Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Året 2017

Beskriv året med tre ord
Frihet, lycka & utmaningar
 
Första hela året som entreprenör. Wow. det har varit så jäkla roligt, men så otroligt påfrestande på samma gång. Roligt för att jag äntligen kan säga att jag lever min dröm. Efter alla år av tvekan, kamp och förvirring, så är jag äntligen här. Jag gör det jag vill göra och det går så bra!
 
Samtidigt lurar prestationsprinsessan alltid runt hörnet och jag har som vanligt haft extremt svårt att beräkna hur lång tid saker kommer ta och därför bokat in mig på alldeles för mycket saker på alldeles för kort tid. Men jag känner ändå att jag lär mig. Det här året har jag verkligen engagerat mig för att ta det lugnt. Jag har dragit ned på uppdrag när jag känt att det blivit för mycket under en tid, slutat jobba helger och för det mesta även gått hem innan kl 18 på vardagarna. Sånt är otroligt viktigt för välmåendet.
 
 
 
Årets bästa bild:
Utan tvekan den här bilden som skapades med hjälp av Ida på Island.
Återkommer ständigt till den och har den nu printad hemma <3
 
 
 

 

Vart reste du?
Till Aruba i Karibien och så två gånger till Island.
 
Jag och Emelie åkte till Aruba i januari för att spela in de första avsnitten av Golden Hour Series. Jag har bara åkt på solsemester till medelhavet tidigare, så detta var helt makalöst. Att komma till en sådan paradisö, med kritvit sand och turkost vatten - jag trodde att jag drömde!
 
Island har jag nu besökt tre gånger och sist jag landade på Keflaviks flygplats så kände jag mig så HEMMA. Svårt att beskriva, men det är något speciellt med Island. Det är på så många sätt likt Sverige, men samtidigt inte. Sagoland!
 
 
 

 
 
 
 
 
Vad såg du mest fram emot?
Äventyret tror jag. Att liksom "se vad som skulle hända". Jag har inte riktigt haft något förutbestämt och stort framför mig i år och har mest tagit dagarna som de kommit. En väldigt skön känsla 🙂
 
 
Gjorde du något som du aldrig gjort förrut?
Jag började träna löpning (på riktigt!), sprang mitt första lopp (Vårruset, 5km), sprang en mil (vilket varit ett mål sedan flera år tillbaka, ett sånt där som jag aldrig tidigare lyckats genomföra), testade på hur det är att ha en egen studio, flög business class för första gången, matade flamingos, körde skoter.... Jag började också prata en del engelska i sociala medier (på Golden Hour Series och Sagosystrar), vilket tidigare varit min största skräck.
 
 
 
 
 
Studion <3
 
 
Vilket datum kommer du alltid att minnas?
20 mars. När jag startade mitt kost- och träningsschema som fick mig att förälska mig i löpning. De veckor som följde var helt magiska (även om de såklart också var jobbiga) och jag har nog aldrig mått så bra (fysiskt OCH psykiskt) i hela mitt liv. Det förändrade hela mitt sätt att se på träning <3
 
 
 
Vilka låtar kommer att påminna dig om 2017?
Precis som varje år så har jag ett gäng låtar som har stärkt mig så otroligt mycket det senaste året - på väldigt olika sätt.
 
 

Vi har Nothing to Find, som är en ny låt från ett av mina favoritband (som betyder väldigt mycket för mig, eftersom jag aldrig hade hört talas om dem innan Filip presenterade dem för mig på vår första dejt). Vet inte hur många dagar det här året som jag har skuttat runt till den och känt att livet minsann är magiskt.
 
Sen har vi Colder Heavens som jag hittade i våras, fyra dagar efter det att jag bestämde mig för att kämpa mig upp ur stressgropen som jag befunnit mig i under de tre första månaderna av året. Jag fastnade för den direkt och sedan dess har dess toner varit lika med avslappning och att flyta omkring bland mina drömmar.
 
True Disaster. Den är bara så mycket power. Varje gång jag slagit på den så har jag fått ny energi och orkat lite längre.
 
 

 
 
Sitter på en dröm. Det här är årets "kicka igång morgonen"-låt! Går inte att inte bli på tokbra humör och dansa vardagsrummet runt ! Och Oskar Linnros är även han en artist som Filip presenterat för mig, så det är klart att det pirrar lite extra i magen när vi lyssnar på Bäst <3
 
Jag är egentligen så himla trött på Hold On nu, men det går inte att sticka under stolen med att det här var låten som jag lyssnade på när jag gav mig ut på min absolut första promenad/löprunda där i slutet på mars och jag fick en sån otroligt "GE FÖR FAN INTE UPP!"-känsla i kroppen, som jag aldrig kommer glömma. Den fick mig att fortsätta kämpa trots att det var otroligt jobbigt och tillslut hade jag tränat mig till den bästa kondition jag någonsin haft.
 
Boardwalks är min absoluta "skutta genom sommaren"-låt. Wow vad den påminner mig om harmoniska stunder.
 
Sist har vi två låtar från min inspirationslista: The Future of Mankind och Bifröst. Båda ger mig samma sak: En sån där oövervinnerlig kraft och kämparglöd. Som att jag ska gå ut i krig mot allt svårt i livet och att jag kommer vinna.
 
 
 
Sagosystrar 2017
 
En av mina favoritplåtningar från i år. För att jag och syrran gjorde det vi är absolut bäst på: Improvisation.
Hade ingen aning om jag skulle få till ljuset jag ville ha, men jag var supercool, trots stressen som jag låg under 😉
 
När jag vann Årets Kreatör i Stora Influencerpriset!    Foto: Jessica Lacina

 

 
 
Det här åstadkom jag under 2017
 
» Jag och Emelie startade Golden Hour Series tillsammans - en Youtubekanal med fokus på foto, som vi sålde in till Focus Nordic för att kunna finansiera alla våra upptåg och såklart vår tid.
 
» Jag vann Årets Kreatör i Stora Influencerpriset.
 
» Fick ett fast frilansuppdrag för Indiska som varade mellan januari-juli.
 
» I oktober, november och december kunde jag för första gången säga att "jag jobbar heltid med mina sociala medier".
 
» Jag har föreläst/haft workshop totalt sex gånger under året och äntligen känt att jag fått kontroll på min scenskräck. Skam den som ger sig alltså... fy fan. Från att nästan ha svimmat framför klassen, börjat gråta vid ett tillfälle och haft panikångest otaliga gånger - till att äga situationen och känna mig trygg  där jag står med allas ögon på mig. Det är så stort att jag inte ens vet var jag ska ta vägen.
 
» Slutat jobba helger. Ett jäkligt moget och viktigt beslut.
 
» Sprang 1 mil (på 1:01:14 och 5km på 25:59. Skriver det för att se till att jag slår tiderna nästa år hehe)
 
» Hittade en ny stil på Youtube med drömmiga intron och mysig B-roll, vilket uppskattats av väldigt många.
 
» Jag vågade dra ner på arbetstiden vid två tillfällen under året, när jag kände att det blivit för mycket och jag varit stressad under en för lång period. Det är sånt som gör att man orkar fortsätta och att man vinner tillbaka både kreativitet och inspiration. <3
 
 
 
Filip och jag på Stora Influencerpriset <3 Foto: Jessica Lacina
En favoritvlogg från året!
 
Det blev en hel del självporträtt det här året!
 
 
 
Höll du vad du önskade i slutet av 2016?

Det här skrev jag:

Mindre fokus prestationer:
Det är svårt att inte fokusera på prestationer när hela ens yrke kretsar kring det. Men jag jobbar på det. Jag vet ju i alla fall att just prestationsångest är en av de största orsakerna till att jag gråter. Och en medvetenhet är alltid bra att börja med. Men jag kan i alla fall säga att det har blivit mindre "göra det bara för att det är coolt" i år. Mindre prestige och mer "det här VILL jag". Så det är en vinst i sig!
 
Flytta ihop med Filip: Vi hann inte det och jag var inte säker på att vi skulle hinna det heller, men 2018 så!
Fotografera fler Sagobilder: Lite fler har de nog faktiskt blivit ändå, även fast jag inte har tänkt på det. Men framför allt så har det blivit så himla mycket bättre bilder! Är skitnöjd med sagobilderna jag tagit i år!
Alltid göra det jag vill just nu: Det har jag VERKLIGEN! Detta har genomsyrat hela mitt år! WOHO!
 
 
 
Jag har även gjort en årsresumé på Youtube, där jag visar er mitt år i sin helhet! 😀
 
 
 
Vad tänker du göra annorlunda nästa år?
Jag kommer nog inte göra något annorlunda nu, utan bara fortsätta kämpa för att balansera arbetslivet med fritiden, värdesätta min lediga tid och att liksom bara uppskatta livet som det är.
 
 
 
Planer för 2018?
- Flytta ihop med Filip!!!
- Hyra en studio på heltid
- Släppa den där Photoshopkursen som jag lovat i eeeevigheter!! haha

13 comments on “Året 2017”

  1. God Fortsättning!

    Sjukt fin årskrönika, askul att läsa och damn vad du har hunnit med!

    Låter som att du har hittat en perfekt balans, det ska bli superkul att fortsätta följa dina upptåg under 2018. KEEP IT UP <3

  2. Jag gillade verkligen att läsa om din väg till att få kondition där när du började skriva om det i våras. Det var peppande! Jag tänkte själv försöka mig på något liknande 2018. Har insett att "jag är inte en spring-människa" bara är en inställning och att alla kan lära sig. Så jag ska lära mig för att se om jag gillar det när det slutar bli jobbigt 🙂

  3. Alltså du är ju en sån inspiration!!! Du peppar, och att se hur du klarar saker som du inte trodde, det gör att man själv får en känsla av att då kanske jag också kan klara saker jag inte tror jag kan klara!
    Tack för att du delar med dig av dina tankar och känslor som du gör!!