Skriv ut dina bilder på miniskrivare!

Jag har alltid haft väldigt svårt att få tummen ur, när det kommer till att faktiskt göra någonting med mina bilder. Visst, jag bloggar och instagrammar, men det är nästan lite som att bara ha bilderna liggande på en hårddisk: Man måste ju fortfarande gå in på en dator eller smartphone och bläddra runt, för att kunna titta på dem.

Så.. detta ville jag göra någonting åt och nu har jag gått bananas bland produkter som ser till att mina digitala foton hamnar i min hand – så att jag verkligen kan hålla i dem. Och i det här blogginlägget, tänkte jag visa upp två av dem! Och jag vet att ni är nyfikna på dessa också, för jag gav en liten smygkik när jag testade dem på min instastory och frågorna bara drällde in…

Så… låt mig presentera: Två MINISKRIVARE!

Polaroid Zip Mobile Printer

Här hittar du Polaroid’s miniskrivare.
Den här skrivaren finns som både svart och vit.

Bildstorlek: 7,5 x 5 cm

Användningsområde: Klistra in små beskrivande bilder i din dagbok, bullet journal, i anteckningsboken eller i kompisens gästbok!

Pris per bild: 5,6kr (beräknat på priset av nytt etikettpapper)

Polaroid’s miniskrivare är så liten att den får plats i bakfickan på jeansen. Den drivs dessutom av ett uppladdningsbart batteri, så att du kan printa ut dina bilder var än du befinner dig. Polaroidkameror är ju superinne, men jag känner själv att jag inte behöver ytterligare en kamera. Det räcker med alla bilder och filmer jag ska ta med stora systemkameran, lilla systemkameran, vloggkameran, vanliga mobilkameran och så instastories och.. det får inte plats en till! Därför gillar jag idén med miniskrivare!

FÖRDELAR

+ Bilderna har självhäftande baksida. Pilla bort det yttre skiktet på baksidan, så kan du klistra bilden vart du vill!

+ Uppladdningsbart batteri. Du behöver alltså inte underhålla med nya batterier eller leta efter eluttag.

+ Inställningarna sköter du via en app. Du kopplar snabbt upp skrivaren till din smartphone via bluetooth och kan sedan göra enklare bildredigering samt lägga på ramar och text mm. direkt i appen.

+ Bläcket sitter i fotopappret. Du behöver alltså inte köpa nytt bläck till skrivaren, bara nytt papper.

+ Rolig att leka med, både för dig själv och för dem du hänger med.

NACKDELAR

Bildkvalitén. Här ska du inte förvänta dig knivskarp skärpa och perfekt färgåtergivning, för då är du inne på fel produkt. Bildkvalitén är rätt crappig egentligen, men jag tycker att det är mysigt. Känslan av bilderna är nämligen lite analog, med “grumligheten” och färgskiftningarna. Och jag kan med gott samvete klistra bilderna lite överallt utan att fundera på om “det var rätt plats” osv. Perfektionist-Elin blir lite avslappnad med andra ord 😉

Kostsamt med nytt papper.

Jag har skrivit dagbok i hela mitt liv och tycker det är underbart att jag nu kan förstärka mina texter med hjälp av bilder från min vardag och mina äventyr. Det kommer verkligen att bli så himla roligt att titta tillbaka på dessa i framtiden och minnas det man gjort genom både text och bild.

Polaroid Zip Mobile Printer finns hos bland annat Scandinavian Photo.
Vill du komma ännu närmare Polaroidkamera-looken, så kan jag också tipsa om Fujifilms Instax Smartphone Printer! 🙂

Canon Selphy CP1300

Här hittar du Canon’s miniskrivare.
Den här skrivaren finns i vitt, svart och rosa!

Bildstorlek: 10x15cm (vykortsstorlek)

Användningsområde: Printa ut personliga bilder och sätt i ram eller tejpa upp på väggen (lätt att printa ut nya, när du känner för att byta). Klistra in i fotoalbumet, skriv ut personliga vykort när du är ute och reser eller gör en moodboard i din bullet journal.

Pris per bild: 2,8kr (beräknat på priset av nytt papper och bläck), 3,3kr för etikettpapper

Här är miniskrivaren för dig som vill ha någonting mer än bara ploj-bilder. Skrivaren i sig är bra mycket större än polaroid-skrivaren, men den rymmer också betydligt bättre bildkvalitet och många fler funktioner. Sen är den ändå tillräckligt liten för att man skulle kunna motivera att ta med den på resan.

För det vill man. Resa med den alltså. Det går nämligen att köpa till lite olika typer av papper, beroende på vad man vill printa ut. Dels har du det vanliga standardpappret, men sen finns det också papper med vykortslinjer på baksidan, så att du inte behöver köpa tråkiga standardvykort från platser du besökt – utan kan skicka iväg dina egna bilder! Det finns också papper för etiketter, så att du kan skriva ut mindre bilder ed klistrig baksida, liknande de med Polaridskrivaren.

FÖRDELAR

+ Den är väldigt mångsidig. Jag älskar att man kan exprimentera med olika papper och bilderna kan användas till mycket.

+ Bra bildkvalitet.

+ Skriv ut bilder från mobilen, datorn, kameran eller från ett SD-minneskort. (Jag tycker att det sistnämnda är det absolut enklaste)

+ Storleken på bilderna är väldigt användbar – passar till mycket

+ Aningen beroendeframkallande, nu vill jag bara skriva ut mer, mer och meeer!

NACKDELAR

– Måste ha ström via eluttag för att du ska kunna använda den. Om du inte köper till ett batteri vill säga.

Den här miniskrivaren känns lite mer seriös. Inte som en fullstor skrivare förstås, men jag vill ändå skriva ut lite finare bilder med den. Så medan Polaroid-skrivaren är perfekt för att skriva ut minnen från mobilen (och det inte spelar någon roll om kompositionen blev bra eller om skärpan sitter), så vill jag skriva ut mina allra finaste bilder med Canon-skrivaren.

Canon selphy CP1300 miniskrivare hittar du bland annat hos Scandinavian Photo.

Tips!

Läs även inlägget där jag tipsar om fotoböcker!

11 responses to “Skriv ut dina bilder på miniskrivare!

  1. Jag tycker det är superkul när du tipsar om grejer, speciellt teknik som används foto och kreativitet – du har så bra koll! Jag har kikat lite på en Sprocket för att jag vill kunna skriva ut bilder och klistra in i min bullet journal, men nu blev jag lite sugen på Polaroid-skrivaren istället!

  2. Ååh, vad mysigt. Den sista skulle jag verkligen vilja ha. Göra ett eget album men även skriva ut till egna tavlor på enkelt sätt. Så himla fint.
    Mer sådana här tips!! <3

  3. Åh gud vilken rolig grej!!! Skulle älska att få "bloggen på papper", om du förstår vad jag menar 🙂 Så mysigt att sitta och läsa och titta tillbaks i hihi.

  4. Guuh! Jag blev ju helt såld på båda xD Har ingenting på väggarna hemma och har hur mycket bilder som helst på datorn som jag verkligen skulle vilja skriva ut och rama in 😀
    Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.