Före & Efter: Klippa ihop bilder & byta bakgrund

36
Nu var det väldigt länge sedan jag gjorde ett före&efter-photoshop-inlägg!
Denna gången vill jag visa en bild som jag fotat för Indiska och deras härliga cashmere-kollektion 🙂
 
FÖRE
 
Såhär såg mina tre RAW-filer ut direkt när jag fotade dem.
Canon EOS 5D Mark IV + Canon EF 35/2 IS USM
 
Så varför i hela friden fotade jag tre olika bilder och klippte ihop? Det kan man ju undra. Problemet var att vi bara hade ett begränsat antal galgar och cashmere-prover på kontoret och vi ville att det skulle se ut som en fyllig garderob… så då fick det bli lite klippa och klistra 🙂
 
Det andra problemet är att vi bara har en vit blaha-vägg att jobba med. Vi har börjat fundera på hur vi smidigast löser det så att man kan byta ut bakgrunden efter behov. Att frilägga och lägga på en ny bakgrund tar för lång tid för att det ska vara hållbart i längden.
 
Att ha en vanlig pappersbakgrund känns inte som ett alternativ, eftersom jag inte bara vill kunna byta färger, utan även texturer. Det enda alternativet verkar vara att ha enorma typ.. plywood-skivor som man målar/klär in/tapetserar? Eller är det någon som läser detta som har en bättre lösning? Ju smidigare desto bättre.. men vill inte att bakgrunden riskerar att bli skrynklig/bucklig.
 
 
 
 Såhär blev det efter lite klipp-och-klistra!
 
 
EFTER
 
Och såhär blev det efter att ha frilagt kalaset och lagt på en annan ton och textur.
 
Fräscht! Den här bakgrunden vill jag absolut ha IRL också! Har tröttnat väldigt mycket på vitt nu, eftersom jag fotat mot vit bakgrund så hiiiiimla många gånger. Både på bord och mot väggar. Vitt är cleant och najs, men det är så himla ospännande! Trodde aldrig att jag skulle skriva detta (mvh fd-vit-lover), men nu gör jag det.
 
Vill ni se fler före- och efterbilder?! 😀
Spara
Spara

36 responses to “Före & Efter: Klippa ihop bilder & byta bakgrund

 1. Alltså, wow!! Är helt imponerad över friläggningen av skuggorna! Jag är väldigt fotointresserad men totalt okunnig när det kommer till friläggning så vad vet jag, det kanske är busenkelt när man väl vet hur man ska göra men i min värld känns det som att det skulle vara jättesvårt! Som sagt, grymt imponerande och slutresultatet blev ju så jäkla bra!! Heja dig och tack för en fantastisk blogg, jag är inne och kikar varje dag 🙂
  PS. kanske skulle kunna vara ett inlägg? Där du visar lite hur du gör när du frilägger just skuggor och byter bakgrund så här? Hade varit superintressant!

 2. Ja superkul med före- och efterbilder!
  Och jag håller med, vitt är verkligen en supertråkig färg när man tänker efter… Grått är roligare! ^^

 3. Alltsåååå jaaa massa mer såklart! Hade älskat en inspelad film från din skärm om hur du redigerar :))) du är en stjärna.

 4. Wow! You blow me away! Tycker du är så fantastiskt duktig och det är kul att se hur du arbetar. 🙂 Tycker du gjorde ett smart val att lägga till en annan bakgrund, bilden blev lite mer levande. Tummen upp! <3

 5. Kan inte du tipsa om hur man tar bort färgblödningar? Tycker det är så tråkigt när bilderna blir dåliga på grund av det och jag vet inget enkelt sätt hur man tar bort det..

 6. Så fint! 😀 Klart vi vill!!

  Väggar på hjul, med olika färger/texturer på olika sidor, sedan lösa lister i samma mått som man bara lägger framför för att dölja den lilla skarven som blir mellan golv och vägg <3

 7. Det är så fascinerande att se hur stor skillnad en bakgrund gör för känslan i fotot.
  Jag hade gärna velat se hur du lyckats klippa och klistra ihop bilderna så otroligt bra.
  Snyggt gjort!

 8. Ja! Fler före- och efterbilder, det är inspirerande!

  Angående bakgrundsproblemet:
  Det går inte att göra som du beskrev och göra typ en sån ställning som affischer brukar vara monterade i i affärer, så att man liksom kan "bläddra" fram en bakgrund? Kanske är bökigt att bygga dock. Ett annat alternativ kan väl vara att bygga en ram som sticker ut lite från väggen, och som man sedan kan hänga bakgrunderna på med någon smidig lösning, typ krokar.

  /Ellen.

  /Ellen.

 9. Ja!!
  Kanskje du kunne vist litt hvordan du redigerer? En tutorial med tips og triks?
  Bildet ble utrolig bra, med en utrolig fin bakgrunn…

 10. Jaa!! Fler före och efter. Det är sååå kul att läsa om. Jag håller med dig om den vita bakgrunden faktiskt. Jag har faktiskt aldrig varit så stort fan av den 🙂

 11. Vet hur det känns att försöka fota bra bilder till din portfolio. Bor i en pyttenliten etta och får ibland använda lakan till att hänga upp och använda som bakgrund till mina grejer. Kanske inte det bästa alternativet men man får försöka vara kreativ.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.