Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Julmys i studion & det här med konsumtion

Åh vad jag älskar att dra in julen! Finns nog inget som skapar så mycket myskänslor som det 🙂
ALLT fastnar på bild och gör mig nöjd. Fattar ingenting haha...
 
 
 
 
I ett avsnitt av Vlogmas förra året så visade jag er när jag gjorde en DIY stjärna av torra grenar som jag hittade i skogen. Där och då var det mest en rolig grej som jag ville testa och det är alltid skönt att få en anledning till att gå en runda bland tall och gran. Men den här stjärnan har verkligen gått och blivit en sak som jag numera ÄLSKAR. På ett sånt där djupt och innerligt sätt som man bara gör när man har skapat någonting själv, med sina bara händer. Materialet var helt gratis och fritt att hämta (det ligger alltid en massa döda grenar på marken, så det finns ju hur mycket som helst) och så hade jag lite hampasnöre hemma.
 
Jag känner verkligen att jag uppskattar det ännu mer nu efter en intensiv Black Weekend som blev till nån jävla Cyber Monday, som jag aldrig hört talas om och aldrig vill vara med om igen. Fick verkligen en sån otrolig tankeställare när mejlen och smsen drällde in i långa rader och bara gjorde mig illamående. 
 
Kanske gör det mig extra glad när jag tittar på bilderna här och inser att mycket av det som bildar mitt "drömskrivbord" är just DIY, gamla glasburkar som jag hittat hemma hos mamma, en vas som jag hittade second hand och som blev en ljusstake, hantverk direkt från en annan konstnär och så askar som bara paketerat "andra produkter" - sådana som vanligtvis slängs... Och det skriver jag inte för att "oh vad bra jag är", utan snarare för att poängtera för mig själv vad som faktiskt fäster sig i min själ. Vad som känns speciellt, in the end of the day.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nästa år vet jag vad som ska finnas med på "Mina mål för 2018". Mer DIY. Det är ju så himla roligt, stimulerande och det känns ända in i själen när man får hålla någonting som man skapat, färdigt  i sin hand.
 
På tal om mina mål... så kom jag precis på att det bara är två dagar kvar till det är december - hur sjukt är inte det?! Och det innebär att det är dags att börja fila på ännu en årsresumé och nya mål. Sjukt ändå... Det känns verkligen som det var nyss som jag satt och skrev - både här på bloggen och ett litet brev IRL till mig själv. Tänk att jag redan ska läsa det och utvärdera.
 
Blir nästan lite gråtmild när jag tänker på det. Men jag får hålla mig i skinnet - året är INTE slut än! 😉

12 comments on “Julmys i studion & det här med konsumtion”

 1. Jag ÄLSKAR att göra saker själv & att handla på loppis. Sen mixar jag det med lite nytt, ärvt osv.
  Hemmet blir så mycket mer ombonat & personligt då, men smaken är ju såklart som baken.
  Jag & sonen bakade senast i eftermiddags med trolldeg, som vi sedan brände i ugnen.
  Vi gjorde små stjärnor som vi gjorde små hål i för upphängning. Sedan gick jag ut i trädgården, klippte av en lagom gren & sedan hängde jag upp stjärnorna i grenen. Vi placerade grenen i en gammal fin saftflaska & vips - så blev det min absoluta inredningsdetalj!

  Fler sådana här inlägg uppskattas! Kanske till & med en DIY-serie på tuben? 🙂

 2. Förstår hur du menar kring black Friday och cyber monday (som faktiskt var större först då black Friday mest va för de fysiska butikerna först). MEN - jag tycker dessa dagar är jättebra för mig som student då jag hittar julklappar till billigare pris vilket gynnar mig och de jag köper på så sätt att de kan få vad de önskar och jag har råd att köpa det jag vill till mina nära & kära! Sen skulle spammandes och hetsen kring det kunnat tonas ner litegrann absolut, men jag gillar generositeten i det hela. 🙂 det skapar mer möjligheter då det verkligen betyder nåt för mig att få kunna köpa julklappar till de omkring mig.

 3. Kan hålla med om hysterin kring black friday/week/weekend/cyber monday (?) helt galet alltså. I vissa fall najs, klänningen jag spanat på och planerat att köpa var exempelvis nedsatt, alltid härligt men resten av hysterin alltså.

  Önskar jag var mer av en pysslare men alltså nej.. fast det är ju härligt och väldigt avkopplande när man väl håller på.. kanske ska ha som mål nästa år att iallafall pyssla 1 gång i månaden 🙂

 4. Håller med om cyber monday, vad tusan var det för något?! Tycker egentligen bara man ska handla på black friday (och cyber monday) om man VERKLIGEN behöver den saken, eller har kollat på något en längre tid. För min egen del köpte jag ingenting mer än en tröja till min pojkvän i julklapp.

 5. Håller med dig, allt med black friday/weekend (eller till och med black week!) och cyber monday får mig illamående. Sån hets efter att köpa saker! Känner mest att jag inte orkar och kastar vartenda mail och sms samt går inte ut i butikerna dessa dagar. Köper saker när jag behöver dom, inte för att det är 15% rabatt. Förstår att black friday kan ha en poäng för de som inte har så mycket pengar, men blir fundersam på om det ens är så mycket billigare att handla på black friday ändå...