Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

En weekend på Island

Den här helgen bjöd Wow Air med mig och Adaras-Ida på en helt magisk resa till Island!
Jag har varit på Island en gång förrut, men det gör ju inte att man tappar andan mindre direkt...
 
 
 
 
Ja i helgen har jag alltså varit på magiska Island igen. Det finns ingenting som slår det där landet. Island är nog den enda platsen i världen som jag känner att det inte spelar någon roll vilket väder det är. På något märkligt sätt är till och med igengrått väder vackert där. Jag vet inte hur det går till!
 
Hur som helst. Vi anlände till Reykjavik på fredag eftermiddag efter en liten busstur från flyplatsen i Keflavik. Vår resa och boende var fixade åt oss i förhand och vi hade fått information om att alla hotell typ är överbokade, men att vi hade fått ett rum på nya Oddsson Ho(s)tel, som är ett kombinerat vandrarhem och hotell. Där skulle vi bo första natten på vandrarhem och sedan få ett eget hotellrum.
 
Gissa då känslan i magen när vi checkar in och det visar sig att de uppgraderat oss till sviten?! Superfint och megastort rum, med utsikt över vattnet och bort mot bergen. Älskade framför allt den fina dagbädden (bild nedan) och att både handfat och toalett var helt rosa! Haha.
 
 
 
 
 
 
 
 
På kvällen satte vi oss trötta (efter en speedshoot i regnet precis utanför hotellet, med de gigantiska vågorna i bakgrunden) i Oddsson's restaurang och myste innan det var dags att sova. Där åt jag den godaste svampsoppan jag någonsin ätit. Vill ha receptet!
 
Jag går all in i det här med att representera Indiska och har på mig en av klänningarna från kollektionen Indigo Ocean. 😉
 
 
 
 
 
 
 
 
Resten av helgen bar det av på äventyr - bland annat tog vi en bus tour till Jókulsarlon, men bilderna därifrån ska ni få se i ett annat inlägg. Sjukt ändå att vi hann så långt bort på bara en weekend, haha! Det ligger nämligen på andra sidan ön, ca 5 timmars bilfärd från Reykjavik.
 
Det har verkligen varit en toppenhelg! Tusen tack Wow Air och Oddsson Hotel, för en fantastisk upplevelse!
I sommar blir det faktiskt Island för TREDJE gången - ser redan fram emot det 😉
 
Och jag har lovat både en reseguide för Aruba och för Island - så de kommer att komma! Aruba skulle egentligen ha kommit upp för länge sedan, men det tog helt enkelt mycket längre tid att förbereda inlägget än vad jag hade förväntat mig och mycket annat har kommit emellan. Men det kommer! Stay tuned 😀
 
 
 
 
 
Spara

24 comments on “En weekend på Island”

 1. Bilderna på instagram ser helt magiska ut, så kul att få se nån som åkt dit och är så pepp på att få se din guide då jag och sambon planerar att åka till Island i sommar.
  Har lurkat omkring på din blogg sen du var rödhårig och klädd i svart (tycker du har lika bra klädsmak då som nu :D) så jag måste få säga tack för en så fin och inspirerande blogg, och instagram för den delen.
  Ha en superfin dag! 🙂

 2. Fint och vackra bilder! Var det en charterresa? Jag bara undrar eftersom jag vill oxo resa dit, men inte ordna själv allt...

 3. Så herlig innlegg! Får megalyst til å reise til Island. Har vært på Svalbard og landskapet lignet litt faktisk. Gleder meg til bilder!

 4. Jag o min kille var på Island i September förra året, hyrde en bil o åkte runt hela ön i två veckor. En av de absolut bästa o häftigaste resorna i mitt liv! Vill tillbaka!!

 5. Sitter och försöker läsa ikapp din blogg lite. 🙂

  Jag som alltid spanar in naturfoto i vanliga fall blev helt hänförd av närbilden på dagbädden på hotellet. Jättefin! Får vi se fler bilder därifrån framöver? 😀

  1. Haha jag blev också det! Har aldrig riktigt förstått mig på en dagbädd förrut, men det är ju asnajs?! Superhärligt att ligga där och läsa mitt på dagen eller morgonen 🙂 Och ja det kommer fler bilder! 😀