Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Från ångest till stillhet

Såhär ser det ut hemma hos mig nu när datorn är borta 😀
 
 
Olympus PEN F + Olympus 17/1,8
 
 
Att flytta till en studio kan ha varit det bästa som kunde hända mig just nu.
För hur najs det än låter att jobba hemifrån, så gör det en galen att jobba, sova, äta och försöka vara ledig på samma 40kvm dag ut och dag in. Vart går gränsen för när mitt jobb är slut? Och det här mörkret som blir i det här huset... Klockan är halv elva på bilderna, men det märks inte.
 
Så fort som jag fick bort datorn och alla jobbgrejer, så förändrades hela känslan i huset. Från tung och mörk, till luftig och mysig. Jag kom på mig själv med att sitta och göra ingenting i fåtöljen för första gången på säkert ett år. Mornarna har blivit avslappnade och härliga igen. 
 
 
 
 
 
 
Nä, det är skönt att åka iväg och jobba. Och det är skönt att det finns utrymme för att ha mina jobbgrejer framme. Jag menar, stativet använder jag i princip varje dag, så det är störande att fälla ihop det hela tiden. Och alla laddare som jag plockat fram och bort typ tjugofem gånger samma vecka (okej, inte direkt, men det känns som det haha).
 
Idag är det min första fredag i nya studion och att bara vara medveten om att när jag går härifrån så tar jag helg - den känslan är underbar. Det är ingen diffus övergång som jag ska vänja mig vid och det är ingen ledighet som jag kan bryta för att datorn står två meter bort, utan jag är ledig på riktigt.
 
Det ni, det är HÄRLIGT!
 
 
 
Spara
Spara

7 comments on “Från ångest till stillhet”

  1. åh, GRATTIS hörredu! att göra ingenting är så jävla härligt, om man väl lyckas hitta det där lugnet som du ju verkar ha hittat<3

  2. Men åh, det låter ju underbart! Förstår mycket väl känslan att det är lättare att släppa jobbet om det inte står mitt i ens blickfång hela tiden.
    Vilken underbart vacker tavla förresten! Vem har gjort den/vart har du köpt den? 🙂 <3

  3. Låter så himla härligt! Skönt att du känner så 😀 Kan tänka mig att känslan är ungefär som när man pluggar. Jag har läst på universitet i 4 år och när man har mycket självstudier blir den där känslan mellan plugg och ledig väldigt diffus. Böckerna finns där hela tiden och man sätter sig trots att man lovat sig själv att ta ledigt.. Kan tänka mig att det är samma känsla som du känt! Så glad för din skull!! 😀