Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Utanför mitt fönster

Det är ögonblick som dessa som jag älskar allra mest.
 
 
 
Jag har suttit inne och jobbat hela kvällen och inte slängt en enda blick ut genom fönstret (och hade jag gjort det, så hade jag förmodligen ändå inte sett någonting där ute i mörkret). När jag kände mig klar så reste jag mig upp och mina ögon drogs mot julstjärnan i fönstret som jag hade glömt att tända. Jag hann bara precis snudda vid den med blicken, när jag märkte att någonting var annorlunda där utanför rutan. Jag skymtade en mörk gren i trädgården, nedtyngd av något fluffigt och vitt - och det började omedelbart att glittra inombords!

Ett skrik, en massa pirr, en Elin som slängde sig ut genom dörrn'. Sen sprang jag fram och tillbaka i snödrivorna ute på gatan, med mitt stativ i högsta hugg - medan de tjocka flingorna dansade omkring mig. Om någon granne såg mig, så trodde de nog att jag var galen. Fast det var jag också. Galen av snökärlek.
 
Tänk att... trots att mitt liv är berikat med resor till andra länder, jobberbjudanden som jag aldrig kunnat drömma om och helt otroliga möjligheter, så är det ändå enkla ögonblick som dessa som gör mig som allra mest glad att jag lever: När snön överaskar mig efter så mycket längtan, när solen vilar sådär härligt mjuk och svag precis ovanför trädtopparna, när jag får somna i min älsklings famn med hans andetag mot min kind och de där allra första cykelturerna i vårens milda vindar.
 
Det tänker jag på ikväll <3
Spara
Spara
Spara

28 comments on “Utanför mitt fönster”

 1. Wow vilket härligt väder ni har! Här har det knappt kommit nånting alls. Och tack för ett härligt morgonskratt, då jag kan verkligen se dig i mitt huvud springandes med stativet i snön och göra glädjetjut! 🙂

 2. Oj vad fint beskrivet. Du sätter ord på dom små sakerna som jag också älskar, det är dom små stunderna som får en att leva på riktigt och förundras över hur fint och vackert det är att just leva <3

 3. Jag kan riktigt se dig skuttandes runt i snödrivorna :-).
  Jag är precis likadan faktiskt, ÄLSKAR snö!!
  Kram på dig

 4. Åh jag blir också så där extremt underbart lycklig när snön kommer!!! Jag skriker av glädje och står vid fönstret och bara ler innan jag springer ut för att njuta av den. Jag äskar snö lika mycket som dig och du fångar det så bra på bild så då kan jag när jag jobbar inne se på bilderna och drömma mig ut igen <3

 5. Jag håller med dig Elin. Det är verkligen de sakerna som gör allt. Materiala ting och annat betyder ingenting. Det är stunder, minnen, platser och de små grejerna, att kunna njuta av en soluppgång, första koppen kaffe på morgonen, regnsmattret på rutan och när snö faller. Jag väntar fortfarande på snöflingorna och jag hoppas de kommer snart.

 6. Jag blir så varm i hjärtat av det här inlägget. Det är verkligen de där små sakerna som ligger en närmast om hjärtat. Jag gjorde årets första snöängel i helgen och bara låg där i drivan en lång stund och kände snöflingorna smälta på kinderna.

  Fastän det finns stora, mäktiga och magiska upplevelser så är de där små ögonblicken på något sätt så mycket mer värda. Det är ju trots allt de som gör att vi klarar oss igenom vardagen!

  Det snöade två decimeter här igår, du kan tro att jag är lycklig! 🙂

  /Ellen.

 7. Borte bra, men hjemme best. Er det ikke det de sier? 🙂 Det er godt man kan finne lykken hjemme, det er jo der man er mest 🙂
  Kjempefint bilde. Det er så fint med snø 🙂