Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Fotografering med Indiska SS17

Indiska inredning

 

I höstas blev jag kontaktad av Indiska, som undrade om jag ville plåta av ett gäng produktbilder och en serie modebilder i samband med ett event som de skulle ha på sitt presskontor. Sjukt kul tyckte jag och och tackade ja!

Jag fotar ju nästan uteslutande i befintligt ljus, men det är ändå skönt att ha blixtarna där om ljuset skulle svika en. Som den här dagen, när tanken var att vi skulle plåta inomhus med härligt dagsljus strömmande in genom fönstren på Sveavägen - men det låg ett tungt, tjockt och jämngrått molntäcke över hela stan.

En stylist hade i alla fall varit där och inrett ett helt rum med Indiskas produkter, typiska Indiska-möbler och ett hav av gröna växter. Min favoritdel av rummet var helt klart skåpet med alla kuddar. Där ville man ju bara hoppa in och gosa ner sig, haha. Vill ni se några Behind The Scenes-bilder, så finnes dem i min veckosummering från den veckan när vi plåtade.

Är så himla nöjd med bilderna och så glad att jag nu fått möjligheten att fortsätta jobba med Indiska!

 

 

Indiska kuddar

 

 

21 comments on “Fotografering med Indiska SS17”

 1. Jättefina bilder, blir så inspirerad ! Men snyggt att du lyckades fast du fick lite problem xD skulle själv fått panik!

  När kommer Aruba guiden ?^^

 2. Kul att få lite bakgrundshistorik och tur att det gick så bra trots kaoset 🙂 Jag har inte heller riktigt fattat det där med paraply (har fått förklarat för mig så jag förstår väl, men jag tycker inte heller om det), och det lilla jag har fotat i studio så har det varit med softbox (någon gång med "snootar" för andra riggat). 😛
  Hur som helst, väldigt grymma bilder och så rätt att du fick jobbet! 😀

 3. Det där är mitt favoritsätt att använda blixt - in i väggen eller upp i taket! Funkar ju bara om tak eller vägg inte råkar ha någon konstig färg. Men det blir så mjukt, fint ljus då! <3 Tur att det löste sig! Bilderna är jättefina! Hade du hjälp av en stylist eller stylade du sakerna och så?

 4. Haha! Ibland kan det verkligen strula! Det är kul att höra att det gör det för er professionella också. När man alltid bara få se supersnygga resultat (som dina bilder i det här inlägget) så kan man ju så lätt tro att det alltid går så lätt. Kul att du delar med dig!
  Och jättefina bilder i en JÄTTEBRA blogg!

 5. Hej! 🙂 Jag har en fråga och du har kanske några tips 🙂 Jag har en Canon EOS 70D. Vilket/vilka objektiv skulle du rekommendera för att fota bröllop? Jag tänker ett mångsidigt och relativt ljusstarkt men jag är så osäker 🙂 Kram

 6. Tycker verkligen att bilden på modellen blev superfin! Så mjukt och härligt ljus! Shit vilket stress med blixten! Kan verkligen föreställa mig känslan!!! :p Så sjukt att man ofta löser allt till sist. Och detta har du ju löst jättebra!!! Supersnyggt!

 7. SÅ fina bilder och att du även vid en sån situation kan få det att fungera, det kallar jag proffs! <3