersom jag också spenderar julen hos mina föräldrar. Så imorgon är det dags att äntligen köpa gran! 😀

 4. Julpyntet ska vara uppe till första advent (julpynt hos mig just nu är dock bara några stackars stjärnor..) och gran har vi ingen ? Njuter av gran hos mina föräldrar eller svärföräldrar, men funderar på att köpa en liiten plastgran till nästa år. ? Jag tycker det är så mysigt med gran, men är så dålig på att ta hand om den och det är lite omständigt ?

 5. Julpyntar också kring första advent eller 1 december, förra året tog jag in granen kring mitten av december tror jag. Tänkte tagit in den nu vid första advent i år men tänker att jag väntar lite till eftersom jag åker till Medeltida Jul nästa helg och vill inte att granen dör när jag är iväg haha!
  Och angående mycket folk, hörlurar eller öronproppar är verkligen det bästa. Jag blir lätt överbelastad när det kommer ljud och andra intryck, men främst ljud och jag verkar bara bli känsligare med åren, men musik har alltid hjälpt och sen helt tyst i bilen haha :p

 6. Vi har liknande som din familj, fast vi brukar nuförtiden hugga och hämta in den den 21-22 december då jag och min sambo firar jul med min familj dagarna innan julafton samt julaftons morgon och sedan julafton och dagarna efter hos hans familj. Mina föräldrar äger mark så vi går alltid ut hela familjen varje år och väljer ut en gran tillsammans att ta in, kan ta lång tid att bestämma sig ibland när alla måste vara överens kan jag säga ?, men väldigt mysigt.

  Meeeen i min och min sambos lägenhet har vi en plastgran (och min sambo vill inte ha en äkta gran hemma ?) och den åker fram med resterande julpynt den 1 december/1 advent (datumet som infaller först) varje år, så rätt likt dina traditioner. ?

 7. Älskar verkligen bilderna från när ni var i skogen, speciellt med din mammas röda kappa som bara skriker "jul!!" <3

 8. Julen är verkligen den bästa tiden på hela året <3. Vi tar in granen oftast till första advent för att hinna njuta så mycket som möjligt, men den här veckan har varit alldeles för hektisk för mig, så det blir till nästa helg istället. Eftersom sambon varit kvar på jobbet i Norge helgen som var så tänker jag att det är mysigt om vi klär den tillsammans nästa helg istället också :).

  KRAM

 9. Jag är uppvuxen med att alltid ta fram granen 1:a december/advent. Och det har jag fortsatt med. Känner lite att vad är det för mening att vänta till den 23:e? Man missar ju att njuta av att ha den framme hela december månad då, hehe. I år så är vi dock lite sega, har julpyntat lite idag och granen åker nog upp imorgon. Men har noll julkänslor just nu så det blir lite som det blir känner jag.

 10. Jag gör precis som du. Köper och klär granen till 1:a advent nu när jag inte bor hemma, då jag också är hos mina föräldrar över jul och därför inte får njuta min gran då. 😀

  /V

  http://fondofhome.blogg.se - från kråkbo till husdröm

 11. Vi köpte en gran igår! Bor i Paris men firar jul med familjen i Stockholm, då vill jag ju liksom ha julstämning hemma hos oss här i Paris fram tills dess! Så glad över detta beslut, mysigaste doften som finns ju. Har även hyacinter o ungefär 10000000 ljus :))))

 12. Hej Elin! Har följt dig sen du bodde på Torpa i Jkpg och tycker du är helt fantastiskt grym på allt du tar för dig!!
  I helgen var jag för första gången på Gotland och besökte medeltida jul i Visby. Kunde inte låta bli att tänka på dig och hade en liten gnutta hopp att se dig där så jag kunde säga i person hur mycket jag uppskattar din blogg och alla andra kanaler!

  Keep on rocking och förgyll vardagen för oss läsare 🙂

  Kram

  1. Men vad fin du är! Vad roligt med Medeltida Jul! Hoppas du hade fantastiskt mysigt! 😀 😀 Jag skulle ha åkt, men har inte mått så bra det senaste, så jag stannade hemma och tog det lugnt <3 Tack så jättemycket för dina fina ord! ? kram

 13. Allt flyger upp på första advent, har aldrig förstått andra familjer som sätter upp den dagen innan. Älskar alla ljus och myset som uppstår när en gran är på plats 🙂

 14. Alltså, wow vad du har steppat upp ditt header-game!! Dom senaste bilderna har varit såååå jekla snygga, och denna slår ju alla rekord. På nåt sätt så lyckas du förmedla så himla mycket känsla genom dom.

 15. Elin! Din blogg går inte att ladda från mobilen, gör mig väldigt rastlös under mitt bloggläsande på toalett rasterna på jobbet 🙂

  1. Haha men åååh! Funkar det fortfarande inte? Jag har haft lite strul med bloggen i dagarna men det bör vara löst nu 😀