Sybubblan innan Medeltiden

 

Solen klättrar ivrigt över väggarna och jag sitter med metervis tyg flödande ned i knät och ut på golvet. I min lilla bubbla, bland vikta fållar och handsydda sömmar, så går tiden sakta. Min puls är stillsam och jag tar djupa andetag. Jag hinner fundera över livet och planera kragdekorationer in i minsta detalj. Men utanför mig rusar tiden. Fem mornar har grytt sedan jag började jobba intensivt med årets medeltidskläder och det känns som det gått max ett dygn.

Jag drömmer mig lite tillbaka till när det fortfarande var gott om tid kvar till Medeltidsveckan och jag kunde ligga på bryggan en hel dag. När jag kunde plaska runt i tjugofemgradigt havsvatten, när hettan blev olidlig.

 

 

Men jag gör mitt bästa för att överleva här hemma. Dricker hinkvis med iskallt vatten, tar tjugotre kallduschar om dagen och försöker arbeta i det rum som vid tidpunkten ligger i skugga. Hade det inte varit tre dagar kvar till Medeltidsveckan, så hade jag förmodligen fortfarande legat ute på en brygga och halvslumrat. Eller flutit omkring i en gummibåt. Men såhär blir det, när man heter Elin och inte kan ta tag i ett stort projekt förrän tiden flämtar i nacken på en.

 

 

Jag är långt ifrån klar, men på något märkligt sätt så känner jag mig ändå lugn. Snart är jag ju DÄR och då spelar det ingen roll hur fin klänningen är eller hur bra den sitter på, för det viktigaste är att jag går barfota i Visby igen. Den vackraste staden jag vet, där alla skrattar och bjällrorna klingar i luften. Kan ni fatta, att det snart är DEN tiden på året igen?!

Det blir mitt femte år i rad som jag åker till Medeltidsveckan och det känns lika självklart som att fira jul på julafton. Jag är så glad att vi åkte dit för första gången den där sommaren 2014. Att vi bara gjorde det för att vi ville. Det är ju så lätt att man tänker att ”någon gång ska jag göra det”, om allting som man vill göra. Framför allt om det är något större och som kostar mycket pengar, som en sån här resa är och gör.

Men nu när jag väl varit där, så kan jag inte stanna hemma. Det får kosta vad det vill, både i tid och pengar, för det är alltid värt det. Jag lever hellre på nudlar i tre månader, än stannar hemma. Och jag offrar gärna all semester jag har till att ligga hemma i 36 -gradig värme och sy 😉

 

 

 

 

För att nästa vecka kommer att bli magisk. Gotland, här kommer vi! <3

 

10 kommentarer

Kommenterarens avatar

Visst pirrar det till lite i magen då man tänker på att man snart kan räkna timmarna tills veckan med stort V börjar? <3

Det ska bli roligt att se vad du sytt också! Själv försökte jag unvika paniksömnad i år, men då en kompis lite för sent kom på att hon behövde hjälp med att sy klart sin dräkt så sittr jag är med händerna fulla ändå! Men det är nästan lite mysigt på något sätt 🙂

Kommenterarens avatar

Heja heja!!! Snart är ni här!
Jag sitter i en kokhet stuga och försöker tänka, när jag ska klippa ut bitarna till Thorsbjergsbyxorna. Inte det lättaste. Men målbilden, att slippa dö i varma byxor, gör det lite lättare. 🙂

Kommenterarens avatar

Du klarar det! Jag har precis sytt klart mina snörhål nu, så wow, nu känns det som att jag har betigit ett berg 😉

Kommenterarens avatar

Åh! Det skär i hjärtat på mig att jag, trots ändå vettiga prioriteringar, var tvungen att välja bort medeltidsveckan. Nu ångrar jag mig verkligen, när alla sociala medier är fulla med förberedelser och pepp ?

Men jag ser fram emot att få följa med på ett litet hörn och nästa år, då äntligen är det dags igen. Kosta vad det kosta vill! ?
Och kanske, kanske medeltida jul blir av i år…

Ser även fram emot årets skapelse från dig.
Och trots all stress du säkert känner, lyckas du förmedla lugn med dina foton ?

Kommenterarens avatar

Åhh längtar som tusan! <3
Obs jag är inte heller klar med min klänning så du är inte ensam! ^^

Kommenterarens avatar

Åh vilken enorm inspirationskälla du är! Delvis tack vare inspiration av dig ska jag också testa på att sy, som ett av höstens projekt tänker jag. Tänkte bara fråga ifall du syr fritt eller ifall du har hittat fantastiska mönster någonstans? Tycker alltid att dina verk blir så fina och skulle inte förvåna mig ifall du själv gjort designen!

Kommentera