Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Så som medeltidare myser

Medeltidsveckan på Gotland... var ska man börja? Så mycket minnen som jag samlat där.
Så många nya vänner som jag har träffat. Så lyckligt och rofyllt varje ögonblick där är!
 
 
 
 
Vi börjar baklänges med min sista kväll i Visby. Jag spenderade den på stranden med ett blandat gäng av gamla och nya vänner, samtalandes om allt mellan himmel och jord på våra utbredda mantlar.
 
Om det är någonting som jag alltid velat vara en del av sedan jag för första gången kom till Medeltidsveckan, så är det en sån där mysig människocirkel på stranden, med lykta i mitten, där alla sitter och skrattar och sjunger till sent in på natten. Men det är svårt att gå och sätta sig i en sådan om man inte känner någon (eloge till alla ni som vågar det! Själv är jag alldeles för rädd för att inte ha någon att prata med eller veta vad jag ska säga).
 
Men så på senare tid har det bara smällt till och jag har lärt känna så många härliga nya personer. Och fler av dem som jag känner sedan innan har bestämt sig för att besöka ön just under Medeltidsveckan - superroligt ju! Så i år fick jag äntligen sitta i en sån där mysig människocirkel. Det var lika härligt som det alltid sett ut.
 
 
 
 
 
 
 
 
När solen gick ned flyttade några av oss ut till strandkanten och tittade på medan solen sakta försvann bakom horisonten. Ett alltid lika förtrollande ögonblick.
 
Sedan tändes lyktorna en och en i gräset utanför ringmuren och vi kurade ihop oss under våra mantlar medan mörkret föll och stjärnorna började glittra på himlen. Precis just då bestämde sig jag och tre andra för att ta ett nattbad i havet - även om vi alla hatar sjögräs och det är gott om sådant i Visbys vatten. Så våra skrik ekade längs hela stranden medan vi gick genom det luriga havsvattnet och jag antar att man i flera av de andra människocirklarna undrade vad i hela friden vi hade för oss där ute. I slutet försökte vi låtsas att sjögräset var en sommaräng och då gick det lite bättre... hehe...
 
 
 
 
 
 
Sista bilden fångade Matilde Brandt <3
 
 
När vi var tillbaka i cirkeln igen och lät håret torka, så fick vi besök av några som jag i vanliga fall skulle kallat främlingar - men på Medeltidsveckan är alla vänner, oavsett om man träffats eller ej - så vänner får jag väl säga ändå, även om jag inte kan namnet på någon av dem. De slog sig ned i gräset med oss och tog fram gitarren för att spela och sjunga för alla som ville höra. Samtidigt, en bit bort, spexade någon med eld och skuggorna efter andra lyckliga medeltidingar dansade under träden.
 
Det var en så otroligt underbar kväll!

27 comments on “Så som medeltidare myser”

 1. Ren magi! Att möta främlingsvänner på en strand i solnedgången och samlas runt elden, nja lyktorna, är ren magi som ryms endast i sagovärlden. Medeltidsveckan när den är som bäst! Klart som korvspad att det är sista kvällen, eftersom alla då fullt ut lever i sagan. Det tar några dagar innan verkligheten släpper taget.
  Vad kul att filma med drönare! Vilken underbar vlogg! Puss!

 2. Med betoning på lite... det är den slemmigaste sommaräng jag nånsin stött på haha! XD

  /Ellen

 3. Åh <3
  Det där är precis det jag saknar under veckan, att sitta och mysa sådär. Men jag är alldeles för blyg och känner ingen.
  Ångrar mig varje gång jag åkt hem och ser din film från MTV att jag bangade :`(
  Men det kanske kommer, vem vet?

  F.ö så började jag morgonen med att mysa framför sagda film och drömma mig tillbaka. Och så himla bra det blev med drönaren, en helt ny vinkel! 😀

  1. Ja nästa år gör vi en favorit i repris! Vi styr upp det i Sagogruppen på Facebook, så alla kan komma! Och vi är ju många som är blyga, så det är helt okej <3 Och tack så mycket!! <3

 4. Såg precis din vlogg från Medeltidsveckan, alltså wow! SÅ snyggt filmat och SÅ snyggt redigerad. Du är så himla duktig och det är så roligt att följa dig!

 5. Alltså frustrationen över att vi åkte hem just den eftermiddagen ? Att hänga i ett sånt där gäng på stranden har bara aldrig blivit av för mig pga blyg ?

 6. Du som gillar medeltiden och sånt..
  Du borde checka ut "Vinland Saga" och event. "Northlanders".
  Två serier om vikingar/medeltid.
  Två serier jag själv kan varmt rekommendera. ^^
  Bara ett tips! Enjoy! 😛

 7. Åh, det är nåt med att samlas runt en eld, inte sant? Man bildar en sorts gemenskap, som är svår att finna någon annanstans 🙂 Brukar säga att de bästa mötena sker över öppen eld!

  Underbar vlogg också, du och ditt skapande är en klass för sig <3

 8. Vilka härliga och stämningsfulla bilder 🙂

  En fråga som inte har alls med det att göra, vad använder du för kjolar på höst/vinter? Jag älskar att gå i kjol men vet inte vad jag ska få tag i kjolar som är lite tjockare........

 9. Hälsar så gott från mina vänner Louise och Andreas!, paret med gitarr som slog sig ner i er cirkel. 🙂 Själv åkte jag hem kvällen innan och missade denna strandkväll, sådär typiskt! Vi bor på knägränd varje vecka och njuter av live musik nästan varje kväll *drömlikt*. Såg dig förövrigt på första tornerspelskvällen då jag blev utvald som riddardam! Alltså! 😀 Tänkt komma fram och hälsa när det var över men tappade bort dig i vimlet av medeltidsmänniskor 🙂

 10. Ser så himla härligt ut. Gillar verkligen hur du redigerar dina bilder och såg att man snart kunde ta del av det, så kul!

  Jag har också försökt få till samma känsla som Molly Rustas har i sina bilder. Vet du på något ungefär om hur hon redigerar sina bilder?

  Stor kram.