Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Att komma över en rädsla

 
 
 
 
 
 
 
I torsdags var jag tillbaka på Fotoskolan STHLM för att prata med eleverna om min resa inom fotografins värld. Jag snackade en hel del om mina projekt som jag pysslat med efter examen, men också om tvivel och motgångar. Sen blev det lite "efterhäng" i klassrummet och jag fick med mig några på middag/fika. Mys!
 
Dels är det så himla kul att få komma tillbaka till skolan och prata om just entreprenörskap (ska hålla workshop med tvåorna senare i höst), eftersom jag så länge tvivlade på om jag överhuvudtaget ens kunde bli egenföretagare. "Jag har inte rätt karaktär och egenskaper" har gått runt i mitt huvud för många gånger.
Sen har jag ju berättat tidigare att jag har haft sjuklig scenskräck. Och då menar jag inte det lite standard "Det är obehagligt att prata inför folk", utan ren och skär panikångest. Jag har både varit nära att svimma under en redovisning i skolan och vid ett tillfälle började jag gråta av pressen som kom av att ha så mångas uppmärksamhet riktad mot mig.
 
Men den senaste tiden har någonting hänt. Och när man pratar i ett sammanhang där man "passar in" och kan prata från hjärtat (snarare än att memorera en massa fakta), så blir det mycket mer avslappnat. För en gångs skull var jag helt lugn och mig själv. En helt underbar känsla efter alla dessa år! Ah!
 
 
Tack alla fina på Fotoskolan, för en supermysig dag! <3
Spara

28 comments on “Att komma över en rädsla”

  1. Åh vad kul! kan inte du anordna föreläsningar som kan kan köpa en biljett till om du förstår vad jag menar haha? Skulle SÅ GÄRNA vilja höra om din resa, dina tankar kring fotograferingen osv. Har följt dig i flera år och skulle så gärna vilja träffa dig:)

  2. Det var så himla kul att lyssna på dig!! Så inspirerande och avslappnat. Tack för att vi fick lyssna :') Känner igen mig så mycket i det där med att "inte ha rätt egenskaper". Men du gav en allt hopp om att det finns olika sätt att driva företag på. Heja!!

  3. Det var superintressant att få höra din historia och dina tankar, tycker du gjorde det galant! Kram <3

  4. Jag vet precis vad du menar! Pluggar till att bli lärare och när jag ska ha redovisning i nån kurs inför mina kursare/lärare blir jag så sjukt nervös. Men, dagen efter kan jag vikariera i en helt ny skola och prata på engelska inför 25 nya elever, och är jag inte nervös alls! Det beror verkligen på vilken kontext man är i för att det ska kännas okej.

    1. Ja men verkligen! När man ska lära ut någonting eller dela med sig av sina erfarenhet så är det något helt annat än när man ska bli bedömd :/

  5. Vilken nostalgi att se fotoskolanlokalerna igen genom din lins. 🙂 Heja dig, så grym och modig! <3