Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Vecka 17 | 2017

Denna veckan har varit en supervecka! Så mycket som har hänt och även om det har varit riktigt
urkasst väder, så har humöret ändå varit på topp! Fan vad jag älskar när det är våååår!
 
Ögonblick från min vecka
MYSMORNAR alltså! Det bästa som hänt sedan jag började gå upp tidigt är definitivt att jag kan sitta och äta frukost i lugn och ro <3
 
En annan morgonfavorit: Soliga skogsstigar.
 
Jag hängde med mamma (som åkte hem på tisdagen) och syrran!
 
 
Vi har fotat tre roliga set inför sommaren i studion på Indiska.
Hittills har jag stylat mina egna plåtningar, men denna gång hade vi hyrt in en stylist, Fanny - så himla duktig! 😀 

 

Här står hon lite anonymt och grejar med en dukning!
 
Det blev ännu en sån där mysig dukning, där man bara vill slänga sig ner bland kuddarna och ta för sig!
 
Vädret var kaos. Snö, regn, hagel, sol, snö, regn, hagel, sol...
 
Jag har ju inte mätt mina joggingrundor hittills, för att jag inte velat fokusera på prestation. Men nu har jag bestämt mig för att springa Vårruset (just for fun, för att jag upptäckt hur kul det är att springa), så jag tänkte att jag iaf kunde testa hur långt jag orkade springa utan att stanna... och jag blev oerhört lycklig och stolt när jag stannade och insåg att jag precis sprungit SEX KILOMETER! Vårruset blir lätt 😉
 
 Jag efterlyste springkompisar till Vårruset på Snapchat, eftersom jag vill springa i Uppsala (där jag inte känner någon) och inte i Stockholm. Och för att jag inte vill gå dit ensam (hatar sånt!). Så här är mina nya Uppsala-träningskompisar Emilie och Sofie!
 
 Jag köpte en snorfet grill och kammade hem ca 127 vuxenpoäng 😉
 
Vår påväg?
 
Crazy shit happened, Instagram themself, med 200 MILJONER följare, feature'ade oss i sin feed OCH i sin story.
 
 Jag åkte till Malmö! Här står jag och pose'ar framför Öresundsbron, som knappt syns, en brutalt regnig lördagmorgon klockan 07.30...
 
Söndagen bjöd dock på raka motsatsen - 10 grader och bästa vårvädret!
 
Där har vi Valborgsbrasan som ska brinna ikväll - och så det som är det bästa med Skåne: Alla brutalt vackra magnolia(?)träd!
 
 
 
Saker jag tänkt på
» Att jag inte förstår vad folk gör så länge inne på offentliga toaletter? Jag förstår om man står och friserar sig om det inte är någon annan på toan, men om det står tio pers i kö utanför och det bara finns EN toa?! Kan bli så lack på det, speciellt när man själv är panik-kissnödig och typ alla framför en i kön känner att det är perfekt läge att stå och snurra ihop sladden på headsetet, kamma håret, öva på talet eller vad fasen det nu är de gör där inne. ALLA kan väl för fan inte vara bajsnödiga?! ?
 
» Att jag inte har sett en valborgsbrasa på hur många år som helst (säkert inte sen jag var liten ens), så är supertaggad på ikväll här på stranden i Limhamn!
 
» Att jag är supersugen på att starta projekt just nu. Allt från att pyssla ihop någonting (sy kläder, bygga en möbel eller skapa rekvisita till fotograferingar), till att inreda, till att göra en helt egen photoshoot. Vi får se vad jag tar mig an att göra och om det blir något av det...
 
 
Tips, favvisar och annat kul
» Parpodden. Det här är en podd som finns i 20 avsnitt och som slutade sändas i december 2016, men jag hade aldrig hört talas om den förrän igår. Superintressant dock! Det är Ola Lustig och Linda Lustig som har varit tillsammans i tio år och som känner att förhållandet behöver en ordentlig omstart, så de går i parterapi tillsammans med oss poddlyssnare för att försöka få tillbaka gnistan och undvika skilsmässa. Många tänkvärda saker där.
 
» Fell and Fair dokumentären. För alla sagogalningar där ute: Fellandfair är ju så jäkla episka och inspirerande. Jag har inte vetat så mycket mer om dem än att de är ett amerikanskt gäng som ses och skapar, samt krigar i skogen (precis som mig och mina sagosystrar), samt att de alltid lägger upp så himla coola bilder. Men nu fattar jag att de verkligen JOBBAR med detta? Tänk att jobba med sitt sagointresse. Wow. En dröm för mig och mina systrar är ju att köpa ett mindre slott som man inreder i gammal stil och där det finns massor av pysselsaker, symaskiner mm, rekvisita till plåtningar, samt sagolika miljöer runt omkring.. som man sedan hyr ut till den som vill fly vardagen 🙂 Måste bara bli miljonärer först va 😉
 
» Pinchos. Jag vet att jag förmodligen är SIST på bollen, men gud vilket härligt ställe?? Supermysigt och supergod mat. Superenkelt att beställa (lite för enkelt, blir lätt att man bara klickar och klickar och sen får man chocken när man ska betala haha) och det känns som bästa hängstället både för kompis/partnerdejten och för stora gruppträffen 🙂

 
 
Förra året då...? Det var en månad kvar till examen och allt kretsade kring förberedelserna av utställningen. Vi hittade en lokal i Kungsträdgården där vi kunde hänga och jag var trött och taggad på vår 🙂
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara

28 comments on “Vecka 17 | 2017”

 1. Kul att du är i Limhamn, det är där jag kommer ifrån 🙂 Var det brasan på Sibbarp du var på? Grymt med dina 6km, Vårruset kommer gå galant!

 2. Omg JA VA FAAAN gör folk inne på toan på tåget/stationen/caféet/whatever?????
  Man hör ju att dom spolar, så detta ockuperande av toalett sker ju EFTER att behoven har avklarats. Stör verkligen också ihjäl mig på detta.

  Sen tycker jag folk pissar ovanligt långsamt också. Jag brukar ta tid på mig själv när jag är på offentliga ställen haha? Typ tyst demonstrativt visa de andra i kön minsann hur snabbt jag kan gå på toa.
  "Såhär ska det gå till!"
  Jag är en sån mupp...

 3. Såå moro at du har begynt å løpe 😀 Det er den beste medisinen!! Mot alt! Kan du legge ut låtene eller spillelistene du hører på? Vært artig å sett!

 4. Försökte kommentera igår men det kom aldrig igenom, finns det ett filter på hur långt jag kan skriva? Jag skrev rätt långt ^^' här är en kort sammanfattning:

  1. 6 km! Fy fan vad bra! Booyah!
  2. Fortfarande inte återhämtat mig från Insta, stort grattis (igen)! Ni är bäst 🙂
  3. Jag tror att sociala medier är det som lockar på toan, att passa på att kolla igenom Facebook, Insta, Snapchat osv 😉
  4. Fell and Fair-dokumentären är JÄTTEBRA. Häftigt att få se all passion och verksamhet bakom bilderna på Instagram.

  /Ellen.

 5. Jag upptäckte också Pinchos nu i veckan! Var där med jobbet och åt. Så sjukt gott! Vill tillbaka dit och testa allt, genast! Haha!

  Grattis till 6 kilometer förresten! Jag borde också springa.. Gillar dock inte helt att springa i mitt lägenhetsområde och det finns inte någon direkt skog här ikring där jag bor.

 6. Över 6 km är ju superbra! Snyggt jobbat! Kul med ett specifikt mål också, som Vårruset. Det blir nog toppen.

  Ola är fantastisk. Jobbar med honom. Roligt att du fastnade för deras podd.

 7. Oj!! 6km! Superbra ju!!! Hur länge har du sprungit? Jag har nog inte sprungit sen skoltiden men har varit lite sugen att testa...mest för att jag tror jag inte skulle klara det!
  Å visst är det härligt med lugna mognar, frukost i lugn o ro!? Går upp tidigare bara för att ha det så, för klarar inte att stressa!
  Ha en jättefin vecka Elin!
  /Pia