Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Mina mål för 2017

Det är alltid roligt med mål, oavsett om de blir av eller ej. 
 
Några punkter är grejer som jag förmodligen kommer att ha i bakhuvudet hela året (eller åtminstone så länge som de är aktuella)
och andra punkter är sånna där saker som är bra att ha på papper - för dagar då jag har tråkigt och vill hitta på något kul 😉
 
 
 
 
 
 
2017 vill jag...
 
» Testa Slowblogging och blogga 3-4 kvalitativa inlägg/veckan.
Mitt mål sedan min bloggstart har alltid varit att blogga minst ett inlägg om dagen, så ni kan ju tänka er att med det gångna årets alla ofrivilliga bloggpauser (på allt från dagar till veckor), så har jag mått väldigt dåligt över att inte ha kunna prestera.
 
Jag tror att slowblogging kan passa mig bättre - dels för att jag är en sådan perfektionist att det aldrig skulle falla mig in att "blogga bara för att blogga" (vilket är anledningen till uppehållen), men också för att jag har fler sociala medier som behöver kärlek. Tror det kan bli en fin balans 🙂
 
» Få in en rutin och komma igång med min instagram
Jag har egentligen alltid varit sämst på instagram. Först och främst för att jag i början envisades med att det bara skulle vara en sida med "privata bilder", dvs mobilbilder. Vilket kan vara mitt dummaste beslut någonsin. Men också för att jag inte haft tid att engagera mig, för att blogg och youtube tagit all fokus.
 
» Hitta ett blogteam att ha regelbundna inspirationsträffar och workshops med
Ja men tänk att ha ett gäng härifrån Stockholmstrakten (kanske max 5 pers) som regelbundet ses och hittar på saker tillsammans? Allt från luncher där man bara snackar om foto och bloggar, till att anordna workshops där man går ihop och bjuder in någon spännande kreatör som alla vill lära sig något av och har en miniworkshop? Eller ordna egna workshops tillsammans, där alla får utrymme att testa att fota/pyssla/skapa random. Och i sinnom tid kanske ha kontor tillsammans?
 
»  Ha en livefotografering på Youtube
 
»  Släppa en redigeringskus
Jag vet att jag har pratat om det hur länge som helst och till och med lovat att det ska komma "snaaaart" vid flertalet tillfällen. Men... Det har inte kommit något. Än. Men 2017....?
 
»  Skaffa två nya objektiv
Just nu känner jag mig aningen låst med mina enda två objektiv (ett 35mm och ett 135mm) och anledningen till att jag inte köpt något nytt ännu, är för att jag helt enkelt inte har kunnat bestämma mig för vad jag vill ha. Förmodligen kommer det bli ett 50mm och ett 85mm. Men jag ska suga på karamellen lite till och testa lite olika objektiv innan jag bestämmer mig.
 
»  Filma mer med stora kameran till Youtube
Jag filmar i stort sett bara med min lilla Canon Legria Mini X nu för tiden. Den gör det så enkelt att filma spontana klipp och det blir alltid bra ljud. Men så har jag testat mig runt lite under de senaste två månaderna och börjat klippa in sekvenser som jag filmat med min systemkamera och jag tycker att det blir så himla mycket mer levande! Älskar det! Så jag ska absolut fortsätta mixa.
 
Några klipp som jag har mixat kameror i: Julmys, Om sådant det inte finns ord för & Medeltida Jul i Visby
 
»  Fotografera stjärnhimlen
Jag har en väldigt specifik idé kring den här. Som både hade varit rolig att testa under den allra kallaste vintern och mitt i sommaren.
 
»  Lära mig läderhantverk
 
»  Sy en drottningklänning
För ett år sedan började jag skissa. 2017 ska det bli av!
 
»  Köpa en golvkrukväxt
Jag har velat ha en skitstor växt hur länge som helst, men det är så lågt till tak och litet här hemma, så allting man stoppar in ser giiiiigantiskt ut. En stor växt nu skulle få mitt hem att kännas som en skog (haha), så jag ska avvakta tills jag flyttar vidare 🙂
 
»  Springa 1 mil
 
»  Göra en fotobok om 2016
 
 
13 punkter. Alla känns relevanta för året, men alla kommer inte bli genomförda. Det är fakta.
Om jag får förhandstippa så tror jag inte att jag kommer springa milen i år heller, men man vet ju aldrig 😉
 
 
 
 
 
Spara
Spara

37 comments on “Mina mål för 2017”

 1. Åh, hade gärna velat vara med i ett sådant bloggteam! Så skoj!

  Älskar att läsa andras mål. Måste bli klar med mitt mål-inlägg snart också. Mycket i år handlar om mig och hur jag ska göra för att må så bra som möjligt.

 2. Åh, blir sugen på att göra egna nyårslöften/mål för 2017 trots allt. Hade tänkt skippa det i år...

  Haha, jag har bara ETT objektiv (35 mm, har ej fullformatkamera så det är ju mer som 50 mm) just för att jag i 1,5 år inte har kunnat bestämma mig vad jag vill ha för ytterligare objektiv. Älskar fasta och velar mellan 24, 50 och 85...

 3. Åh, jag går också och funderar på ny utrustning, men nytt kamerahus! Det blir nog en Canon EOS 800D (har 500D nu), har för mig att de släpps i år.

  Något jag funderar på är om du vet någon om dålig färgåtergivning i kameran? Bilderna jag tar nu är dassiga och färglösa, det märks bra på hud till exempel. Skulle du säga att objektiv spelar stor roll (har ett fast 50 mm med 1,8 bländare), eller är det mer sannolikt att det är min nu ganska gamla kamera som gör att det blir lite blekt? Har googlat lite, men blir inte klokare.

  Tycker din blogg är guld, och dina mål verkar bra! En redigeringskurs låter grymt tycker jag, säkert många som skulle gilla det! 🙂 Puss du e bäst

 4. Jag funderar på mina mål 2017, rätt sämst på det där med mål faktiskt. Kanske bara en lista på kreativa idéer jag funderar på, det får det bli. Låter mysigt med bloggteam, här på landet är jag rätt ensam, haha! Drömde att vi (du och jag) fotade i ett gammalt ödehus häromnatten, ruskigt fint! 🙂 hoppas din start på året varit fint! Jag kör slowblogging för hela slanten. Kan. Inte. Skriva. Längre.

 5. Blir glad av att läsa den första meningen, jag gillar också tanken på att sätta upp mål vare sig de sedan blir av eller inte. Milen är med på min lista i år, ligger stadigt på 5 km nu men hoppas få in en rutin så att milen klaras av. Är för övrigt väldigt nyfiken på din stjärnhimmelsbild och tycker slow blogging låter som en ypperlig idé 🙂

 6. Jag kör någon slags variant av slowblogging där kanske inte varje inlägg är ett under av kvalitet, men jag bloggar verkligen inte varje dag och har accepterat att jag inte är en person som kan eller ska blogga dagligen. Sjukt skönt, det har fått mig att gå från att vilja sluta blogga efter tio år till att ha fått ny motivation!

  Slowblogging verkar väldigt mycket vanligare i t ex den amerikanska bloggvärlden, men här i Sverige är det ju verkligen regel att en ska uppdatera flera gånger per dag och att en blogg som inte gör det är "på utdöende". Så dumt! Undrar om det handlar om vilken sorts bloggar som blev populära i Sverige när bloggen slog genom?

 7. Hade varit riktigt roligt att vara med i bloggteamet! 🙂 Låter riktigt roligt faktiskt. Är gärna med och hänger de gångerna jag är i Stockholm hos kilen! 🙂

 8. Bloggteam var bland det bästa jag hööööört ju!!!! JAG VILL VARA MED!!! haha gud, påflugen. sorry. blev peppad.

 9. Hej! åhh va mysigt det lät med blogteam! Jag är själv fotograf och skulle verkligen vara så kul att träffa fler som brinner för samma intresse, är så lätt att bara fokusera på sitt egna när det är av andra som man inspereras av mest! (enligt mig)

  Hör gärna av dig om du ska starta nån grupp! är med än gärna med!

  Ha en fin kväll!

 10. Har du hört att Influensers of Sweden med Linda i spetsen har skaffat kontor i Stockholm? Om du inte är medlem än så rekommenderar jag det verkligen. Så himla många bra som är på olika nivåer i sitt bloggande, där du kan hitta just de du letar efter kan jag tänka mig. 🙂 Gillar din blogg så mycket och ser fram emot att följa dig även i år. Mål är ju bara ambition och riktning, så huvudsaken är att en gör ett försök tänker jag 😉 Lycka till!

  1. Jag älskar Influencers of Sweden! Har varit medlem ett tag och det är ju guld värt! Ska på workation med dem nu i veckan i Åre 🙂 Vet att Linda har kontoret på G, men jag behöver dagsljusstudio och det fanns det tyvärr inte möjligheter till. Så jag får kolla vidare 😀

 11. Åh ett sådant bloggteam låter ju toppen! Min blogg har visserligen en annan inriktning än din, men hör gärna av dig om du tycker det verkar passa ändå. Kommer att hyra in mig hos Linda/Influencers of Sweden som någon skrev om här ovanför så annars kanske vi ses där 🙂