Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Jag har Social Fobi

 
Den här veckan kände jag att jag ville dela med mig om något som är viktigt att prata om <3

20 comments on “Jag har Social Fobi”

 1. Syns du er ufattelig tøff jeg som tør stå frem, å sette så flotte (men også triste) ord på dette. Om jeg sier det til noen ler (skrattär) folk tilbake og tror meg ikke.... Men jeg har det akkurat slik som deg, å det er jo skikkelig plagsomt. Og som med dette problemet samt den videoen du la ut om depresjon, så er det jo ingen bryter man kan trykke på så skal alt være helt ok...slik mange tror. "Det er bare å ta seg sammen". Jeg heier i allefall på deg Elin, du er tøff!

 2. TAKK Elin, for at du setter ord på noe du absolutt ikke er alene om å føle!
  Jeg kjenner meg også veldig igjen i det du sier, og det som traff meg midt i hjertet er det du sier om at det er ok å ikke måtte utfordre seg på absolutt ALLE plan. Man MÅ ikke gjøre alt fordi "alle andre" gjør det.
  Jeg har lenge jobbet stenhardt med å utfordre meg på en rekke ting de fleste andre synes er lett, som f eks ta heis, ta sertifikat, reise mer osv. Har oppnådd mye, men det har kostet, mye.
  Nå er det reisingen som gjenstår. Jeg vil også oppleve en uke en sol og strand i et varmt land. Men når både flyturen OG det å skulle være borte hjemmefra over tid er så vanskelig, føles det så godt å høre noen si at jeg trenger ikke gjøre det!
  For meg er det så vanskelig og krevende, og hvorfor skal jeg da presse meg til det? Bare fordi jeg føler meg annerledes som ikke elsker å reise?
  Så takk for fine og gode ord, de gikk rett i hjertet 🙂
  Stor klem fra Janniche

 3. Viktigt ämne och jag känner igen mig så mycket i detta. Och sen något ytligt, herregud så fint hår du har Elin! <3 Puss!

 4. Har ibland ätit på toaletten pga paniken du själv beskriver att behöva kallprata i lunchrum...Man känner sig tokig men samtidigt är det där behovet att slippa det, så stort!
  Tack för att du tar upp det och får flera att känna sig mindre "fel".

 5. Känner igen mig så himla mycket! Tack för att du delar med dig och berättar <3 Jag brukar också gå in i en annan roll när jag jobbar precis som du beskriver. Det "roliga" är att folk uppfattar mig som social och pratsam... Men sanningen är ju egentligen att man kan faktiskt vara det och ha social fobi och vara introvert ändå, vilket jag tror är viktigt att veta om. Tyvärr får jag betala för att ha ett socialt jobb då jag knappt orkar prata/träffa någon de dagar jag är ledig... Men jag försöker hitta ett mellanting, vilket dock är sjukt svårt. Tack än en gång för att du delar med dig! Kram <3

 6. Relaterar verkligen. På mitt förra jobb var det aw på kontoret väldigt ofta och det förväntades att man skulle mingla. Riktig mardröm! Jobbar hemifrån numera och hoppas att jag kan fortsätta med det för resten av mitt liv.

 7. Hej! Det är som om jag skulle suttit där och förklarat mig. Känner precis som du. Jag är tillräckligt gammal för att tänka som så att varför utsätta sig för sånt jag mår dåligt av när jag inte behöver. Det kallpratande skitsnacket kan man vara utan.
  Festandet kan man också spola. Det är roligare att umgås i smått med nära och kära. men jag beundrar dig för att du vågar prata inför publik, jag klarar inte det. heja dig du är fantastisk på alla sätt o vis. kram Kerstin

 8. Känner igen mig så mycket i allt du säger! Lunchrum, fester och kallprat är så svårt! Tack för att du vågar sätta ord på känslorna jag också upplever. Du är inte ensam <3

 9. En så himla bra och viktig video och jag känner igen mig så väl. Som person är jag väldigt extrovert och älskar människor men i många sammanhang får jag social fobi - eller social ångest. Om jag börjar på en ny arbetsplats blir jag så nervös och vill inget annat än att vara ensam. Äta lunch med andra vill jag absolut inte och det tar minst en månad innan jag känner mig bekväm. Samma sak gäller om jag är på en restaurang eller uteservering. Då får jag verkligen fobi så det undviker jag.
  Tack för den här videon ❤ du är bäst på alla sätt som finns!

 10. Så himla bra video Elin! Känner igen mig i så mycket av det du säger. Är ju själv väääldigt introvert, men har aldrig direkt tänkt att jag har social fobi. Men känner igen några av de punkterna du tar upp, t.ex. att gå in i ett rum med folk man inte känner som man måste hälsa på, fyyy fan. Hatar det. Hatar fester/tillställningar med folk jag inte känner, klarar knappt av det ens med personer jag känner. Nej, jag trivs bäst i sällskap som är 4-6 personer, då kan man ha givande samtal och spela sällskapsspel 🙂

 11. Oj, insåg precis att jag nog har social fobi. Relaterar till allt du skriver och speciellt lunch-situationen på jobbet. Tack Elin!