Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Mina bilder från Medeltidsveckan 2018

Medeltidsveckan klänning

 

Medeltidsveckan är över och jag har haft ett par fantastiska dagar i Visby - som alltid. Här ovan ser ni den senaste stress-sömnads-klänningen, som blev klar på färjan över till Gotland. Haha. Men det var lugnt. Det var bara några kanter som skulle fixas till, så jag visste att jag skulle hinna klart. Kommer några fler bilder på den senare.

Från söndag till onsdag var Sagogänget på plats (inklusive Filip då alltså) och onsdag-fredag stannade jag själv och sov hos min vän Ellen. Den här sommaren har ju varit rekordvarm, så det var ett par slöa människor som rörde sig på veckan denna gången. Vaknade väl till ordentligt först på fredagen, när temperaturen dalade och det blåste en del.

 

Visby ringmur

 

 

medeltidsveckan marknad

 

Kom hem med förvånansvärt mycket bilder från Medeltidsveckan i år faktiskt. Det kändes inte som att jag tog några bilder, men de jag tog var verkligen bra! Skitnöjd med bilderna. Men Visby bjöd ju både på magiska kvällshimlar, dramatisk storm och grönska. Var rädd att det skulle vara allt för torrt och gult överallt (som det är hemma), men icke!

Min absoluta favoritbild från Medeltidsveckan är den här nedanför. Tätt följd av bilden högst upp i inlägget. Älskar att fota i Östergravar. Solen ligger helt fantastiskt där, muren är råsnygg och kullarna så himla mysiga! Lite dramatiska moln och vind i kjolarna på det och magi uppstår 😉

 

Medeltidsveckan bågskytte

 

Visby ringmur

 

Solnedgång i visby

 

Alltså solnedgångarna i Visby. Vad ska man säga? Solnedgångar är ju alltid pampiga, men det är något speciellt med staden som lutar ned mot det stora, vida havet. Det blir en så himla maffig panoramavy som bara måste upplevas. Och så alla vackra, gamla byggnader framför. Wow.

Det kvittar hur högt jag klättrar här i Stockholm, för det är alltid en massa öar eller träd i vägen...

 

HEMA

 

Swordsman

 

Fäktas med långsvärd

 

En av de absolut roligaste sakerna med Medeltidsveckan det här året, var när jag och Isabella (som jag bodde ihop med förra året) fick träna på fäktning med långsvärd tillsammans med Niklas här ovan. Niklas håller på med stagefighting  - något som jag aldrig hört något om förut. Men när han berättade om det så kände jag direkt att det är någonting som jag själv skulle vilja hålla på med. Jag gillar ju bågskytte och att slåss med svärd var galet kul, men jag har ingen ambition att tävla eller träna för att bli bäst i världen. JAG VILL SHOW'A! Oavsett om det är inför en publik irl eller på Youtube 😉

Nä men ett problem i min förra bågskytteförening var att 1. Ingen höll på med långbåge, så jag blev lite "wierd" och 2. Alla var tävlingsskyttar - med sikten och sånt där modernt. Så när vi tränade så fanns det ingen feeling alls - det var bara teknik, teknik, teknik. Och sånt tröttar ut mig. Jag vill såklart göra rätt, men det är inte på SÅ blodigt allvar. Det viktigaste i allt jag gör är alltid att det känns bra och att det är kul.

 

Medeltidsveckan uppträdanden

 

medeltidsveckan tält

 

Visby ringmur

 

Tack Visby och tack Medeltidsveckan, för ännu en fantastisk vecka trettiotvå.

Imorgon eftermiddag kommer Medeltidsveckan-vloggen, så håll utkik på min Youtubekanal!

21 comments on “Mina bilder från Medeltidsveckan 2018”

 1. Det känns så konstigt att vara hemma och att klä sig i ”vanliga” kläder igen. Jag vaknade i morse och visste inte var jag var någonstans. 51 veckor kvar nu!

  Vilka magiska bilder du har tagit! Jag är ju en sucker för snygga himlar så jag älskar den andra bilden. Men är det jag som skymtar på den sista? XD

 2. Solnedgångarna var helt magiska! Hade kunnat fota hur mycket som helst.. haha ^^

  P.s: Visst var Kalabalik sjukt bra??

 3. Wow alltså jag dör lite varje gång jag ser dina Medeltids-bilder, du fångar verkligen Visby-magin! Nästa år måste jag bli bättre på att avsätta lite mer tid för att fota uppe i Östergravar, jag stannade inte upp och såg en enda solnedgång i år. Fy på mig!

 4. Wow Elin, dina bilder från Medeltidsveckan är helt magiska! Jag fick upp ögonen för Medeltidsveckan när du skrev om det första gången på din blogg och har velat åka dit ända sedan dess, men det har tyvärr inte blivit av. Men jag hoppas och vill få ihop det till nästa sommar. <3

  Jag har en liten fråga. Det känns som att bildformatet på din blogg har förändrats sedan du bytte bloggportal (är det till Wordpress?) och jag tycker det ser jättesnyggt ut! Är det något särskilt du gör som jag också skulle kunna tänka på till mina bilder på blogg.se:s portal?

 5. Wow vilka bilder ? Jag och sambon var där i början av vecka 31 och på måndagen så SPÖREGNADE det på hela Gotland. Resten av resan regnade det lite någon gång varje dag. Så kan tänka mig att det var grönare när Medeltidsveckan väl drog igång ?

 6. Dina bilder på medeltidsveckan!! Wow! Jag har aldrig haft intresse att åka dit men när jag ser dina foton blir jag jättesugen 😛 Vi hade medeltidsdagar vid fästningen förr där jag bor (Kungälv), ångrar att jag inte gick på dem innan de slutade med det! Jättefina bilder verkligen 🙂 Super inspirerande. Ha de fint! /Veronica

 7. Vilka magiskt vackra bilder, Elin! Du lyckas alltid fånga den där väldigt speciella stämningen som råder i visby under medeltidsveckan! Saknar den redan, det är underligt att komma tillbaka till verkligheten igen.
  Men jag lyckades missa dig i år igen! Ville ju komma fram och säga hej, men såg dig aldrig. Men kanske under medeltida jul eller nästa vecka då! 🙂

 8. Så magiska fina bilder som alltid ?????????? älskar din vlogg från medeltidsveckan ??

 9. Wow! Måste verkligen åka dit under medeltidsveckan någongång. Har bara varit där under Almedalsveckan och då är stämningen en helt annan. Haha! 😛 Älskar den där siluettebilden på dig med solnedgången med spjutet och skölden.