Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

När jag tecknar igen, medan vinden leker i håret

 
 
 
Jag höll på att skriva "Jag har haft en sååå bra helg!", men så kom jag på att det är onsdag. Man måste bara älska att det är semester alltså.
Nä, jag har haft två fantastiska dagar med mina Sagosystrar, men för en gångs skull var vi helt i verkligheten här i Tyresö och satte faktiskt inte ens en liten fot i sagovärlden.
 
Det har varit lite för många träffar med fokus på att fota och filma till vårt instagramkonto nu, så vi kände att vi bara behövde umgås utan prestationsångest. Så vi packade väskorna och tog bilen till en avlägsen sjö, där vi fick sitta ensamma i stillhet och mysa med våra tecknarblock.
 
 
 
 
 
 
Det var väldigt länge sedan jag tecknade nu. Länge sedan som i flera år. Tänk att min blogg var en blogg om illustrationer i början, det känns så märkligt! Jag har alltid tyckt att det har varit så rofyllt och avslappnande att teckna, men tyvärr blir det svårt att hålla igång för många kreativa intressen på samma gång, så fotograferingen, redigerandet, videofilmandet och sömnaden tog över tillslut.
 
Kände mig ruggigt ringrostig när jag började skissa i mitt block. Lovisa och Therese fick snabbt den vackra skogen att växa fram på sina papper, medan jag klottrade pennor, skor, fötter och godispapper på mitt blad i hopp om att feelingen skulle komma tillbaka.
 
 
 
 
 
 
 
Ringrostig var jag minst sagt. Men även om det inte blev någon bra teckning där och då, så var det skönt att bara få kladda lite på pappret. Äntligen. Jag saknar att teckna och jag saknar att skriva. I mitt huvud finns tusentals bilder som bara vill ut och en saga som jag så gärna skulle vilja berätta. Jag hoppas så att det kommer en tid i min framtid, då jag kan ägna mig åt just det.
 
Tills dess så ska jag fortsätta öva. Då och då. Bara för att träna mina händer och ögon. För att inte tappa det.
 
 
 
 
 
 
 
Vi satt där på klippan i flera timmar och tecknade, drack té och åt ballerinakakor. Pratade. Och även om det var rätt kyligt i luften på grund av vinden, så badade vi i sjön. Det var så härligt! Jag älskar att bada, att plaska omkring bland vågorna och se hur vattnet glittrar mellan mina fingrar. Tycker det är så häftigt att vi kan simma!
 
På kvällen (efter att ha proppat våra magar fulla med vegetarisk köttfärssås och en massa chips), tog vi en promenad ut i den mörka skogen. Vi satte oss på en brygga vid min favoritsjö och lyssnade på alvisk musik, medan vi föreställde oss hur alverna skred mellan de kolsvarta stammarna på andra sidan sjön, med lyktor i händerna. Det var så magiskt! Åh jag hoppas så att vi ska kunna fotografera någonting liknande i framtiden och visa er!
 
 
 
 
 
 
Tack för två underbara dagar till mina Sagosystrar! <3
De stunder som jag upplever med er liknar ingenting som jag upplevt förrut!
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara

10 comments on “När jag tecknar igen, medan vinden leker i håret”

  1. Blir så inspirerad till att också gå ut och sätta mig så där, det ser så harmoniskt ut! Och om jag ändå kunde teckna som du, wow, så duktig du är!