Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Tankar kring Medeltidsveckan 2017

 
Från en av alla kvällar som jag flippade ur för att kvällsljuset var så vackert i Östergravar!
Båda fotona på mig i detta inlägg är tagna av Henrik Jensen (såklart, som alltid) :))
 
 
Nu har det gått lite mer än en vecka sedan jag kom hem från Medeltiden och jag har hunnit landa lite i vardagen. I verkligheten. Det fina det här året är att det känns som att sagorna lever vidare efter den här veckan - att det inte är slut för att vi alla åkt hem från Gotland.
 
Dels så håller jag och mina Sagosystrar på att planerar nya episka skapelser som vi ska ta med på våra äventyr och dels är vi några som sågs på Medeltidsveckan i år som pratar om att ses i höst, i våra medeltidskläder, på någon av de historiskt inspirerade krogarna i Gamla Stan här i Stockholm. Nä, sagorna dör inte. De ligger bara latent medan livet "måste hända lite grann".
 
 
 
Isabella, som jag bodde ihop med eftersom mina Sagosystrar inte var på Gotland i år </3
 
 
 
 
 
Årets vecka var verkligen helt fantastisk. Förmodligen för att jag från början kände mig väldigt harmonisk. Jag hade haft ledigt några veckor och bara gjort det jag kände för. Klänningen som jag sydde i brådska veckan innan, blev så bra att den numera är mitt absoluta favoritplagg i sagogarderoben och en sån sak betyder mycket för den allmäna känslan på veckan.
 
Det är också helt underbart att känna hur man blir en riktig del av ett stort community. Att inte längre vara "nykomlingen" (främst ur mitt eget perspektiv). Jag vet inte vad det är med det, men jag gillar att känna mig lite mer varm i kläderna. Att fortfarande vara superexalterad, men att inte behöva splittra sig själv för att uppleva allt som man vill uppleva, eftersom man redan upplevt mycket och därför kan chilla lite mer :))

 
 
 
 
Gänget från min grupp "Sagovärlden" på facebook hade en träff på Kapitelhusgården 😀
 
 
 
 
Det absolut bästa med Medeltidsveckan detta år var nog bara att vara där. Som alltid. Att få vara mitt i den där miljön och atmosfären. Att bli en del av en värld som man tidigare bara trodde fanns i ens hjärta.
 
Visby är verkligen den perfekta settingen för ett sånt här evenemang.
Jag har drömt länge om att flytta dit, om så bara under ett år. För att få uppleva ön i alla årstider och i/ur säsong. Att bara få vandra i dessa miljöer utan att känna mig stressad av att tiden tickar.
Vet ni att Filip och jag pratar om möjligheten att faktiskt flytta dit? På riktigt! Det kanske inte händer (pga att jobb kanske inte finns, men vi hoppas!), men bara grejen att han kan tänka sig att flytta dit med mig gör mig helt pirrig i hela magen. TÄNK vilken lycka det skulle vara! Min favoritperson i världen och jag på min absoluta favoritplats. Det är ju så att jag flippar lite bara jag tänker på det, haha. Snälla världen, snälla livet, gör så att vi får packa våra saker i kartonger och packa upp dem i staden på andra sidan havet <3
 
 
 
 
Glädjen över att få vara en del av en privat fotografering med en av riddarna :))
 
 
En rolig sak med Medeltidsveckan är att jag plötsligt älskar människor. Jag som annars får panik när det är för mycket folk på samma yta och framför allt när jag måste möta stora gäng av personer som jag inte känner. En fest i verklighetens Stockholm 2017 får mig att kallsvettas i veckor innan, bara av tanken på att jag måste ta i hand med en massa folk som jag inte kommer att komma ihåg namnet på sedan. Men en fest i 1361 års Visby är som en dans på en sommaräng. Jag fattar inte riktigt hur det går ihop.
 
Förmodligen för att jag aldrig någonsin känt mig awkward eller malplacerad i medeltiden.
För att mina sagokläder gör att mitt självförtroende och min självkänsla skjuter i höjden.
 
 
 
 
Andra gången jag träffade Henrik G så tände han eld på sitt brösthår haha. AJ! Inte klok!! ?
 
När jag och Henrik J var och fotade en morgon och försökte charma den här svårimpade kissen haha </3
 
 
 
 
Tyvärr måste det bli en liten paus från sagornas värld nu ett tag, med fokus på planering och verklighetsjobb. Men sen vet ni. Sen ska det sys ännu mer kläder. För man tröttnar ju aldrig och hittar bara ny inspiration som ger en nya idéer. Vågar inte tänka på hur mycket pengar och timmar jag lagt på min sagogarderob.... Vet inte vart jag ska få plats ens en gång.. behöver en medeltida walk in closet. Haha. Men mer om det en annan gång 😉
 
 
 
 
Som sagt, lite crazy kille haha.
 
 
 
Nä, vad ska man säga? Fantastiskt event!
Nu räknar vi ned till nästa år - bara 348 dagar kvar!! 😉
Spara
Spara
Spara
Spara

21 comments on “Tankar kring Medeltidsveckan 2017”

 1. Elin! Du är otroligt duktig med ALLT du gör!
  Jag är lite nyfiken...vart tog den där klänningen på väg, den där du skulle sy av det där röda mönstrade tyget? Blev den aldrig klar? Den här nya du sydde sist är jätte härlig, älskar ärmarna!
  Jag vill också snabbt kommentera på inlägget angående folk som inte fattar att du är en erfaren fotograf. Elin, var tacksam! Det är helt enkelt för att du ser så UNG ut! För att du ÄR så ung. Det är inte många som är så ung och söt som du, som dessutom är en erfaren och duktig fotograf. Ta det som en komplimang och inte som kritik!
  Jag bor i Kalifornien USA sen 1969, och följer dig och tre andra bloggare precis varje dag...(för att få min lilla Sverige fix!) och av er alla så är jag allra mest impad av dig och dina talanger! Du är MYCKET begåvad Elin. Jag är alltid imponerad av det du skapar och skriver om. Good Job girl!
  Kram!

 2. Visst är det fantastiskt att man i den "vanliga världen" kan känna sig utanför och helst vill undvika folksamlingar och fester, men sen bara släppa loss helt då man kommer till medeltiden? Alla är så välkomnnde och tillåtande att man bara kan släppa sina osäkerhetskänslor och njuta, helt underbart! Och dina bilder fångar verkligen stämningen som är under veckan, så fina och fulla av känslor <3

  Och kom till Gotland! Jag har jus flyttat hit igen för att plugga, men har bott här ett kort tag förut, och ön är fantastisk året runt! Och fler medeltidare är ju aldrig fel!

 3. Det här är en så främmande värld för mig, tycker att det är himla intressant att läsa om dina upplevelser. Och bilderna är superfina som vanligt (du också såklart!)

 4. Hej Elin! Kan inte du göra en video på youtube eller ett blogginlägg där du visar alla sagokläder/saker och från vilka århundrade de var "inne" (om du förstår vad jag menar). Det hade varit roligt att se 🙂

 5. Haha, bara på Medeltidsveckan man ser en fotograf going crazy över att en sätter eld på sitt brösthår och tycker hela situationen är fullt normal. Man kan inte annat än att älska den där veckan alltså! <3
  Och tänk vilken tur vi har som får återkomma redan i December, alltså shiiiiiiiiit!!

 6. Kul att hitta hit igen, va så längesen jag besökte din blogg. Minns att du var en så stor inspirationskälla förr, tjejen som sa upp sig från posten och satsade på att bli fotograf. Grymt!

 7. Andra bilden på dig, i profil med bågen. Den bilden får mig att vilja vara dig och ingen annan. Så otroligt vackert! Måste verkligen ta tag i att köpa en båge själv och öva, öva, öva.

 8. Älskar dessa inlägg om medeltiden...

  MEN en helt annan fråga - visst höll du på med bullet journaling? Hur går det? Vill du visa upp något? Kram!