Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

En midsommar utan blommor i håret

...men med blommor i själen <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Klänning & hatt från H&M
 
 
Midsommarafton. Dagen då inspirationen och lusten kom tillbaka.
Åh, jag hade en så mysig dag. Jag var med Filip ute i hans föräldrars hus och vi lagade trerätters middag, men var för mätta för att äta efterrätt. Sen bastubadade vi i det kalla havet, medan världen mörknade och det enda som lyste upp oss var den stora "Narnia-lyktstolpen" där ute på bryggan.
 
Jag har haft lite dåligt med inspiration det senaste. Väldigt länge egentligen. Som jag skrev på instagram igår, så har det känts som att jag har fotat allt. Att alla skogar, byggnader, sjöar och mitt hem är "gammalt". Att jag inte ens orkat ta upp kameran för att jag "redan har bilder på det". Jag har fått dåligt samvete för att jag inte tar med mig kameran ens en gång och att jag lägger ner all min tid på att filma till Youtube istället.
 
Men så igår, på midsommarafton, så hände det något. Det var inte för att dagen var något speciellt, för att grönskan var ny eller för att ljuset var annorlunda. Nej, det var nog någonting inombords som klickade till och plötsligt kom den där pirriga, exalterade känslan när jag fotograferade. Allting var kul och varenda bild blev bra! Och det var bara jag, den avlägsna sommarängen, vinden som fick gräset att vaja och den värmande solen som lyste upp mitt hår. ÅH! Jag älskar den där känslan.. att fotografera för själen. <3
 
 
 Hoppas ni alla hade en superfin midsommar! <3
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara

40 comments on “En midsommar utan blommor i håret”

 1. Wow! Vilka fantastiska bilder, ser magiska ut? Och vilken humla mysig dag det låter som att du fick igår!?
  Kram

 2. Så härligt att du fått tillbaka inspirationen! 😀
  Sprang själv ut i underklänningen igår kväll och fotade. Blev rätt bra fram tills det började regna... ^^
  kram
  Emma

 3. Känner så väl igen mig, har haft samma känsla under våren, att jag bara fotar samma saker som året innan, och då fotade jag sånt jag redan fotat åren innan dess... Men i juni har jag besökt några nya platser och plötsligt har inspirationen återvänt även på hemmaplan. Sommaren är verkligen fantastisk.

 4. Asså Elin vad jag älskar din blogg! Så himla fim och du är en sådan inspiration! Jag härmade dig på sommar-bucketlistan. Hoppas det var ok? Länkade såklart till dig 🙂 Kram du fina!

 5. Wow vilka fantastiska bilder!
  Jag känner igen din känsla, jag har "been there, done that" känslan i mig. Jag åker ju runt mycket och vill hitta nytt men det är väldigt dyrt. Så jag började leta efter platser i min närhet och eftersom jag är från Dalsland så lägger jag fokus där. Förra helgen hittade jag gruvor och en riktig sagosjö. En turkosfärgad sjö. bara sådär:)
  Vips så var den känslan borta och idéerna flödar, skönt när det händer.

 6. Härligt när inspirationen kommer tillbaka! Jag ser du plåtar med lite olika kameror, en tung systemkamera (Canon) och en superlätt Olympus. Själv har jag tröttnat lite på att bära omkring på dessa tunga grejer, har själv en Canon. Men när man väl plåtar så kan den leverera! Hur upplever du skillnaden? Bilderna ovan ser ut att vara fotade med din Canon, eller? Vad använde du för objektiv här? 🙂 Själv älskar jag bokeh och kort skärpedjup! Det ger mig inspiration! 🙂

 7. Åh bekymra dig inte över löpningen! Svackor kommer och går. Jag kan se ett mönster att efter jag uppnått ett mål, exempelvis efter ett lopp, eller springa en mil under en timme, då brukar jag alltid komma in i en svacka... jättedrygt är de. De e bara att ta sig igenom de, springa lite långsammare, sänka sina förväntningar, testa o träna något annat också...
  och rätt som de är så kommer de tillbaka.

  Ha de bra!,

 8. Jättevackra bilder!!! Å sååå roligt att du fick känna inspirationen igen!
  Dumt egentligen att behöva ha dåligt samvete för att man kanske inte tar med kameran o fotar hela tiden, eller för att man gör annat istället, men förstår känslan!! Men man får ju göra som man vill egentligen ju! Vill du filma istället för att fota så gör det!:) (fast jag älskar ju att se dina bilder)
  ?