Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Hallå, vi har en studio?!

Välkommen till min och min systers nya arbetsplats!
Hejdå jobba hemma och hej skapa i superljus lokal!
 
 
 
 
Nu har jag jobbat hemifrån i lite drygt ett år och om jag ska vara ärlig, så har det både varit asskönt och ångestframkallande på samma gång. Skönt för att jag älskar att vara hemma och göra lite som jag vill, men ångest för att man får panik efter att bara ha rört sig mellan sängen-datorn-köket-datorn-sängen en hel dag. Och sånna dagar har jag tyvärr många av med allt redigerande av bilder och film, planerande och svarande på mejl.
 
Tanken på en egen studio/kontor har dock varit otroligt skrämmande, både för att det är en ny fast kostnad och för att jag inte visste hur det skulle kännas med allt åkande fram och tillbaka, med att vara ensam på en ny plats och att inte ha min dator lika lättillgänglig som vanligt.
 
Jag och min syster har pratat ett tag om att hyra någonting ihop, för att avdramatisera det hela. Så att vi kan dela på kostnaderna och båda ha en sorts tillflyktsort. Jag behöver komma från hemmet för att det är bisarrt påfrestande att jobba hemifrån och hon behöver komma från hemmet för att få vara för sig själv (hon är sambo) när hon skapar sin musik.
 
Men vi har inte gjort något av tanken på att hyra någonting ihop, för att jag och Filip inte vet vart vi kommer flytta. Han är klar med sin uppsats nu och har snart en examen i Juridik, så snart bär det av på nya äventyr för honom och jag kommer att följa med vart än det blir. Lite svårt att skriva på kontrakt på en studio i tre år då, om jag inte vet om jag ens blir kvar i Stockholm.
 
Så när en fotografvän till mig skrev på ut på Facebook att hon tänkte hyra ut sin gamla studio tills dess att hennes kontrakt gått ut (hon har precis flyttat till en ny nämligen), så kände jag bara att JA. Det är bara två månader (möjligtvis längre om jag och Filip på något vänster lyckas stanna i stan), så vi har möjligheten att verkligen prova på. Känna hur det känns att ha en studio, både för egen del och tillsammans. Känna om det är värt det eller inte.
 
Just nu känns det bara så himla bra. Studion är fantastiskt fin och LJUS! Efter att ha levt i ett mer eller mindre konstant mörker i tre år, så känner jag bara HALLELUJA vad till och med molniga dagar är underbara! Haha! Ljusinsläppet är bara helt fantastiskt för en dagsljusfotograf som jag.
 
Igår var egentligen första dagen som jag jobbade härifrån, så det är väldigt nytt. Nytt och spännande.
 
 
 
 
 
 
 
 
Spara

23 comments on “Hallå, vi har en studio?!”

 1. Amaziiing! Stort grattis till er båda!
  Ser verkligen jättefint ut, så där kommer ni kunna göra underverk och stordåd ☺️?
  Så bra att det blir som en prova-på-grej också. Skitläskigt att binda upp sig på saker ju ??

 2. Hej Elin!
  Jag tror inte jag har kommenterat på din blogg någonsin tidigare, även om jag varit med väääldigt länge nu. Jag har följt med dig på så många äventyr och jag har glatts med dig, gråtit med dig och skrattat med dig, framför allt efter du började med youtube och man kan hänga på dig där. Du har varit en så stor inspiration, och jag vill egentligen bara säga tack. Det låter ju helt sjukt eftersom vi inte känner varandra, men jävlar vad stolt jag är över dig, du känns ju som en vän då jag följt dig så länge och sett dig växa. Nu när jag läste att du ska testa att ha en studio så kände jag bara att fan, om hon kan och vågar så kan jag med! Jag har drog fram alla mina färger och attackerade målardukarna som stått lutade mot väggen i flera månader nu. Jag har inte vågar röra dem, för "tänk om visionen blir fel".
  Så tack, tack för att du inspirerar och låter din kreativitet och vilja smitta av sig på dina följare! I detta nu sitter jag lycklig omgiven av penslar och nersmetade färgtrasor med grunden till min vision färdig. Och jag är så jävla lycklig, även om det hamnat oljefärg på golvet och jag har blåa och gröna streck i ansiktet. Och det är tack vare dig, för utan ditt inlägg idag hade nog dukarna fått stå där orörda i några månader till.

  1. Men alltså hur gullig är du inte Jonna? Sånt här gör mig så varm i hela kroppen av att läsa. Det känns så himla overkligt att JAG kan göra något sånt här för något. Heeelt fantastiskt! TACK för att du skrev och gjorde min trötta dag betydligt bättre <3