Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Vintern provocerar mig

 
 
Canon EOS 5D Mark IV + Canon EF 35/2 IS USM
 
 
Ännu ett år närmar sig sitt slut. Jag vill egentligen inte tänka på det än, men det är ju helt omöjligt när hela internet redan kryllar av tillbakablickar på året som gått. Som den tvilling jag är (ja, det är mitt stjärntecken), så står jag och sltis mellan två känslor: Känslan av att bara vilja spinna vidare och upptäcka mer, mer, mer av livet. Men också en önskan om att vara här i detta nu och helst av allt till och med frysa tiden.
 
Jag har ofta dubbla känslor om saker och ting. Dubbla viljor. Dubbla tankar. Dubbelt på det sättet att det egentligen är två olika sidor som står helt mot varandra i riktning, så att det blir motsägelsefullt. Jag undrar verkligen om det bara är ett sammanträffande, eller om alla människor är så. Har ALLA lika svårt att bara bestämma sig för EN grej? Eller är det jag som på riktigt ÄR tvilling?? Haha.
 
 
 
 
 
 
 
 
Annars då? Vintern fortsätter att reta oss. Den kastar in lite snö för några dagar, för att sedan ta det ifrån oss. Jag står här och grinar för att jag vill flytta tillbaka till Norrbotten, där mina rötter finns, samtidigt som jag absolut inte vill det, för att jag har allt jag lever för här nere i söder. Dubbla känslor igen, javisst.
 
Jag försöker göra det bästa av situationen och tar för andra gången den här vintern timeout från vardagen, för att umgås med snön medan den väl är här. Känner mig lycklig för att jag har möjlighet att göra det, men är samtidigt ledsen för att det ens ska behövas. Försöker föreställa mig känslan av att bara vara i vintern, utan rädslan över att den inte finns kvar om jag vänder mig om och gör något annat för en stund.
 
Lyssnar på Take One Breath och flyter bort i musikens universum en stund. Glömmer snö och förväntningar. Gemene man blir nog knäpp i huvudet av den där låten, men jag vet att bortom alla märkliga toner, så finns det magi. 2:35. Där börjar det. Varsågod.
 
 
 
 
 
 

19 comments on “Vintern provocerar mig”

 1. Jag är också tvilling och har också ganska ofta svårt att bestämma mig eller dubbla känslor om saker o ting. Så vem vet det kanske ligger något i det haha...

 2. Ännu en tvilling här! Känner igen mig något fruktansvärt i det dubbla. Alltid för -och nackdelar & en massa velande. Ska vara glad om jag kan välja något.. 🙂

 3. Njut på allt vad du kan utav snön 🙂 Jag hade gjort likadant, fast vi har bara smaskig snö än så länge... Man blir mest blöt och kall då, som när jag bytte däck i förmiddags och det bara vräkte ner så att jag skövlade och hostade som en galning efteråt. Då är jag inte ens förkyld. Haha.

  För övrigt känner jag igen mig i det ambivalenta... Det dubbla tänkandet :/ Men jag är inte tvilling utan oxe 🙂 Det är på gott och ont med dubbelt, man KAN ju få mer perspektiv på grund av det men samtidigt kan det lämna en helt tömd på energi i slutändan. Så vad du än gör, så hoppas jag att du följer de tankar/känslor/viljor som får dig att må väl.

 4. *snörvlade, och definitivt inte 'skövlade'
  Hahaha. Jag får börja renskriva innan jag trycker på SKICKA-knappen hädanefter. Sorry! Haha.

 5. Wow, känner igen mig om det du skriver om att vara tvilling. Du satta ord precis på som man känner och för mig, ständig beslutsångerst pågrund av dom båda sidorna 🙂

 6. Känner så otroligt väl igen det du beskriver. Eller... jag känner mig som jag har en massa 50 olika personligheter inom mig som alla vill olika saker ?
  Hur ska man någonsin kunna bestämma sig för EN grej när det finns tusen roliga projekt/hobbies/saker att göra??
  Livet känns för kort ibland... ? men samtidigt: det är rätt långt ändå. Vi har bara börjat!
  Världen är vår lekplats och vi kan faktiskt göra både och: både vara här och nu, och drömma om framtiden!

  (Take one breath är för övrigt nästan den bästa låten dom gjort. Den är lika kaos-glad-konstig som ens inre känsloliv ??)

 7. Hej!
  Nu blev jag nyfiken. Du skrev att du har dina rötter i Norrbotten? Vartifrån? Och så ditt efternamn. Halva min släkt heter Kero så nu blir jag ju nyfiken på om vi är typ kusiner? ?

  En vinterstuga i Norrbotten hade inte varit helt fel! ?

 8. Måste bara få inflika att Norrbotten är fantastiskt under alla årstider. Här i Luleå ligger snön tjock på marken, snöhögar överallt och det är de mysigaste som finns. Älskar mitt just nu femton minusgradiga Luleå så hjärtat brister.

  Skaffa en stuga här uppe och njut 🙂

 9. Tvilling här!! Känner så igen mig i det du skriver. Varannan dag vill jag bara ta vårt pick och pack och lämna landet, samtidigt som jag inte vill ha långt till familjen, för att nämna något. ? jag vill plugga för att komma vidare, men vill samtidigt komma in och jobba igen (är föräldraledig) för att tjäna pengar igen - men tycker inte om mitt jobb!

  Skönt att höra att det är fler som dubbeltänker alla sina beslut. ❤️

 10. Jag är vädur och känner så jag med 🙂

  Ps. Älskar din blogg. Har följt dig i massor med år nu. Det känns så hemtrevligt att titta in här. Tryggt på något sätt. ?

 11. Jag har också ofta svårt att fatta beslut och jag är vädur 🙂 tror det ligger i vår tid, man blir så influerad av allt och alla på sociala medier

 12. Jag är inte tvilling, men känner så igen mig i det du beskriver. Är SÅ velig. Främst vid större beslut, men även mindre. Gå med mig på restaurang kan inte vara kul - finns så mycket gott och vill ha allt!