Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Krigarsystrar

Håll i hatten, nu händer det grejer hos Sagosystrar!
 
 
 
 
Jo i helgen sammanstrålade Sagosystrarna i Huskvarna och skapade krigarmagi! Jag är så överjordiskt exalterad över hur mycket som händer hos oss just nu. Vi har fullkomligt exploderat de senaste månaderna och skaffat/skapat väldigt mycket ny rekvisita (och mer kommer...). Jag fixade ju ett spjut efter Medeltidsveckan, Therese har köpt ett svärd, Lovisa är på gång med ett nytt vapen och har även gjort vår helt magiska fana (?!) (Seriöst, hon har beställt siden som är extremt jobbigt att sy i och har även suttit och målat på tyget för hand?!) och i helgen gjorde vi alltså varsin sköld.
 
SKÖLD!
 
Jag vet inte hur länge jag har velat ha en sköld, men det är väldigt länge och det har hela tiden känts som att det är ett alldeles för stort projekt. Så det var så himla skönt att dela upp förberedelserna mellan oss och sedan hjälpas åt att tampas med alla verktyg. Det var ju inte riktigt igår som man hängde i träslöjden liksom... haha! Men åh vad jag älskar att vara i en verkstad! Önskar att jag kunde ha en själv och bygga en massa saker!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Något som inte heller var igår var att måla. Kan faktiskt inte minnas senast som jag försökte måla ett motiv - väldigt länge sedan. Det känns på ett sätt sorgligt, för att det var min största passion ett tag. Men sådant kommer ju och går och nu har jag alldeles för många andra sätt att vara kreativ på, så måleriet får komma i skymundan. Kanske hittar jag tillbaka om några år, när jag tröttnat på foto? Haha.
 
Det var i alla fall jätteskönt att få hålla i pensel och kladda med färger igen. I början var jag supernoga (när jag målade det röda, för att det inte skulle bli rufsiga kanter mot det vita), vilket var lite påfrestande. Jag är inte speciellt tålmodig av mig egentligen, utan vill se resultat FORT. Men jag höll mig och sedan kom det roliga - nämligen att skvätta och stänka "smuts" på allt det fina jag precis målat (haha).
 
 
 
 
 
 
Om ni funderar över varför vi har målat djur på våra sköldar, så är det för att vi har varsitt andedjur. Jag är hjorten, Lovisa är lodjuret och Therese räven - som ni hittar även på fanan. Detta förklarar också mer den här tavlan som jag fick av Lovisa i födelsedagspresent, så föreställer mig i mina drottningkläder (som jag började sy i år, men som behöver tid) på min hjort! Älskar den!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Älskar att det kändes lika pampigt att springa omkring med sköldarna, som bilderna med dem sedan blev. Vilken grej alltså! Men jag undrar hur vi tänkte när vi skapade ännu en snortung grej att släpa på, när vi redan klagar över att det är så mycket saker (kamerautrustning) som vi måste dra med ut i skogen på alla äventyr. Haha. Men det är kul. Och det är så värt det.
 
Längtar tills jag får springa ut i skogen med spjut och sköld igen! <3
Spara
Spara
Spara

16 comments on “Krigarsystrar”

 1. Wow, så fint!? Brukar ni träffa folk i skogen under era äventyr? Vad får ni i så fall för reaktioner bland folk? Det är ju inte varje skogspromenad man möter krigartjejer. ?

 2. Fantastiska bilder!

  Söker efter lite tips. Jag har en analog systemkamera som jag inte hinner använda så mycket som jag önskat, så har beslutat mig för att sälja den. Är Tradera bästa säljplatsen eller finns det något bättre val?

  Jag bor ute i Norrbottens obygd så alternativet ”lämna in på fotobutik xxxxx är inte ett alternativ”.

  1. Jag har aldrig sålt mina saker online, utan bara lämnat in det till kamerabutik eller sålt till folk jag känner. Men spontant skulle jag säga Blocket 🙂

 3. Nu har jag suttit och kollat igenom alla dina sagoinlägg (och inser nu hur jäkla mycket stalker jag låter som ?) och jag blir bara mer och mer inspirerad och sugen på att sy mina egna sago/medeltidsinspirerade kläder.
  Jag bara älskar det ni gör och att ni lyfter denna "nördighet" till någon positivt och coolt. Ni får folk att våga ta steget ut (eller in) i sin egen sagovärld. Fortsätt med det ni gör för ni är så GRYMMA! ?