Vecka 3 | 2017

32
Denna veckan var slitsam… men sen drog jag och Emelie till ARRRRUBAAA! ?

Ögonblick från min vecka
Veckan började i ett kallt, men fint Stockholm.

Sen drog vi till ARUBA! Morgonljuset var magiskt på Arlanda.
 
Två tjejer. Aruba. Fem dagar. Massa packning. Haha
 
Vi åt Champange-lyx-middag på planet, vilket gav mig min livs första allergiska reaktion. Blev knallröd runt ögonen (såg ut som att jag hade skidglasögon) och vet fortfarande inte vad exakt jag reagerade på… Det gick bra dock. Fick allergimedicin av en läkare på planet.
 
 Sen hamnade vi här. Har aldrig sett turkost vatten i verkligheten förrut…
 
No words needed.
 
Utsikten från vår 3-rums(!)lägenhet. Sick. Haha.
 
Här har vi det bra om man säger så.
 
 En sinnesgod pannkaksfrukost på ett ställe precis över gatan från vårt hotell.
 
Älskar alla kaktusar!
 
Tänker bara på Jonna Jinton när jag ser detta <3 Haha. Om än en förenklad version 😉 Någon som vet varför det staplas stenar såhär?
 
 När jag skriver detta inlägg så har vi bara varit här i lite drygt ett dygn.
Här är vår första solnedgång här, som vi upplevde igår. Helt magiskt ljus ”utan skuggor”?!
 
 
Saker jag tänkt på
» Att det är så konstigt när man är i andra länder och ser alla dessa sjuka platser och ändå så förstår man inte vart man är någonstans. Jag ser turkost vatten, jag ser miljoner kaktusar, jag ser den vita sanden, snäckorna och palmerna. Men ändå fattar jag inte att jag är på Aruba?!
 
» Vi började fundera på var majoriteten av alla turister på Aruba kommer ifrån. När jag har berättat att vi ska hit så är det få som vet vad Aruba är och än mindre vart det ligger. Alla som har kollat Bachelor har ju stenkoll, men annars… är det få Svenskar/Skandinavier som åker hit? Eller så är det bara inte mina bekanta som åker 😉
 
» Att jag är livrädd för myggorna här hahaha
 
 
Tips, favvisar och annat kul
» Stranger Things. ALLA har väl redan sett denna serie, men alltså WOW! Detta kan vara den bästa serie jag någonsin sett!
 
 

Förra året då...? Hade jag en mysig men väldigt vanlig vecka 🙂

32 responses to “Vecka 3 | 2017

 1. Jag fick lära mig som liten att man staplar dem på varandra för att varje ny person ska "markera" att dem varit där. Eller så gjorde vi på ett berg utanför Mariefred när jag var liten. Så man kan se hur många som varit på platsen! Men kanske betyder något annat på Aruba (inte alls avis på dig……). Men vad vet jag?! 🙂

 2. Alltså åhhh vad gött det ser ut!
  Inte alls avundsjuk här i kalla, gråa, fuktiga Skara, nej då! xD
  Och frukosten!

  Och du är inte sist på stranger things, jag har inte ens börjat kolla 🙂

 3. Åh vad härligt det ser ut!
  Haha, jag känner mig så träffad av "dem som sett Bachelor vet att Aruba finns"!! Jag sa till min man att jag ville åka till Aruba efter jag sett programmet, dels för att det var ett nytt ställe som jag inte hört om förut men också för att det är så otroligt fint. =)
  Ser fram emot att få höra mer om hur ni har det!

 4. Tror det är ett vanligt place i vissa kretsar. Men ja, inte så vanligt i andra. Vad gör du där dårå?

  Ser fab ut. Staplar stenar är vanligt bland resenärer. Gotland har ju tom förbudsskyltar tror jag? Hehe who knows varför. Har aldrig kollat upp.

 5. Jag var på Aruba för ganska exakt ett år sedan, ett härligt ställe! Då var det inte heller många som visste vart jag var på väg, men nu i efterhand tycker jag att jag hör om många som ska/har varit dit. Enligt våra guider är det mest amerikanska turister där, många som har ett hus de bor i under vinterhalvåret, typ som vi kan ha i Spanien. Det är ett ganska dyrt ställe, så det var mest lite äldre par och pensionärer när vi var där i alla fall, inte ett ställe ungdomar far och festar till liksom, då far man istället till typ Thailand. Stenarna tycker jag mig minnas att guiderna sa något om att fiskarna brukade stapla dem så för god fiskelycka (?), men att det numera är mest turister. Ha en härlig resa! 🙂

 6. Alltså… Aruba <3 Det ser alltid så fantastiskt ut där och den platsen ligger på min bucketlist tillsammans med tusen andra platser. Hoppas ni får en bra resa!!

 7. Min sambo blir sådär röd runt ögonen när han dricker vissa spritsorter. Kanske var champagnen? Det ser superlyxigt ut! Är det dyrt att åka dit/leva där??

  1. Sjukt! Det kan det vara… Champangen var faktiskt det första jag tänkte på, även om jag tyckte att det skulle vara lite konstigt om det var den. Men nu när du säger att han blivit det av vissa sorters sprit, såkanske det inte är så konstigt längre 🙂

 8. I Norge vid Polcirkelcentret finns det ett stort fält med massor av sådana där markeringar, det som är dåligt med det är att man inte vet vilka av markeringarna som är historiska eller inte eftersom att turister har satt upp egna. De har en viss liknelse med "site/sajt/sight" (vet inte hur det stavas) vilket är en markering man gör med stenar också, fast då är det en större avlång sten som är själva markeringen, med mindre stenar runtom för att hålla uppe 🙂 byggde sådana med min morbror ute vid havet.

 9. Har för mig att Aruba var superpoppis bland svenskar för massa år sedan men jag har inte hört om det på jättelänge. Var tvungen att dubbelkolla att det låg där jag trodde. Åkte inte pippi dit? Jag har för mig någon känd barnbok/film utspelade sig där men jag minns inte 🙂 Folk åker ju dit andra har åkt och pekar ut. När jag var liten åkte alla till Mallorca, sedan någon av alla Kanarieöarna, sedan blev det Thailand. Nu känns det som LA, Florida och Miami i USA har blivit heta trender under några år. Kanske skapade du just en Aruba-trend? 😉

 10. Ja, det där såg ju tråkigt ut. Sa ingen. Någonsin! 🙂 När vädret är skit här hemma så förstärks ju bara den känslan ännu mer.

  Aruba har jag inte heller hört så många resa till mer än de två-tre senaste åren men som jag förstått det är det väldigt populärt bland folk från Nordamerika att dra dit.

  Hoppas ni har en bra resa! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.