Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Vårt kök

Nu har vi äntligen kommit i ordning så pass mycket, att det fungerar att leva ett normalt liv (haha).
Och då passar det ju bra att blogga annat än bara veckosummeringar! 😉
 
 
 
 
Det rummet som är närmast klart är vårt kök/matrum! Här lyser solen in om kvällarna - längre och längre in för varje dag som går - och det känns så lyxigt. Inte bara ljuset, utan grejen att vi har ett stort kök och ett köksbord. Jag kommer ju från en liten studenlya, med minimalt kök och utan ugn. Där köksbänken blivit full på två sekunder och där det bara funnits två plattor. Jag har inte haft ett köksbord på 3,5 år och det har ändå varit kalas och jag har trivts jättebra. Både med litet kök och att äta i soffan/vid skrivbordet. Men jag har vuxit ur det nu och det var verkligen på tiden med något större.
 
Såååå... vårt matrum! Här kan man inte sitta och glo på datorn när man äter, så jag och Filip har gått från att ALLTID titta på något tvprogram till ALLA måltider, till att sitta och bara prata med varandra. Bra är väl det 🙂 Det ska upp tavlor på väggen bakom bordet och två av stolarna (som bara är klappstolar), ska bytas ut mot ett par Thonet-inspirerade stolar med rottingsits (men just nu är det köpstopp).
 
 
 
 
 
 
 
 
Älskar de här tavlorna! "Löjtnantshjärta" (som blommar när jag fyller år) hittade jag Second Hand och Visbys Ringmur har jag fått av mamma <3
 
 
 
Och köket... Först var jag väldigt skeptisk till att ha ett helsvart kök och kunde inte för mitt liv förstå hur man självmant kunde välja något MÖRKT i en sådan mörk del av lägenheten - men nu älskar jag det! Tycker att det bryter av snyggt mot allt det vita och det moderna går så fint ihop med de äldre detaljerna. Såklart finns det ju nackdelar med att ha en svart bänkskiva (minsta smula syns) och blanka skåpsluckor (hej fingeravtryck efter en dag!), men jag gillar det ändå!
 
Jag har blivit helt besatt av obehandlat trä + svart också. Så jäkla snyggt. Jag har varit super-anti-trä i så många år nu, pga att IKEA's ekfaner-möbler förstörde mig (det var det enda som min första lägenhet bestod av). Är fortfarande lite trevande när det kommer till trämöbler, men det växer på mig! Detaljer kan man i alla fall inte ha för mycket av 😉
 
 
 
 
 
 
 
 
Sedan ska vi inte tala om att VI HAR DISKMASKIN! Alltså DRÖMMEN! Jag har (i mitt vuxna liv) aldrig haft diskmaskin och alltid tampats med min oförmåga att kunna ta hand om disken direkt efter jag ätit. Disk som legat framme en vecka har liksom inte varit någon ovanlighet. Så att ha en maskin som slukar det mesta av disken, är nästan för bra för att vara sant... haha... Såklart måste jag fortfarande diska grytor och skärbrädor - men hur jobbigt är det när det bara är några få grejer?! Nu har det gått två veckor och köket har varit skinande rent hela tiden - WOW!
 

Tutorial
Här kommer en video där jag visar hur jag gått till väga när jag sytt duken och kökshanddukarna:

27 comments on “Vårt kök”

 1. Så fint det börjar bli! 🙂 Jag känner igen mig vad du skriver om trädetaljer. För något år sedan avskydde jag det, men nu har det faktiskt fått flytta in några hos mig också! Det är spännande hur man ändrar åsikt efterhand.
  Jag älskar också den lite rökfärgade lampan över bordet, var är den ifrån? Ser med spänning fram emot fler inlägg om er fina lägenhet 🙂

 2. Ååååh så fiiiiiint! Älskar era skärbrädor, gud så fina! Blev nog kär i dem ... 😛
  Och jag finner det jätte roligt att jag skaffade en trä diskborste och den korta trä borsten bland de första sakerna till mitt kök när jag flyttade hemifrån - och så har ni också skaffat det. (:
  Sen där med att ni har det svart, själv brukar jag också vara emot det ... Men alltså, tycker ert kök ser jätte fint ut i svart! Själv har jag bara svarta handtag och svart bänk i mitt kök, så det där med att minsta smula syns på den svarta bänken ... Känner igen mig och känner till den historian väl. xD Å visso har jag "turen" att min är så förskräckligt sliten att den har massa fula repor och prickar, så ibland smälter smutsen in i dem ... xD
  Ps. din fina bild ligger och plattar ut sig under några av mina gamla böcker uppe på min nya kista sedan i måndags <3 Så snart far den upp på väggen där den hör hemma :'D <3 Och jag ångrar seriöst att jag inte filmade mig själv när jag dels hade hämtat ut paketet på posten, ännu mer att jag inte gjorde det när jag la den för att plattas ut ... Hade vart kul att visa dig det, haha. x'D Hoppade runt som en litet fån så grannarna nog undrade om jag hade fått damp, min lilla orm, Kapris, skämdes så mycket över mig att han gömde sig - stackarn har inte vant sig att jag är lite udda ibland, haha. <3 Och jag blev så glad när jag såg att min print var nummer fyra!! Alltså åååh nummer fyra!?! Det är dels mitt favorit nummer och dels mitt lyckonummer, så min glädje alltså när jag såg det! <3

  1. Och hahahaha! Vad kul! De är så fina de där borstarna! Och ja... smulorna alltså... Jag torkar och torkar, men det ligger ändå smulor kvar ? Får "slita ner den" helt enkelt haha..
   Och vad mysigt! Jag hade SÅ velat se!! Men jag får nöja mig med bilden som du skapade i mitt huvud nu haha! Fina du! (Vad många utropstecken det blev nu, men jag blev minsann uppspelt ;)) Så himla häftigt att veta att någon uppskattat det jag skapat så mycket ? Och det måste ju vara MENAT att du skulle få fyran!? Alltså VAAA 😀 😀 Så häftigt!!

 3. Det är så himla fint! ser fram emot fler videos, dom senaste har varit så fina och med en sån härlig känsla att man sitter och ler sig igenom dom, haha!

  1. Men tack så mycket! Håller på och filmar en nu, som inte har någon direkt handling, så jag har lite prestationsångest, för att den inte lever upp till de andra videosarna haha ;D

 4. Så fint!!! O jag älskade din youtube-tutorial! Så enkelt o bra förklarat, så jag blev jättesugen på att göra duk, handdukar och servetter! Så tack för att du visar HUR!???