Fettisdagen betyder temafotografering!

 
Canon EOS 5D Mark IV + Tamron 85/1,8 VC USD
 
Reklamlänkar: Grå kopp . Elefantkopp . Skärbräda
(Fri frakt över 199:- på Indiska.com)
 
 
Idag har jag fotat semlor! De luktade gott och är fina att fotografera, men jag gillar faktiskt inte semlor.
Folk brukar kolla på mig med den där ”du är en mycket märklig människa”-blicken när jag säger det och så frågar alltid alla ”är det mandelmassan?”. För det kanske är standard att man inte gillar mandelmassa, men jag måste faktiskt säga att det är mängden bröd och grädde på en gång som framkallar spyreflexer på mig. Förmodligen för att jag föråt mig på grädde när jag var liten, haha 😉
 
Prinsesstårta går dock bra, om det är tillräckligt mycket sylt i och sånt, som blandar upp grädden. Fast egentligen äter jag det mest för marsipanen, så kanske bara skulle gå och köpa mig en rulle marsipan och äta istället. Enkelt och bra.. haha! Men ja, nog blir jag sugen på att testa den där prinsess-semlan bara för att! Någon som vet något fik i Stockholm som gör sådana?
 
För övrigt så är det så himla kul att se sina egna bilder sprida sig över Indiskas startsida! 😀 Kolla bara på detta:
 
 
 
 
 

49 kommentarer

Kommenterarens avatar

Vilka fina bilder! Jag har smakat prinsessemla men tycker den var lite väl söt med all mandelmassa 😛 Håller mig nog till originalet.

Kommenterarens avatar

Ahhh det är mandelmassa i den också? Spännande att ha smakat iaf – så kan man gå tillbaka till vanlig prinsess sen ;D

Kommenterarens avatar

Så snyggt! Är faktiskt inte heller så intresserad av semla. Tacka vet jag chokladkladdkaka och muffins!!

Kommenterarens avatar

Såhimla bra fotat och imponerande! Älskar att du jobbar som fotograf för indiska. Älskar indiska och din blogg så så himla bra kombo. 🙂

Kommenterarens avatar

Jag är helt med dig med semlorna! De ser alltid så goda ut o jag tänker varje år att jag nog gillar dem ändå, men näää. Blir bara för mycket av allt på samma gång. min pappa är galen i dom o äter de i veckor runt den här tiden på året, alltid i en skål med mjölk dessutom, vet inte om detta är en grej för andra?

Kommenterarens avatar

Åh det måste ju vara jättehäftigt att se bilderna sådär! Jag tycker verkligen du är så himla värd att ha det där jobbet! Du och indiska passar så bra ihop 😉

Kommenterarens avatar

Du är en såååån inspiration, du ger mig energi varje dag verkligen!! Dina youtube-videos, dina tips, ALLT! Precis sagt upp mig och ska försöka livnära mig som fotograf nu, jättespänd men ändå livrädd! Hoppas det går bra! Ha en toppen onsdag, karmar! P.s Du är grym!!

Kommenterarens avatar

Men alltså åh tack!! <3 <3 Gud vad du är modig! Massa lycka till och kämpa på! <3

Kommenterarens avatar

Det är så coolt att dina bilder är överallt?? Varje gång jag ser på instagram eller hemsidan blir jag lite fnissig och bara "hihi jag vet vem som tagit den där bilden"

Kommenterarens avatar

Haha, jag gillar inte heller semlor. Mandelmassan är det enda som är gott på en semla och det är inte gott att äta för sig…. Superfina bilder! 🙂

Kommenterarens avatar

Det enda jag inte gillar med semlor är grädden, men jag gillar i och för sig sällan grädde. Därför tar jag alltid bort den på semla och äter med glädje istället bara bröd + mandelmassa, haha. Bästa!

Kommenterarens avatar

Alltså semla är bara så gott så jag sitter här och ger dig blicken nu. Haha
Nej då alla är vi ju olika men semla är mitt favoritbakverk.
Jag förstår att du måste vara stolt över att dina bilder sprids ut via indiska, hur kul som helst.
Men åter till semlan, åt faktiskt en semla precis nu och kollade in på din blogg och såg att jag nu genast ska fortsätta mot Youtube 🙂

Kommenterarens avatar

Har varit inne på indiska och kikat. Dina bilder är SÅ MAGISKT FINA<3 Man blir så sugen att köpa allt! Och då har du ju gjort ett strålande jobb

Kommenterarens avatar

Jag gillar egentligen inte heller semlor, men ändå slutar det med att jag äter en varje år och mår illa i en timme efteråt. Det enda som är gott är ju locket?! Skrapar bort det mesta av grädden också…

Tycker att den här informella tävlingen varje år om vem som lyckas skapa den konstigaste semmeltolkningen är både fånig, rolig och ganska tröttsam haha! Men en prinsessemla kan jag ändå tänka mig är gott. Det blir lite mer än bara grädde och bröd.

/Ellen

Kommenterarens avatar

Jag gillar inte heller semlor och får samma reaktion, haha. Men jag tycker inte om grädde så mycket, så det blir ingen grädd- eller prinsesstårta heller 😉

Kommenterarens avatar

Jag har ungefär 1000 saker jag hellre äter än en semla om vi talar bakverk haha, men det är något mysigt med saker som bara finns under en begränsad period. Som lussebullar och pepparkakor. Älskar dock mandelmassan i semlor. Det är ju den bästa biten.

Tänker alltid på dig när jag hänger på indiskas hemsida nu. Och det gör jag ofta! Bilderna är så fina! Man vill köpa ALLT.

Kommenterarens avatar

Hej! Tycker det är supercoolt att du fotar för indiska. 🙂 Din fotostil passar bra in med deras utbud av saker. (måste bara skriva det för du är min största förebild inom stillbildsfoto!)

Till en helt annan sak. Jag minns att du i någon video (eller blogginlägg?) som jag inte hittar, nämnde något om att du ville skaffa en arm till ditt stativ så att du kunde ta bilder helt uppifrån och på så vis lättare få med tex. dina händer i bilden. Jag funderar nu själv på att skaffa en sådan arm. 🙂 Tänkte att du kanske kunde skriva/göra en video om armar och vilka stativ/stativhuvuden som passar för armar?

Tack för all inspiration du ger! 🙂 <3

Kommenterarens avatar

Men åh TACK vad glad jag blir!! 😀 😀 <3 Jag vet tyvärr inte så jättemycket om vad det finns för olika armar eller liknande tillbehör, utan jag frågade mig fram på Scandinavian Photo och fick då tipset om denna: https://www.scandinavianphoto.se/produkt/1559500/manfrotto/reproarm-131db Den passar på vilket stativ som helst där man kan skruva loss stativhuvudet (som helst ska vara en kulled, för att armen är lite ostabil, så det får inte vara ett för tungt huvud) 🙂 Har du inget stativ sedan innan så finns det dock stativ med fällbara mittpelare. Vet ej vilka, men de finns 😉 Och tack så själv för fin kommentar! <3

Kommenterarens avatar

Jag är inte heller så mycket för semlor. Mår illa efter bara några tuggor och jag vet faktiskt inte varför. Kanske är mandelmassan. 😛

Kommenterarens avatar

Så awesome dina bilder är! Vill förresten tacka dig för en sak, jag visste inte att man uttalade stilleben som "stile’ben", haha! Märkte det i nån av dina videos och kände mig så töntig. Jag har ju uttalat det precis som det skrivs, oops!

Kommentera