Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Vad jag jobbar med just nu

 
 
 
 
Canon EOS 5D Mark IV + Canon EF 35/2 IS USM
 
 
Den här veckan har det stått FILM på schemat. Nämligen de två kommande söndagarnas filmer som ska upp på Golden Hour Series.
De kommer handla om hur jag skapar mina videos - kul va?! 😀
 
I onsdags ägnade jag hela dagen åt att tvätta och skriva manus. För manus behövs när man ska snacka på engelska och speciellt när man ska försöka vara lite strukturerad och tydlig. När jag skriver manus så gör jag oftast det i anteckningar på datorn (som jag har synkat till mobilen, som jag använder när jag spelar in filmerna) och jag skriver både vad jag ska säga i videon och gör en lista över vilka klipp (beskrivande och mer dekorativa) som måste filmas utöver sitta-ned-framför-kameran-delen. T.ex. "Closeup på minneskort", "överblick när jag filmar" och "när jag sätter på mig myggan". För att det ska gå så snabbt och effektivt som möjligt när jag filmar och så att jag inte glömmer något.
 
Igår (torsdag) spelade jag in båda filmerna och hälften av alla beskrivande klipp. Sedan hann jag göra en grovklippning av videon som ska upp på söndag, så nu är det bara att klippa in de beskrivande klippen ovanpå och sedan lägga in musik.
 
Idag började jag dagen med att glömma stativplattan när jag skulle ut och filma. Det är en sån där grej som jag hade blivit asförbannad över om det var igår (för jag var av någon anledning allmänt arg igår och ljudet krånglade jättemycket under inspelningen haha), men idag är det fredag och solen skiner och jag är inte stressad. Jag hann spela in betydligt mycket mer än vad jag trodde att jag skulle hinna igår, så det gör att jag känner mig kolugn idag. Stress + sen lunch = Inget bra för humöret hehe.
 
 
Spelade in de sista beskrivande klippen i skogen nu på förmiddagen och nu ska jag bara klippa klart filmen!
Hoppas ni har en fantastisk fredag! 😀 <3
Spara
Spara
Spara

6 comments on “Vad jag jobbar med just nu”

  1. Älskar att kolla på dina filmer, du gör det så himla bra och du blir bara bättre och bättre! <3 Jag försöker också att skriva ett litet manus när jag ska filma, bara för att det är ju verkligen så lätt att glömma att filma detaljer ibland.