Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Throwback to New York City

För exakt ett år sedan var jag i New York med Angelica. Då bloggade jag om en drömmig dag på cykel i NYC och om svettpölar på ryggen.
Men förrutom det tog jag många, många fler bilder och de bästa kommer här!
 
 
 
 
Det är något speciellt med skyskrapor från ovan och det gick ju inte att INTE bli hänförd när vi åkte upp till Top of the Rock (bilden ovan). Där hade jag kunnat stå för evigt och titta på medan solen dalade över himlen. Hade vi haft mer tid så hade jag i alla fall stått där tills det blev mörkt, så att man hade kunnat se lamporna tändas i husen nedanför, en efter en, tills tusentals ljusglimtar gnistrar i natten.
 
New York var inte alls som jag hade förväntat mig. Det var liksom... ruffare. Inte på ett dåligt sätt alls, men jag blev verkligen förvånad över att det var så mycket gamla hus. Men så gillar jag ju gamla hus.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det absolut bästa med New York var all god mat. Alla avocado toasts, hamburgare, tacos, megamilkshakes och amerikanska pannkakor. Det var i NY som jag upptäckte Nutellan, efter en morgon med room sercice på hotellet. Det har blivit många lyxiga helgmornar hemma med nutella till mina bananpannkakor sen jag kom hem därifrån, det kan jag säga, haha...
 
Åh det enda jag tänker på när jag ser de här bilderna är att jag hade fått en avisering från mitt postombud - ett dygn efter att vi lämnat Sverige - som då meddelade att min nya systemkamera (Canon 5DmkIV) låg och väntade på mig hemma i Tyresö haha.. DAMN vad mycket man vill ha något man inte kan få.... 😉
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så vad gjorde jag då i New York egentligen? Jag var med Angelica för att hjälpa henne att fotografera och filma till sina kanaler. Hon var nämligen där för att hänga på Fashion Week, vilket de i skrivandets stund gör även i år. Så det var en hel del flängande mellan visningar. Men vi hann också med en massa mysiga promenader, cykelturer och som jag skrev ovan; goda luncher och middagar!
 
Här under är en bild från en rooftop-brunch som vi var bjudna på tillsammans med ett gäng andra influencers, så jäkla häftig miljö:
 
 
 
 
 
 
Ja, vad ska man säga? Det är coolt att ha varit där och sett vad alla pratar om. Men som ni vet, så tycker jag bättre om mindre ställen med mindre människor. Jag är ingen city girl och kommer aldrig att bli. Stockholm är tillräckligt stort för mig 🙂
 

Sen kanske jag inte ska vara riktigt så snabb med att döma ut stan, med tanke på att jag var väldigt sjuk under hela resan. Jag blev dålig under kvällen innan flyget gick från Arlanda och hade sedan en helvetesresa över Atlanten med konstant rinnande näsa och hosta. Ni vet när det känns som att hela planet hatar en för att man är där och smittar dem. Men vad skulle jag göra, haha... Sen hade jag feber under större delen av vistelsen där och tappade även rösten vid ett tillfälle. Vet inte ens om jag har varit sjuk sedan dess - tog nog hela årets virus då, den veckan ?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Någonting som jag dock har märkt är att jag tycker att det är spännande och lite härligt att strosa omkring själv när jag är ute och reser. Jag hade några timmar i NYC när jag åkte tunnelbana själv och promenerade runt i kvarteren och den tiden var verkligen värdefull. Precis som jag tagit mig tid att vara ute och promenera och köra bil ensam på Island. Det är som att jag rotar mig bättre då, om ni förstår vad jag menar. Den tiden gör att det känns som att jag ÄR där. Inte bara flyger runt på ytan av destinationen.
 

Svårt att förklara. Har du varit i NYC?

 
 
 
 
 

28 comments on “Throwback to New York City”

 1. Åh älskade New York! Jag behökte också NYC för ungefär ett år sedan och längtar mig galen på att få fara tillbaka. Älskar verkligen den staden! Så fin och spännande, det känns som om man aldrig riktigt skulle bli klok på den staden. Planerar att fira min 22års dag där (det är 1,5 år tills jag fyller 22 haha).

 2. Åh bästa staden, eller en av många! Men definitivt en av mina favoritstäder, utan att jag kan säga riktigt vad som göra att jag älskar den. Men har gjort det sen min första resa dit. Måste tillbaka snart! 🙂

 3. Älskar verkligen NYC, och som du säger staden känns verkligen "ruff". Det sköna tycker jag är att man försvinner (Med vänlig hälsning, uppvuxen där alla känner alla) in i folkmängden. Man behöver inte bry sig om normer utan bara vara sig själv i vimlet! Det är alltid någon som är konstigare än du på någon sätt! 😀

 4. Har insett att jag också är sådär "behöver få gå själv". Insåg t.ex. att jag får mycket mindre ångest över att gå och shoppa om jag gör det själv. Kan inte ens koncentrera mig på att leta fina kläder om jag är med någon annan. Och nu när jag flyttat till Stockholm är det så kul att bara knalla runt själv och kolla omkring. Prova gå en ny väg hem från tunnelbanan och sånt. Vill våga mig iväg på en ensam-semester men det känns fortfarande läskigt i huvudet. Tror det är mer att jag tänker att folk ska se mig och tänka att jag är ensam fast det är självvalt?? Haha 🙂

 5. Wow vilka bilder!! Och vilka milkshakes ? Aldrig varit där och inget som lockat heller då jag inte gillar storstäder men vore ändå häftigt att besöka nån gång... Är livrädd för att flyga också ?

 6. Wow, vilka bilder! 😀 Jag känner också igen känslan du beskriver, när man får gå omkring helt ensam ett par timmar på den nya destinationen. Jag har svårt att "landa" i resor och inse att jag faktiskt ÄR där, men när man får gå runt ensam ett tag och bara känna in allting så känns det plötsligt tusen gånger mer verkligt.

 7. Relaterar så mycket till det där med att gå runt själv. Jag älskar det! Man kan stanna vart man vill, kolla hur länge som helst på något om man känner för det, ta en fika själv (otroligt underskattat!) och sen leka att man är en local medan man stirrar ut ur tunnelbanefönstret. Gjorde detta en eftermiddag i Paris och ja, det var nog det bästa på hela resan, haha. Egentligen borde man åka på semester med tre fyra vänner, äta frukost ihop, ge sig iväg på egna äventyr under dagen och sen sammanstråla för middag på kvällen. Inte hela resan kanske, men en dag eller två. Då har man massor att prata om och dela med sig av under middagen också! Åh, tror jag minsann ska föreslå detta nästa gång jag åker iväg någonstans.

 8. Har varit där en gång! Verkligen häftig upplevelse! kändes lite overkligt att vara där tyckte jag, det var så mycket större än man kunnat föreställa sig, när man traskade runt där bland de enorma byggnaderna!
  Så härliga bilder!!! Är det milkshakes, i de där megaglasen med massa godsaker??

 9. Första gången jag var i New York tyckte jag att det var lite väl stort, men nu när jag bott i stan i ett år är jag helt kär. Den här stan har verkligen allt! Jag gjorde precis en guide med ställen jag upptäckt efter lite grävande för att hitta lite guldkorn i olika stadsdelar. Kanske något du kan inspireras av till nästa resa?

  http://hannas-horna.blogspot.com/2017/09/guide-till-new-york.html

  Tack för en bra blogg (med bra foton såklart!) 😀