Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

En medeltidsdag i slottsträdgården

I lördags ordnade min sagogrupp på Facebook en sagoträff vid Tyresö Slott, under medeltidsmarknaden där!
 
 
 
Foto: Henrik Jensen - the best!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Olympus Pen F + Olympus 17/1,8
 
 
Jag får fortfarande nypa mig lite i armen när jag tänker på att det finns så många härliga människor med samma brinnande intresse som jag för medeltiden och sagornas värld - att det finns ett helt community kring detta och att jag får vara en del av det.
 
I lördags var vi ett gäng på sju personer som klädde upp oss och möttes upp vid Tyresö Slott. Vi åt lunch ute på Notholmens Café och promenerade genom slottsträdgården, för att sedan gå ner till marknaden, kolla i alla stånden och ha lite picknick vid tornerspelsplatsen. På kvällen drog vi in till Gamla Stan och hann beta av middag på Sten Sture, dricka på Sjätte Tunnan och dryck och tilltugg på Aifur! Mysdag delux!
 
 Nu längtar man ju inte lite till Medeltidsveckan <3
Spara
Spara

12 comments on “En medeltidsdag i slottsträdgården”

 1. Bästa dagen på väldigt länge. Jag behövde den andningspausen.

  När jag får min lön ska jag beställa mer tyg och brynjeringar, kan inte släppa tanken på det nu XD så inspirerad av att hänga med er.

  /Ellen.

 2. Åh så mysigt med en hobby som den där, och särskilt med vänner som är lika in to it liksom så att man verkligen får en community! 🙂

 3. Är dom snygga skorna som det står Keros på dina? Om inte, så borde dom definitivt vara det 😉 Var hittar man såna stiliga skor?

 4. Elin! Använder du fortfarande ditt 35/2,0 från Canon? Om du gör det, hur skulle du säga att du uppfattar det nu några år senare? Hur väl presterar det jämfört mot andra du testat?

  Är i stort behov av en 35:a och letar begagnat men vet inte om jag ska satsa på Tamrons, Sigmas eller Canons. De skiljer ju sig lite i bländaröppningar och givetvis pris. Då jag fått hem Tamrons 85:a idag är kanske inte ekonomin helt med på ett fabriksnytt exklusivt objektiv,..

  1. 35an är lika genialisk som när den var ny! När det kommer till andrahandsmarknaden så tror jag det är säkrast att gå på det objektivet. Och osäkrast att gå på sigmat, för de har tendenser att börja felfokusera tyvärr 🙁

 5. Alltså åh, så underbara bilder som alltid!
  Och så jäkla fantastisk dag det var, låg utslagen i soffan hela söndagen och var alldeles salig haha! Medeltidsveckan kommer bli magisk! <3

 6. Elin! När vi ändå är inne på sagotema skulle jag bara vilja fråga sig en sak, hur kom du på/fick ditt alv namn? Använde du någon name generator eller skapade du ett själv när du var yngre och pluggade alviska? Jag skulle hemskt gärna vilja hitta på ett eget, så att en kan vara alv på heltid!! <33 ?